Onze 5 favoriete hotels in Hurghada + Wat te zien en doen in Hurghada?

Onze 5 favoriete hotels in Hurghada + Wat te zien en doen in Hurghada?

4 maart 2021 in Egypte2 reacties

Ga je op reis naar Egypte en wil je Hurghada gaan verkennen? Wij hebben deze prachtige plaats aan de Rode Zee uitgezocht en pennen graag onze favoriete hotels neer.

Ontdek er ook de leukste activiteiten en mooiste bezienswaardigheden in en rond Hurghada.

Ga snorkelen, duiken of maak een rit door de woestijn met een quad of 4x4. Bekijk de tours hier

Enkel een vliegticket boeken? Kijk bij TuiFly vlieg voordelig.

Inhoud artikel

  1. Hotel Steigenberger Pure Lifestyle

Dit hotel is een rustig hotel waar kinderen niet welkom zijn (adults only hotel). Het Steigenberger Pure Lifestyle hotel is goed gelegen in Hurghada en heeft prachtige kamers met airconditioning, een tuin, gratis WiFi en een fitnesscentrum. Er is ook een 24-uursreceptie, een restaurant, een waterpark en een buitenzwembad.

  • 's Avonds biedt deze accommodatie veel entertainment en roomservice.
  • Alle kamers van het hotel zijn voorzien van een bureau en een flatscreen-tv.
  • De accommodaties zijn voorzien van een kledingkast en een waterkoker.
  • Gasten van het Steigenberger Pure Lifestyle kunnen genieten van een ontbijtbuffet. Boek je kamer online
  1. Mirage Beach & Aqua Park

Nog een prachtig hotel in Hurghada: het Mirage Beach & Aqua Park is een pareltje van een hotel waar je ook als waterrat kan genieten van alle zwembaden. Mirage Beach & Aqua Park ligt op 23 km van de nieuwe jachthaven.

  • Het biedt accommodatie aan het strand, een tuin, een bar en een fitnesscentrum.
  • Dit hotel biedt ook nog aan: een restaurant, een 24-uursreceptie, roomservice en gratis WiFi.
  • Er is een kinderclub en een gratis pendeldienst. Boek je hotel online
  1. Mercure Hurghada Red Sea Hotel

Het Mercure Hurghada Red Sea heeft een prachtig privéstrand aan de Rode Zee. Het is een 4-sterrenresort en biedt accommodatie met airco en een satelliet-tv. Ook zijn er 2 buitenzwembaden en een sauna. Op het terrein vindt u watersportfaciliteiten zoals snorkelen en parasailing

  • Alle kamers van het Mercure Hurghada Red Sea hebben een balkon of terras met uitzicht op de Rode Zee of de magnifieke tuin.
  • Het Mercure heeft 3 eigen restaurants, waaronder een visrestaurant.
  • In de Beach kunt u vers bereide, exotische cocktails bestellen en de Pool Bar biedt diverse lichte snacks en drankjes. Boek nu je kamer online
  1. Sunrise Romance Resort Sahl Hasheesh

Dit adembenemende hotel is ook een adults only hotel. Het Sunrise Romance Resort Sahl is een chic resort met maar liefst 6 restaurants en bars, een luxueuze spa, een privéstrand en een prachtig buitenzwembad.

  • Ligt op zo'n 20 km van de luchthaven van Hurghada. Er rijdt een shuttleservice naartoe vanaf het resort.
  • Alle kamers met airconditioning hebben een privébalkon of -terras.
  • U vindt er ook een satelliet-tv en een minibar. Boek je kamer nu online
  1. Meraki Resort (Adults Only)

Hou je van een boho chic vibe in je hotel of resort? Dan is dit Meraki Resort echt perfect voor jou. Dit is ook een adults only hotel, dus er zijn geen kinderen toegelaten.

  • Alle 270 kamers bieden comfort en hebben een bijzonder design.
  • Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche, een satelliet-tv, een telefoon, een kleine koelkast en airconditioning.
  • Elke kamer heeft een balkon of een terras.
  • Gasten kunnen genieten van dinerbuffetten in het hoofdrestaurant Munchery of in 7 verschillende à-la-carte restaurants.
  • Ligt op wandelafstand van het centrum van Hurghada en biedt een 2,6 km lang strand met duik- en snorkelmogelijkheden, zwembaden, 2 waterglijbanen, massages en een schoonheidssalon. Boek je kamer online
  1. Duiken en snorkelen in Hurghada

6.1. De ideale bestemming om te genieten van de zon en de Rode Zee

Ooit was Hurghada niet meer dan een klein vissersdorpje, maar de afgelopen decennia is de stad getransformeerd tot een metropool die zo’n 180.000 inwoners telt. Het moet gezegd worden dat de stad min of meer al z’n charme van weleer verloren is door de overvloed aan nieuwe gebouwen, schreeuwerige hotels, souvenirwinkels en reisbureaus.

Toch raden we je aan om af te zakken naar Hurghada om er de uitstekende duiklocaties in de omgeving te verkennen. Er zijn namelijk verschillende koraaleilanden en prachtige riffen die je dichtbij kan ontdekken. Je kan natuurlijk ook gewoon genieten van de exotische privéstranden en de luxueuze faciliteiten van de resorts om even uit te rusten.

6.2. Ga er op ontdekking naar de populairste duiklocaties

De populairste duiklocaties in de buurt van Hurghada zijn onder andere de Abu Hasjish-grot, een onderwatergrot die ooit door drugssmokkelaars werd gebruikt om hun waren te verbergen, Gota Abu Ramada, Dolphin House Reef en Careless Reef, ten noorden van het de Giftun-eilanden. Bekijk hier de duik tours en activiteiten

6.3. De onderwaterwereld rond Hurghada verkennen door te snorkelen

De populairste plek daarvoor is rond de Giftun-eilanden. Naast duiken en snorkelen zijn er ook andere manieren om je uit te leven in het helderblauwe water van de Rode Zee. De plek staat bekend als een goede plek om te windsurfen en kitesurfen en verschillende hotels en reisagentschappen organiseren excursies om te gaan diepzeevissen. Je kan ook meegaan op een boot met een glazen bodem (een aanrader!).

  1. Bezienswaardigheden in Hurghada en El Gouna

Aangezien El Gouna volledig nieuw aangelegd is eind jaren 1980 en is vooral gericht op het toerisme. Veel historische monumenten zijn er niet te vinden.

7.1. De privéstranden aan de Rode Zee

In El Gouna, het nieuwste vakantieoord aan de Rode Zee, vind je veel kleine privéstranden die vaak bij de grote resorts horen.

7.2. De golfbaan

Op El Gouna vind je een 18-hole golfbaan, perfect om tussendoor eens een balletje te slaan.

7.3. De jachthaven van El Gouna: Abu Tig Marina

De jachthaven is de plek waar de meeste boottochten en excursies vertrekken. Langs de kustlijn van de stad vind je natuurlijk ook een aantal stranden.

7.4. Het strand van Hurghada

De ideale plek voor wie wil ontspannen en genieten van de zon. Wie liever niet in de zon wil bakken, kan er ook deelnemen aan meer actieve strand- en wateractiviteiten. Er is bovendien een openbaar strand in Sigala, maar om zonder ongewenste aandacht te zonnebaden kies je beter voor de privéstranden van de resorts. Die stranden zijn ook toegankelijk voor wie niet in een resort verblijft, je kan er tegen betaling zonnebaden op het strand of in het zwembad plonzen. Bekijk hier alle activiteiten rond Hurghada.

  1. Excursie naar de idyllische Giftun-eilanden

Verschillende boottochten en snorkel- of duikexcursies nemen je enkele uren mee naar de idyllische Giftun-eilanden. Je kan er uitrusten op de witte zandstranden of rondzwemmen in de turquoise wateren. Dit gebied is een nationaal park en je kan er duiken of snorkelen met kleurrijke vissen rond ongerepte koraalriffen. Er leven hier bovendien ook heel wat vogels.

De populairste stranden zijn Paradise Beach en Mahmya Beach, maar ontdek vooral zelf wat deze eilanden te bieden hebben. Een excursie naar de Giftun-eilanden is iets duurder, maar het is er wel veel minder druk. Bekijk alle excursies en tours

Welke excursie je ook neemt, houd het helderblauwe water op weg naar de eilanden goed in de gaten, want de kans bestaat dat enkele dolfijnen je hun beste kunstjes laten zien.

  1. Voordelig je reis naar Hurghada boeken

Ga op reis naar Egypte met Tui, 8 dagen vanaf € 576: Bekijk het aanbod bij Tui

Op vakantie naar Egypte bij Sunweb vanaf € 379 per persoon: Boek bij Sunweb

Je vakantie Egypte bij Neckermann.nl vanaf € 402: Bekijk het aanbod

Enkel je hotel en vlucht boeken? Boek de goedkoopste hotels en boek je vlucht bij Cheaptickets of TuiFly zo regel je alles perfect zelf.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Egypte met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Egypte? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis Egypte reisgids vol met toeristische info over Egypte, de Farao's en de bezienswaardigheden rond de Nijl en de Rode Zee (+ GPS coördinaten).

Egypte

Gratis reisgids Egypte downloaden


Geschreven door

Katrijn Hendrickx

- 29 december 2022 - Joy

Super gids maar moeilijk om te downloaden

- 1 februari 2020 - J.H.Munsters

Zeer informatief. Goed reisverslag en mooie foto's

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?