Waar overnachten in Hamburg 2024? 10 x van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Hamburg 2024? 10 x van goedkoop tot luxe

20 juli 2023 in Duitsland0 reacties

Tijdens je bezoek aan Hamburg heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Hamburg.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Overnachten in de St. Pauli wijk

St. Pauli is een stadswijk van het district Hamburg-Mitte in Hamburg. De bekendste straat in de wijk is de Reeperbahn, die gekend staat om zijn bruisende nachtleven en clubs. Verder vind je er ook fenomenale street art kunstwerken in de Wohlwillstraße en de Talstraße.

Voor wat gezelligheid kan je terecht in een van de vele charmante kroegen of maak je een bezoekje aan Galerie Affenfaust. Voor de voetbalfans onder ons is een bezoekje aan voetbalstadion van FC St. Pauli ook de moeite waard, en echte muziekfanaten kunnen dan weer terecht op het Beatles Platz! Ten slotte vindt er in de wijk ook drie keer per jaar een groots Duits volksfeest plaats.

  • Pyjama Park St. Pauli is een designhotel en hostel en biedt verschillende kamers met een uniek interieur. De kamers zijn gedecoreerd met foto’s van St. Pauli gemaakt door fotograaf Günter Zint. Het hotel biedt dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet aan. Je overnacht in de bruisende Reeperbahn waar diverse eetgelegenheden vlakbij liggen. Bovendien kan je vanuit het hotel makkelijk deelnemen aan het rijke Hamburgse nachtleven. Meer info en boeken.
  • Bij East Hotel Hamburg kan je relaxeren in een zalig spacentrum op het dak of je uitleven in de sportruimte. Wie dat wenst, kan tegen een toeslag ook massages of schoonheidsbehandelingen aanvragen. Het hotel is gevestigd in een oude ijzergieterij en de stijlvolle kamers kennen een warm en opvallend interieur. Elke kamer beschikt over een kingsize bed, een televisie en elegante marmeren badkamer. In de bar en restaurant van het indrukwekkende gebouw kan je proeven van verschillende internationale specialiteiten. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Schanzenviertel en Sternschanze

De Schanzenviertel is een hippe uitgaanswijk waar je voornamelijk gezellige restaurantjes en barretjes, trendy vintagewinkels en kleine straatjes met veel graffiti kan vinden. Vroeger was de Schanzenviertel een eerder arme familiewijk, maar nu is het een eerder alternatieve gezellige studentenwijk geworden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de 59 meter hoge watertoren gebouwd in 1910 en het Schanzenpark.

Ook in Sternschanze vind je verschillende cocktailbars en restaurants. Daarnaast kan je er ook slenteren op de vlooienmarkt in het oude slachthuis en een oude bunker uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken.

  • Altijd al eens op een unieke locatie willen overnachten? In Mövenpick Hotel Hamburg verblijf je in een 19de-eeuwse 59 metershoge watertoren. In het hotel vind je een modieuze bar, een fitnessruimte, een spa met sauna en kamers met een klassiek maar modern interieur. De bar en het restaurant, waar je kan genieten van internationale gerechten en cocktails, zijn dankzij de bakstenen muren zeer authentiek. Je bevindt je er bovendien op een prachtige locatie middenin het Schanzenpark. Meer info en boeken.
  • In August the boardinghouse kan je appartementen boeken voor maximaal 4 personen. Elk appartement is zeer modern en volledig uitgerust met eigen keuken, badkamer en zitruimte. Gasten kunnen er een luchtje scheppen op het terras en in de tuin. Verschillende bezienswaardigheden waaronder de Michielskerk, het Alstenmeer en de Hamburgse haven liggen op loopafstand. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in St. Georg wijk

St. Georg is geen wijk maar een multiculturele en hippe buurt. De belangrijkste en dé staat waar je moet zijn is de Lange Reihe. In deze straat vind je verschillende cafeetjes, restaurants, winkeltjes, een kunstcentrum maar vooral veel gaybars. In de straten kan je ook genieten van kleurrijke street art, en in de winter loopt er door de straten een Winter Pride. Om tot rust te komen kan je een boottochtje maken of een terrasje doen aan het water van de Außenalster.

  • Wie liever low-budget reist kan kiezen voor een overnachting in Superbude Hotel Hostel St. Georg. Het hotel ligt vlakbij het centraal station van Hamburg en is dus makkelijk bereikbaar. Je kan er kiezen om te overnachten in een slaapzaal, maar voor wie wat meer privacy wilt is er ook een mogelijkheid om een eigen kamer te boeken. De kamers zijn zeer kleurrijk en vrolijk ingericht en hebben een televisie, eigen badkamer en wifi. Het hotel heeft bovendien een bioscoopruimte en een spellenkamer. Wie liever de stad gaat verkennen kan er ook fietsen huren. Meer info en boeken.
  • Tijdens een overnachting in hotel Le Méridien Hamburg geniet je van het prachtige uitzicht op het Alstermeer. Het hotel is gelegen in het stadscentrum en ter ontspanning kan je er gebruik maken van de wellnessfaciliteiten, een fitnessruimte en een zwembad. Het restaurant biedt heerlijke Franse en Aziatische maaltijden op een locatie met panoramisch uitzicht. De moderne kamers hebben een eigen badkamer, airconditioning en televisie en zijn net zoals de gemeenschappelijke ruimten zeer mooi ingericht met designelementen. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Hafencity & Speicherstadt

Hafencity is een zeer toffe wijk gelegen aan de Elbe waar je tal van oude loodsen vindt die opgeknapt werden. Nu is het een modern woongebied met verscheidene alternatieve buurten waar veel vintagewinkeltjes, galeries, restaurants, mooie parken en gezellige markten terug te vinden zijn. De wijk geeft uitzicht op de haven, met oude havenpakhuizen. Echter vind je er ook nieuwe architectuur zoals bijvoorbeeld het concertgebouw, de Elbphilharmonie.

Cultuurliefhebbers kunnen er verschillende musea waaronder de tentoonstelling en het museum over de geschiedenis van de scheepvaart bezoeken. Ook een bezoekje aan de Russische onderzeeboot U-434 uit de Koude Oorlog valt aan te raden. De Speicherstadt bestaat uit een geheel van oude pakhuizen gelegen op een reeks eilandjes in de rivierbedding van de Elbe. Dit complex is terug te vinden in de Hafencity en is een van de oudere gedeelten van de haven.

  • In PIERDREI Hotel HafenCity Hamburg heeft een uitstekende ligging nabij tal van bezienswaardigheden zoals de Elbphilharmonie en winkelstraat Mönckebergstraße. Je kan er ruime (familie)kamers boeken die zijn uitgerust met een eigen badkamer en airconditioning. In het hotel kan je smullen van heerlijke gerechten in het restaurant en voor kinderen en tieners is er zelfs een aparte speel- en chillruimte voorzien in het hotel. Meer info en boeken.
  • The Westin Hamburg is gevestigd in het indrukkwekkende gebouw van de Elbphilharmonie. Je geniet er van het spectaculaire uitzicht op de Elberivier, Speicherstadt en Hafencity. Er zijn 2 restaurants, een spacentrum met zwembad en verscheiden evenementzalen. De kamers zijn net zoals de rest van het hotel zeer modern en elegant ingericht. In het gebouw zijn niet enkel een hotel maar ook een mediatheek en prachtige concerthallen ondergebracht. Voor een overnachting in dit hotel betaal je dan ook iets meer. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Eppendorf, Rothenbaum & Elmsbuttel

Deze naast elkaar gelegen wijken worden gekenmerkt door aanzienlijke villa’s in tudorstijl, trendy winkel en een waaier aan gezellige cafés en bars. Het zijn bovendien dé wijken bij uitstek om van het Hamburgse studentenleven te proeven. In Eppendorf vind je prachtige natuur en je kan er in de winter meer dan honderd zwanen spotten in Hayn’s Park. Deze wijken liggen net buiten het culturele centrum van Hamburg waardoor ze iets minder toeristisch zijn.

  • Wie wil overnachten als een koning of koningin is bij Hotel am Museum aan het juiste adres! In dit hotel logeer je in koninklijk ingerichte kamers. Gasten die hier verblijven krijgen een kamer met eigen douche, wifi en televisie. Je kan er daarnaast ook tot rust komen in de tuin en dagelijks proeven van een overheerlijk ontbijt.De B&B is gevestigd in een riante villa op iets meer dan 2km van het Alstermeer en vlakbij de universiteit van Hamburg. Meer info en boeken.
  • Stilwerk Hotel Heimhude is gevestigd in een 150 jaar oude art nouveau-villa. Vanuit de villa kan je een bezoekje brengen aan het stadscentrum, de Alster en de universiteit. Het hotel beschikt over kamers met een uniek en prachtig interieur. In het hotel is ook een kleine sportruimte, een bibliotheek, een lounge en een bar. Het ontbijt en de lunchpakketten, waar je dagelijks van kan smullen, worden op duurzame wijze klaargemaakt met lokale producten. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in de Altstadt en Neustadt

Altstadt en Neustadt vormen het culturele en commerciële centrum van Hamburg. Voor de Tweede Wereldoorlog stond er in Altstadt een grote kerk, De Sankt Nikolaikirche. Door bombardementen werd het gebouw omgevormd tot een ruïne die je nu kan bezichtigen. Daarnaast zijn ook het door UNESCO als werelderfgoed erkende Kontorhausviertel met Chilehaus, het theater en de Hamburger Kunsthalle zeker een bezoekje waard.

Het Kontorhausviertel is vooral bekend vanwege zijn prachtige galerieën en zijn typische bakstenen gebouwen. Voor een natuurwandeling kan je bovendien terecht in het charmante ‘Planten um Blomen’ park. In de straat Mönckebergstrasse vind je tal van bekende modemerken, een ideale plek dus voor een winkelnamiddag.

  • In een prachtig Kontorhaus in Altstadt, dat vroeger dienst deed als magazijn, vind je het Sir Nikolai Hotel. Het hotel heeft een toplocatie in het oude stadcentrum van Hamburg, aan het Nikolaifleetkanaal vlakbij verschillende bezienswaardigheden en Hafencity. De kamers hebben een elegant interieur en zijn voorzien van een eigen badkamer, zithoek en televisie. In de lounge met glazen dak kan je op een rustgevende manier een boek lezen uit de bibliotheek. Voor verdere ontspanning kan je er ook terecht in de spa. Om de dag goed af te sluiten kan je tenslotte proeven van overheerlijke Aziatische gerechten in het restaurant. Meer info en boeken.
  • Het Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten is een riant vijfsterrenhotel gelegen aan de Binnenalster. Het elegante luxehotel biedt naast perfect uitgeruste kamers ook een wellness en fitnessruimte. In het hotel is ook een 2-sterrenrestaurant gevestigd, waar je van hemelse maatlijden kan proeven en het tweede restaurant in het hotel biedt dan weer Japanse en Zuid-Amerikaanse specialiteiten aan. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Altona

Altona is een wijk gelegen aan het water van de Elbe in het westen van Hamburg. Je kan er elke zondagmorgen naar de Fischmarkt in de Fischauktionshalle en ook een wandeling naar de FrauenFreiluftGalerie is zeker een aanrader.

In Altona spot je ook nog heel wat 19de-eeuwse panden en kan je dineren of lunchen in een van de vele visrestaurants of zeemanskroegen. En voor de bierliefhebbers is een bezoekje aan de Holstenbrauerei zeker een must! Vanaf Dockland of vanaf het park bij het Altonaer Balkon kan je bovendien genieten van een panoramisch uitzicht over de haven en de Elbe.

  • Voor een fantastisch uitzicht moet je op het terras van GINN Hotel Hamburg Elbspeicher zijn! Het hotel ligt op loopafstand van de bekende Hamburgse Fischmarkt en heeft een restaurant en bar met geweldig uitzicht. Elke hotelkamer heeft een bureau, eigen badkamer en sommige bieden ook uitzicht op de Elberivier. Het hotel vormt de perfecte vertrekplaats voor een wandeling of fietstocht naar de haven, het U-Boat Museum en Dockland. Meer info en boeken.
  • In Meininger Hotel Hamburg City Center kan je kiezen om te overnachten in een privékamer of in een gedeelde slaapzaal. Het hotel is betaalbaar voor wie met een beperkter budget reist en ligt vlakbij het treinstation waardoor het zeer makkelijk bereikbaar is. De kamers worden gekenmerkt door een zeer origineel en kleurrijk interieur. Bovendien heeft een hotel de perfecte ligging om verschillende bezienswaardigheden waaronder de vismarkt, de haven en de Old Elbe Tunnel te bezoeken. Voor wat extra ontspanning kunnen gasten ook terecht in de leuk ingerichte bar met spellenkamer. Meer info en boeken.
  1. Mis niets tijdens je bezoek aan de Nedersaksen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan de Nedersaksen? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. We hebben een complete digitale reisgids Nedersaksen voor je uitgewerkt met de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden. Download je gratis reisgids Nedersaksen hier.

Mecklenburg-Vorpommern

Gratis reisgids Nedersaksen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?