Waar overnachten in Saksisch Zwitserland? 10 x hotels en appartementen van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Saksisch Zwitserland? 10 x hotels en appartementen van goedkoop tot luxe

27 september 2022 in Duitsland0 reacties

Tijdens je vakantie in Saksisch Zwitserland je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Saksisch Zwitserland. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Elbresidenz an der Therme (Bad Schandau)

Op wandelafstand van de Elbe rivier in Bad Schandau ligt het prachtige Hotel Elbresidenz an der Therme. Dit hotel biedt elegante kamers, een spa van 1600 m² met sauna die uitkijkt over de rivier, een zwembad, een fitnessruimte en een sfeervol restaurant waar je kan proeven van lekkere Saksische specialiteiten. Meer info en boeken.

  1. Villa Monsei (Bad Schandau)

Villa Monsei is gevestigd in een traditionele villa die dateert uit de vroege 20e eeuw. De prachtige kleurrijke villa ligt op een centrale locatie in het hart van Bad Schandau en biedt elegante accommodaties met een aangename tuin. De appartementen zijn ruim en ingericht met massiefhouten meubels van hoge kwaliteit. Ieder appartement is ook voorzien van een eigen balkon, een gezellige woonkamer en een ruime badkamer. Meer info en boeken.

  1. Hotel Zur Mühle (Bad Schandau)

Hotel zur Mühle is een ander leuk hotel in Bad Schandau, aan de oever van de rivier de Elbe en in het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Hotel zur Mühle is onderdeel van een historische molen met een originele gerestaureerde watermolen, die vandaag de dag nog steeds maïs produceert.

Het 4* hotel biedt naast ruime kamers voorzien van alle luxe en comfort ook een aangenaam terras en een spacentrum waar je lekker kan ontspannen. Voor een heerlijk diner en ontbijt kan je terecht in het eigen restaurant Mühlenhof. Het hotel beschikt verder ook over een eigen bakkerij en brouwerij. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je altijd een fiets huren bij het hotel. Meer info en boeken.

  1. Romantik Hotel Deutsches Haus (Pirna)

Romantik Hotel Deutsches Haus is gevestigd in een prachtig gebouw in de historische oude binnenstad van Pirna. Het hotel zal je meteen opvallen aan de pastelkleurige gevel met indrukwekkende toegangspoort in de stijl van de Italiaanse Renaissance. Het charmante hotel biedt ruime kamers voorzien van alle luxe en comfort en verzorgt elke ochtend een heerlijk ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Laurichhof (Pirna)

In het centrum van Pirna, op wandelafstand van de barokke tuinen, vind je het designhotel Laurichhof. De kamers zijn modern ingericht met hier en daar designerelementen. Sommige accommodaties beschikken ook over een eigen balkon en/of een terras met uitzicht op de rivier of de tuin. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een continentaal ontbijt of een ontbijtbuffet.

Verder biedt het 4* hotel ook een sfeervol restaurant, een bar en gratis privéparkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Pirnscher Hof - Hotel Garni (Pirna)

Het Pirnscher Hof - Hotel Garni in Pirna is een klein boetiekhotel gelegen aan het marktplein en geniet van de charme van een 300 jaar oud "Hakenhuis" met veel geschiedenis. De sfeervolle kamers van het hotel kregen een elegante inrichting en hebben romantisch uitzicht op de markt. Er is ook een lift aanwezig in het hotel zodat je niet alle trappen hoeft te doen. Alvorens je de stad in trekt, kan je eerst nog genieten van een heerlijk ontbijtbuffet.

Als je nog wat tijd over hebt, kan nog even een kijkje nemen in de kleine galerie van het hotel. Kunstenaars van de Kunstverein Sächsische Schweiz eV exposeren hier namelijk enkele van hun werken. Meer info en boeken.

  1. Berghotel Bastei (Lohmen)

Het door een familie gerunde Berghotel & Panoramarestaurant Bastei ligt op een unieke locatie op het Bastei-rotsplateau in het hart van het Nationaal Park Saksisch Zwitserland. Het hotel ligt hoog boven de romantische Elbe-vallei en wordt omringd door de wereldberoemde Basteibrug. Je verblijft in een van de ruime kamers voorzien van een eenvoudige inrichting. Sommige kamers beschikken ook over een eigen terras of balkon.

Een van de grootste troeven van het hotel is het panoramarestaurant vanwaar je prachtig zicht hebt over de Elbe-rivier en de bergen. Verder kan je er ook genieten van een ontspannend namiddagje in de wellness met sauna. Meer info en boeken.

  1. Ferienwohnungen Elbjuwel (Rathen)

De Ferienwohnungen Elbjuwel is gevestigd in een typisch historisch vakwerkhuis en is idyllisch gelegen aan de Elbe in kuuroord Rathen. Het appartement is ruim en voorzien van alle luxe en comfort: een gezellige eethoek, woonkamer, slaapkamer, vloerverwarming en een groot overdekt terras met barbecue. Vanaf het appartement geniet je ook van een prachtig uitzicht over de rotsformaties van het Elbezandsteengebergte en de Elbe-vallei.

De eigenaar heeft ook een eigen praktijk waar je je eens lekker kan verwennen. Kies voor een natuurgeneeskundige behandeling met kruiden of heerlijke massages. In de tuin vind je ook een bad en een op hout gestookte panoramasauna waar je even kan relaxen. Meer info en boeken.

  1. Hotel STEIGER Kurort (Rathen)

Hotel STEIGER Kurort Rathen, gelegen naast de haven van Rathen, biedt stijlvolle kamers en prachtig uitzicht op de Elbe-rivier en de indrukwekkende rotsformaties van Bastei. Als gast heb je ook gratis toegang tot het binnenbad en de moderne spa met pekelbad, sauna en stoombad. Verder is er ook een fitnessruimte en een biljartzaal.

Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een stevig ontbijtbuffet of van een lekker kopje koffie op het terras met uitzicht op de prachtige omgeving. Wil je graag een uitstap maken? Het omliggende Elbsandsteingebergte en de Bastei zijn ideaal voor wandelingen en fietstochten. Om het hotel te bereiken, dien je je auto te parkeren bij de veerhaven van Rathen en de veerboot over de Elbe te nemen. Meer info en boeken.

  1. Ferienwohnungen Königstein (Königstein an der Elbe)

Ferienwohnungen Königstein is gevestigd in een historisch pand uit 1852. In 2002 werd het met veel liefde en veel aandacht voor detail gerenoveerd en omgetoverd tot mooie moderne appartementen. De accommodatie beschikt over een gezellige woonkamer met televisie, ruime slaapkamers en een zonneterras met zicht op de omgeving. Op mooie zomerdagen kan je in de tuin ook genieten van een heerlijke barbecue.

Verder zijn de appartementen een ideale uitvalbasis voor je bezoek aan het centrum van Königstein an der Elbe en het fort Königstein. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgids Tsjechië

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie naar Slowakije? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Tsjechië-Slowakije 2 stadswandelingen, toeristische info, praktische info + alle daguitstappen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Tsjechië-Slowakije en ga op pad!

Tsjechië & Slowakije

Gratis reisgids Tsjechië & Slowakije downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?