Dwars door Lapland via wereldberoemde en unieke hotels: 28 juli - 4 augustus 2024

Dwars door Lapland via wereldberoemde en unieke hotels: 28 juli - 4 augustus 2024

13 februari 2024 in Lapland0 reacties

Ga met ons mee op 8-daagse zomerreis naar Lapland (Noorwegen - Zweden en Finland), verblijf in wereldberoemde en unieke hotels

Combineer Noorwegen, Zweden en Finland in deze prachtige rondreis mét overnachtingen in wereldberoemde hotels. Je verkent eerst het Abisko Nationaal Park, startpunt van de Kungsleden en poort tot het Zweedse hooggebergte.

Van daaruit ga je verder naar het wereldberoemde ICE hotel van Jukkasjärvi, waar je ook logeert in een warme kamer. Met de trein gaat het dan van Kiruna naar Boden waar je overnacht in het luxueuze Arctic Bath. Je brengt een bezoek aan het hypermoderne Treehotel, één van Laplands meest unieke accommodaties.

Van daaruit gaat het verder naar het UNESCO werelderfgoed Gammelstad. Eindigen doen we in Lapland View Lodge waar een daguitstap naar Rovaniemi op het programma staat met een bezoek aan het Arktikum en Santa Claus Village. Ontspan in de wellness van Lapland View Lodge, bezoek een Sami rendierboederij en neem deel aan de workshop Sami kuksa maken.

Wat maakt deze Lapland reis zo uniek?

  • Vlieg rechtstreeks tussen Brussel en Evenes (3u) en terugvlucht Kittilä en Brussel (3u)
  • Verblijf in unieke wereldberoemde accommodaties
  • Geniet van de lokale specialiteiten
  • Professionele begeleiding gedurende de hele reis
  • Unieke activiteiten
  • Alle lokale transfers inbegrepen
  • Max. aantal personen: 24
  • Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer: € 2999
  • Inschrijven voor deze reis

Kaartje met de route 8 daagse zomerreis Lapland

De unieke verblijven

ICE Hotel Jukkasjärvi

TIME magazine noemde het ICEhotel terecht een van de beste plekken ter wereld. Sinds 1989 is het de referentie onder de ijshotels. Een deel van het hotel wordt elke winter opnieuw opgebouwd met het ijs van de Torne rivier. Het ander deel kan je het hele jaar door bezoeken. De ijssculpturen in de kamers worden gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld. Kwallen, zeemeerminnen, een gouden kamer, een caleidoscoop, klein Santorini… ze halen hun inspiratie zowat overal.

Een van de blikvangers is de ICEbar. Deze bar van ijs wordt elk jaar opnieuw opgebouwd in een ander thema. Een cafébezoek dat je ongetwijfeld niet snel zal vergeten!
Wij hebben gekozen voor een nacht in een warme kamer. De warme kamers zijn standaard hotelkamers en ideaal voor wie graag het ICEhotel bezoekt, maar liever in een warme kamer overnacht.

Arctic Bath Hotel

Het Arctic Bath ademt design, wellness en luxe uit. Dit hotel drijft op de Zweedse Luleå rivier en behoort ongetwijfeld tot de meest unieke hotels ter wereld. Het is jouw luxueuze getaway in het Hoge Noorden.
De buurtbewoners van het Zweedse plaatsje Harads hadden na het Treehotel de smaak te pakken op vlak van exclusief logeren.

Ze bedachten een nieuw concept: een hotel op het water met een gastronomisch restaurant en een wel heel unieke wellness. Het resultaat: een droomplek die een uitstekend antwoord biedt op het haastige leven van alle dag. Het Arctic Bath heeft een ronde vorm en werd gebouwd met uitzonderlijke aandacht voor duurzaamheid.
Er zijn bewust slechts 12 kamers: 6 op het water en 6 op het droge. Deze worden willekeurig verdeeld onder de deelnemers. Alle kamers zijn luxueus ingericht in een moderne Scandinavische stijl. Zo geniet je optimaal van kleinschaligheid, ultieme luxe, pure natuur en rust.

Lapland View Lodge

Welkom in Luppio! De uitvalsbasis voor onze nieuwste lodge: de Lapland View Lodge. In deze streek van Zweeds Lapland, net met de grens met Finland, kan je deze unieke lodge terugvinden op een heuvelflank, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving met eindeloze vergezichten. Een top setting om gastronomisch te genieten.

De lodge bestaat uit een hoofgebouw met daarin de receptie, een gebouw met het restaurant en een wellness gebouw met sauna, twee outdoor jacuzzi's en een relaxatieruimte. De houten chalets, die bijna naadloos in de omgeving lijken op te gaan, liggen tegen een heuvel aangebouwd. Via wandelpaden bereik je de houten chalets die verspreid tegen de heuvel aangebouwd zijn. Je hebt voldoende privacy en dankzij de grote ramen geniet je van een prachtig panorama.

Inschrijven voor deze reis

Dag 1 - Vlucht naar Evenes

  • We verzamelen ’s ochtends op de luchthaven van Zaventem, waar je ook meteen je gids ontmoet. We nemen een ochtendvlucht met Brussels Airlines rechtstreeks naar Evenes (+/-3u) en komen er omstreeks 09u30 aan.
  • Bij aankomst wacht een lokale busmaatschappij ons op.
  • Onze reis begint in Narvik, een schilderachtige vissersstad aan de kust van Noorwegen, omringd door majestueuze bergen en fjorden. Narvik staat bekend om zijn prachtige landschappen en rijke geschiedenis over haar cruciale rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. We nemen in Narvik de kabelbaan naar de hoogstgelegen berg waar we zullen genieten van een lunch bij panoramisch uitzicht.
  • Na onze lunch steken we de grens over naar Zweeds Lapland doorheen het Abisko Nationaal Parkdat een schat aan ongerepte natuur omvat. Onderweg nemen we dan ook de tijd voor het makenvan enkele magnifieke foto-stops.
  • Onze eindhalte voor vandaag is het ICE-hotel. Dit hotel in Jukkasjärvi, gelegen in het hoge noorden van Zweden, is wereldberoemd vanwege zijn ongelooflijke ijs- en sneeuwcreaties, maar wist je dat deze magische plek ook in de zomer zijn eigen charme heeft? Maak je klaar voor een onvergetelijke zomerervaring in het ICE-hotel, waar de zon nooit ondergaat.
  • Eenmaal aangekomen bij het ICE-hotel kunnen we inchecken voor onze eerste overnachting na eenheerlijk lokaal geproduceerd diner. We logeren in een warme kamer van het ICE-hotel.

Dag 2 - Bezoek aan Kiruna mijn en het ICEHotel

  • Na een uitgebreid ontbijt nemen we vandaag een korte busrit langs de uitgestrekte natuur en oneindige bossen richting Kiruna.
  • Omwille van haar ijzerertsmijn speelt Kiruna al tientallen jaren een cruciale rol in de Zweedse mijnbouwindustrie.
  • De mijnsite bevindt zich onder het huidige stadscentrum, en de voortdurende mijnbouwactiviteiten hebben geleid tot de noodzaak om delen van de stad te verplaatsen. Tijdens onze begeleide rondleiding kom je hier nog veel meer te weten over deze opmerkelijke stad.
  • Na de rondleiding keren we terug richting het ICEhotel voor een lunch en rondleiding in ons unieke verblijf. Tijdens de rondleiding krijgt u de kans om de overblijfselen van de winterseijssculpturen en -kamers te bewonderen. Bezichtig de kristalheldere ijsbeelden en laat u betoveren door de tijdelijke schoonheid van deze creaties. We overnachten een tweede keer in het ICE-hotel.

Dag 3 - Arctic Bath

  • Na het ontbijt nemen we de trein naar Boden waar een bus ons opwacht en ons naar het luxueuze Arctic Bath hotel brengt.
  • Hier zullen we de volgende 2 nachten overnachten.
  • Na het inchecken heb je een vrije middag, die je zelf kan opvullen naar eigen voorkeur.
  • In de avond kan je gebruik maken van de drijvende spa van het hotel.
  • Geniet van de verkwikkende sauna en het ijsbad in de open lucht, een ervaring die u zowel zal verfrissen als ontspannen.

Inschrijven voor deze reis

Dag 4 - Tree Hotel

  • Na een heerlijk ontbijt met uitzicht op de kalme Lulea rivier maken we een wandeling in de omgeving van Arctic Bath Hotel en gaan we zo naar Tree hotel.
  • We brengen een bezoek aan het zeer unieke en innovatieve Tree hotel. Hier bewonder je enkele buitengewone design boomhutten die hoog in de bomen zijn gebouwd, elk met een eigen thema en een adembenemend uitzicht op de omliggende natuur.
  • Ontdek de verschillende boomhutten met thema’s als de Mirrorcube, de Bird’s Nest, en de UFO. Je leert over het creatieve ontwerpproces en de inspiratie achter elk van deze architectonische wonderen.
  • Ter plaatse geniet je ook een typisch Lapse lunch met pure ingrediënten recht uit de natuur.
  • Maak nogmaals gebruik van de arctische spa en waag een sprong in het frisse water, verken het gebied zelf al wandelend of stap in een kano en peddel rustig over het kalme water van de rivier, omringd door de majestueuze schoonheid van het Lapse landschap. Vergeet vooral niet te genieten van de rust en stilte van de Zweedse natuur.
  • In de avond ervaart u de culinaire hoogstandjes van de plaatselijke keuken terwijl je dineert in het restaurant met panoramisch uitzicht op de rivier.

Dag 5 - Gammelstad – Lapland View Lodge

  • Na het ontbijt haalt de bus ons op en rijden we richting Gammelstad. Het is het best bewaard gebleven voorbeeld van een ‘kerkdorp’, een uniek type dorp dat vroeger overal te vinden was in Noord-Scandinavië.
  • De 424 houten huizen zijn dicht op elkaar gebouwd rond de stenen kerk (15de eeuw). Bovendien werden die alleen gebruikt op zondag en tijdens religieuze feesten. Ze herbergden mensen uit het omringende gebied die niet terug naar huis konden op dezelfde dag door de afstand en moeilijke reisomstandigheden. Dit kerkdorp staat op de Unesco-lijst van werelderfgoed en moeten we uiteraard gezien hebben.
  • In de namiddag rijden we langs de mooie Zweedse kust en de waterval Jockfall richting Zweeds-Finse grens. Die route brengt ons tot Lapland View Lodge, waar je verblijft in een charmante chalet met schitterend uitzicht op Zweden én Finland. De chalets bevinden zich op een bergtop.
  • Na aankomst geniet je van een verfijnd driegangendiner.

Dag 6 - Rovaniemi - Arktikum

  • We starten vandaag met een daguitstap naar de thuishaven van de Kerstman, met name Rovaniemi. In het centrum van de stad, op de oevers van de Ounasjoki, staat een prachtig architectonisch gebouw: het Arktikum, dat een unieke kijk biedt op de manier van leven, cultuur en geschiedenis boven de poolcirkel. In de voormiddag brengen we een bezoek aan dat museum. Ontdek hoe de mensen in het noorden van Europa leefden en leven.
  • Nadien houden we letterlijk halt op de Poolcirkel. Hier woont immers de enige echte Kerstman. Na deze dag vol cultuur rijden we terug richting de Lapland View Lodge waar we terug worden opgewacht met een heerlijk driegangendiner.

Inschrijven voor deze reis

Dag 7 - Lapland View Lodge

  • In de ochtend ontwaak je met het prachtige uitzicht vanuit je eigen cabin. Na een stevig ontbijt staat er een culturele workshop op het programma.
  • Je leert samen met een lokale gids hoe je een traditionele houten Sami-kop (kuksa) maakt. Deze prachtig versierde kopjes zijn een belangrijk onderdeel van de Sami-cultuur en worden vaak gebruikt voor het serveren van koffie of thee in de buitenlucht. Je krijgt de kans om je eigen kuksa te snijden en te decoreren onder begeleiding van een ervaren ambachtsman.
  • In de namiddag brengen we een bezoek aan de huskykennel en maken we kennis met deze energieke en vriendelijke viervoeters. Met wat geluk zijn er ook enkele pasgeboren puppy’s. Ontspan daarna in de sauna en jacuzzi terwijl je naar de sterrenhemel kijkt en de ongerepte wildernis van Lapland bewondert. Deze wellness is uniek in zijn soort gezien deze mee in de bergwand verwerkt werd. In de avond staat er weer een driegangendiner voor je klaar.

Dag 8 - Transfer en terugvlucht

  • Geniet nog een laatste keer van een heerlijk ontbijt te midden van de rust en de stilte. Vandaag neemt de bus je mee richting de luchthaven van Kittilä. Hier neem je de rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines richting Brussel waar je inde vroege namiddag zal aankomen.

Inschrijven voor deze reis

Prijs- en pakketoverzicht

Prijs en periode

  • Reisperiode: 28/07/2024 - 04/08/2024
  • Max. aantal personen: 24
  • Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoosnkamer: € 2999

Inbegrepen in het basispakket

  • Rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Evenes en terugvlucht Kittilä en Brussel, inclusief 23 kg ruimbagage en 8 kg handbagage.
  • Alle lokale transfers aansluitend op de Nordic vlucht.
  • Overnachtingen in gekozen kamertype met privé sanitair.
  • 7 x ontbijt - 5 x lunch - 7 x diner.
  • Alle excursies zoals beschreven in het programma.
  • Professionele begeleiding door een Nederlandstalige Nordic gids tijdens de reis.
  • Btw en bijdrage Garantiefonds Reizen.
  • Uitgebreide reisinfo na boeking: lokale tips, winteruitrusting én fotografie.
  • CO2-compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

Inschrijven voor deze reis

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?