Waar overnachten in de Moezelstreek? 15 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in de Moezelstreek? 15 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe (update 2024)

21 maart 2024 in Moezel7 reacties

Waar overnachten in de Moezelstreek? Onze favoriete verblijven

Tijdens je bezoek aan de Moezelstreek heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Moezelstreek!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Romantik Hotel Zur Glocke - Trier

Het Romantik Hotel Zur Glocke, in het hart van de oude binnenstad van Trier nodigt je uit om de nacht door te brengen in een unieke historische sfeer! Het monumentale voorhuis werd in 1567 gebouwd als onderdeel van de Trier Curia en het historische keldergewelf dateert uit de 11e eeuw als versterking van de kathedraal. Sommige grote stenen blokken van het fort zijn nog steeds te zien.

Het hotel is nu liefdevol en modern ingericht. Sommige kamers hebben zelfs een prachtig uitzicht op de kathedraal van Trier. Meer info en boeken.

  1. Hotel Villa Hügel - Trier

Hotel Villa Hügel is een gerenoveerde superior 4-sterrenhotel, een witte Art-Nouveau villa in Trier. Dit verblijf beschikt over modern ingericht kamers met een balkonnetje, een royale saunaruimte, en een eersteklas restaurant! Je kan de dag ook altijd beginnen met een frisse duik in de Skypool op de bovenste verdieping waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Hier kan je je dus niet alleen ontspannen maar ook culinair laten verwennen! Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Mont Royal - Kröv

Landal Mont Royal, hooggelegen tussen de wijngaarden in het romantische wijnstadje Kröv, biedt een onvergetelijk verblijf aan de Moezel. Vanaf het vakantiepark wandel je zo de gezellige stad met historische vakwerkhuizen in of je kan ook een dagje doorbrengen in het vakantiepark zelf. Neem een duik in het zwembad of kom volledig tot rust in de infrarood- en stoomcabine. Bij mooi weer kan je elkaar uitdagen voor een potje midgetgolf.

Na een dagje verkennen van wijndorpjes aan de Moezel geen zin om zelf te koken? Schuif die beentjes dan onder tafel in de Café Bistro Woods en sluit de dag af met een heerlijk lokaal wijntje in de Vinotheek. Meer info en boeken.

  1. Hotel Cochemer Jung - Cochem

Hotel Cochemer Jung ligt midden in het oude centrum van Cochem, een van de mooiste steden in het pittoreske Moezeldal. Vanuit het hotel zijn alle bezienswaardigheden van de stad probleemloos te bereiken en vanaf deze locatie zijn tal van daguitstappen mogelijk! Dit milieuvriendelijke hotel biedt een uitgebreid ontbijtbuffet en een terras met prachtig uitzicht waar je van de rust kan genieten.

Je overnacht in moderne kamers met uitzicht op de oude binnenstad of rivier de Moezel. Bijna elke kamer beschikt over een Frans balkon waar je 's avonds lekker naar buiten kan staren. Meer info en boeken.

  1. Ferienresort Cochem - Cochem

Gelegen op een rustige, groene heuvel boven rivier de Moezel vind je Ferienresort Cochem, een echte familiebestemming. De typische vakwerkhuizen roepen meteen een authentieke sfeer op. Het lijkt wel een gezellig Duits dorpje. Ieder huisje beschikt over voldoende ruimte en een eigen terras waar je 's avonds gezellig samen kan barbecueën.

Kinderen zullen zich zeker niet vervelen, er is een overdekt zwembad, animatieteam, een minigolf en uitgebreid activiteitenprogramma. De kinderen kunnen zich uren vermaken terwijl de ouders even ontspannen in de lounge of een wandeling maken in de prachtige omgeving. Meer info en boeken.

  1. IchZeit Aparthotel - Cochem

Het gerenoveerde gebouw van het IchZeit Aparthotel, combineert design en ontspanning met de levensstijl van onze tijd. Het Aparthotel biedt appartementen ontworpen met veel aandacht voor detail. Elke kamer heeft zijn eigen balkon of terras met een prachtig uitzicht op de oude stad, de Moezel en het keizerlijk kasteel. Naast de smaakvol ingerichte badkamers, maakt een kitchenette jouw privéverblijf compleet.

Het centrum van Cochem ligt op 10 minuten wandelen van jouw appartement. Wandelliefhebbers, cultuurliefhebbers, golfliefhebbers, fietsers, fijnproevers, wijnliefhebbers, iedereen voelt zich hier thuis. IchZeit is dan ook het ideale startpunt voor jouw verkenning van Cochem. Meer info en boeken.

  1. Hotel Goldene Traube - by Neugart - Traben-Trarbach

Het Goldene Traube Hotel - by Neugart ligt in het stadje Traben-Trarbach. De "Traube" biedt comfortkamers aan die modern en fris van uiterlijk zijn. De onlangs gerenoveerde rookvrije kamers combineren gezelligheid en modern wooncomfort. Elke verdieping biedt ook toegang tot het ruime dakterras waar je een onvergetelijk uitzicht hebt. En na een goede nachtrust wacht je een rijk ontbijtbuffet, wat het begin van de dag perfect maak! Meer info en boeken.

  1. Appartement Weingut Caspari - Traben-Trarbach

Ben jij een wijnliefhebber? Dan is het Weingut Caspari, Familie Eggert in Trarbach een echte aanrader! De Caspari wijnmakerij is gevestigd in een monumentaal stenen huis en biedt sinds 1992 vakantieappartementen aan. Je verblijft in comfortabel ingerichte, ruime appartementen met houten vloerdelen, sommige met uitzicht op het kasteel.

's Avonds kan je de regionale gerechten nuttigen in de herberg en om de avond goed af te sluiten kan je genieten van een goed glas wijn uit eigen productie! Dat mag natuurlijk niet ontbreken.

Vanaf het hotel is het slechts een steenworp afstand naar de oevers van de Moezel en de belangrijkste winkelstraten. In de directe omgeving zijn veel bezienswaardigheden te vinden, zoals de historische stadstoren en de museumlijn. Meer info en boeken.

  1. Wein- und Landhaus S A Prüm - Bernkastel-Kues

Wein- und Landhaus S A Prüm is een vijfsterrenpension in Bernkastel-Kues. Dit verblijf maakt deel uit van de beroemde wijnmakerij S.A. Prüm en biedt zowel stijlvolle kamers als vakantieappartementen aan de Moezel. Alle accommodaties zijn ingericht met waardevolle antieke meubels en comfortabele bedden.

Iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt in de eetzaal van het Landhaus of bij mooi weer op het terras. Heerlijk zo'n koffietje op een zonnige ochtend, met de Moezel rivier en omliggende wijngaarden op de achtergrond! Tijdens je verblijf kan je ook deelnemen aan een wijnproeverij of een wandel- of fietstocht. Meer info op de website.

  1. Hotel Bremer - Koblenz

Hotel Bremer ligt met zijn centrale locatie in het hart van de buitenwijk Koblenz. Dit mooie driesterrenhotel biedt ruime kamers in een elegante, klassieke stijl. Hier kan je genieten van de rust en de prachtige omliggende bezienswaardigheden die Koblenz te bieden heeft. 's Morgens wandel je je bed uit naar een heerlijk ontbijtbuffet zodat je de dag met een volle maag kan beginnen. Meer info en boeken.

  1. Aparthotel am Münzplatz - Koblenz

In het Aparthotel am Münzplatz overnacht je in bijzondere kamers. Het is het enige hotel met een grote selectie themakamers in Koblenz. De themasuites zijn onder meer verkrijgbaar in Afrikaanse, Aziatische, Britse, Marokkaanse, glamoureuze en jaren 70-stijlen. Daarnaast is je appartement ook voorzien van een moderne badkamer en een volledig ingerichte keuken. Uniek overnachten door jezelf onder te dompelen in een totaal andere wereld. Meer info en boeken.

  1. Alte Weinstube Burg Eltz - Treis-Karden

Overnachten dichtbij Burg Eltz? Alte Weinstube Burg Eltz ligt in het romantische wijnstadje Treis-Karden, op 3,5 km van de burcht. Alte Weinstube Burg Eltz ligt op wandelafstand van de Moezel en biedt gezellig ingerichte kamers, een rustiek ingerichte bar, mogelijkheid tot gratis parkeren. Meer info en boeken.

  1. Ferienhaus Apple Tree - Treis-Karden

Op steenworp afstand van de Moezel in Treis-Karden vind je het 18eeuwse Ferienhaus Apple Tree. Het vakantiehuis is in 2017 ingrijpend gerenoveerd en volledig opnieuw ingericht en heeft van de Duitse Vereniging voor Toerisme een maximale beoordeling van 5 sterren gekregen.

Het huis beschikt over 6 slaapkamers, 7 badkamers, een woonkamer, een keuken en een eetkamer. Om even te ontspannen kan je altijd even terugtrekken in het saunahuis of in de grote, omheinde tuin met een mooi zicht op de wijngaarden. Meer info en boeken.

  1. Hotel Klapperburg - Beilstein

Laat je gedachten afdwalen in het Hotel Klapperburg in het stadje Beilstein. Hier overnacht je in gezellige kamers ingericht met oog voor detail en voorzien van alles wat je maar nodig hebt tijdens je verblijf. 's Morgends wordt er een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd. Je kan de omgeving perfect verkennen aan de hand van een aangename wandeling of je kan een fiets huren. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Sonnenberg - Leiwen

In de heuvels boven de Moezel, in het wijndorpje Leiwen ligt het Landal Sonnenberg. Het vakantiepark is een ideaal verblijf voor gezinnen met kinderen. Gezellige vakantiewoningen, een overdekt zwembad, een grote buiten- en binnenspeeltuin én het unieke Moezellandschap met de schilderachtige wijndorpjes.. wat heb je meer nodig?

Graag de omgeving verkennen? Maak dan eens een boottocht over de Moezel en geniet van dit fraaie landschap en de historische kastelen of breng een bezoekje aan de oudste stad van Duitsland, Trier. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis reisgids Moezel

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Moezel? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Moezel met meer dan 60 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Moezel met een gratis stadswandeling in Trier en Koblenz.

Moezel

Gratis reisgids Moezelstreek downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 12 oktober 2023 - maurice steegen

We logeerden in Urzig , centraal gelegen tussen Traben-Trarbach en Bernkastel-Keus , de info over beide stadjes aan de Moezel was voor ons waardevol en bevatte meer dan voldoende gegevens !

- 5 mei 2023 - Pascale Vaesen

Hou van het hotel in de oude stad cochem, ikzelf kies liefst voor een eenvoudig hotel, niet te luxueus, kleiner niet teveel kamers en rustig hou niet van de drukte

- 16 januari 2023 - [email protected]

Geen opmerkingen . Al meerdere wandelroutes gedownload en alles dat we gebruikten was in orde. Grtj Victor

- 21 september 2022 - Van den Zegel Celine

Zeer duidelijke documentatie over de Moezelstreek. Mooie keuze van hotels en B&B's

- 20 november 2021 - Robert Buttiens

We kennen al enkele plaatsjes aan de Moezel maar de gids leerde ons wel dat er nog veel meer moois te ontdekken is. Héél goed.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?