Waar overnachten in Aken? 11 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's Aachen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Aken? 11 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's Aachen

22 december 2023 in Aken0 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Aken heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Aken!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Krone Aachen

Iets buiten het centrum, maar wel met een aantrekkelijke prijs, vind je Hotel Krone Aachen. Het hotel heeft talloze unieke foto's aan de muur hangen en ook de bedden krijgen een personal touch.

Het hotel is vlakbij het stadspark en als je van een kleine wandeling houdt, dan is het centrum bereiken zeker geen probleem. Op een kwartier wandelen vind je de Dom van Aken, het stadhuis en Elisenbrunnen. Hier overnacht je voor € 43/nacht. Meer info en boeken.

  1. Leonardo Hotel Aachen 4* (buiten de milieuzone)

Leonardo Hotel Aachen 4* ligt net buiten de milieuzone (geen sticker nodig). Zeer dichtbij afrit snelweg A4. Goede verbindingen met openbaar vervoer. Parkeerkost ca. 6 euro/dag bij het hotel. Huisdieren toegestaan. Hier overnacht je vanaf € 89/nacht. Meer info en boeken

  1. Boardinghouse Rathsmühle

Buiten het centrum van Aken, vind je de gezellige appartementen van Boardinghouse Rathsmühle. Elk appartement heeft een eigen kitchenette en is warm ingericht. Het heeft ook een erg rustige ligging.

Het boardinghouse ligt vlakbij het Schloss Rahe en het centrum van Aken is te bereiken in een halfuurtje met het openbaar vervoer. Hier slaap je voor € 84/nacht, meer info en boeken.

  1. Limehome Apartments Vereinsstraße

Op 10 minuten wandelen van Elisenbrunnen vind je Limehome Apartments Vereinsstraße. Dit appartementsblok is gespecialiseerd in warme kamers zodat je je helemaal thuis kunt voelen, en elk hebben ze een eigen keuken. Elk appartement is anders ingericht, zodat jouw verblijf zeker uniek is.

Het Couvenmuseum voor kunst, de markt van Aken en de troon van Karel de Grote zijn allemaal op wandelafstand van jouw gezellige appartement. Overnacht voor € 65/nacht, meer info en boeken.

  1. Pension Haus am Hühnerdieb

Haus am Hühnerdieb heeft kleine, maar knusse kamertjes in het centrum van Aken. Haus am Hühnerdieb is een pension en is dus ideaal als je iets anders wil dan een hotel.

Hier kan je volop genieten van de historische straten van de stad. Op nog geen 5 minuten wandelen vind je de Dom van Aken, het stadhuis, het Couvenmuseum en ook de Elisenbrunnen. Hier slaap je voor €94/nacht. Meer info en boeken.

  1. Appartement POHA Stay

Kook je liever zelf? Of heb je graag wat meer plaats? De appartementen van POHA Stay zijn misschien wel wat je zoekt.

De appartementen zijn vlakbij het Katschhof, waar je de Dom van Aken en het stadhuis kan bewonderen. Het ligt ook niet ver van Centre Charlemagne en Elisenbrunnen. Hier overnacht je voor € 125/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel 3 Könige

Centraal in het historisch centrum van Aken ligt Hotel 3 Könige. Van zodra je een stap buiten het hotel zet, word je opgenomen in de pittoreske straatjes van Aken. Het hotel wordt omringd door allerlei cafeetjes en restaurants en ook de markt is op 30 meter wandelen.

De Dom van Aken en het stadhuis zijn vlakbij, net zoals het Couvenmuseum en Centre Charlemagne. Meer info en prijzen

  1. Hampton by Hilton Aken Tivoli

Het Hampton by Hilton Aken Tivoli hotel ligt buiten het centrum van Aken, maar is zeker de moeite waard. Het heeft een stijlvolle en warme omgeving zodat je jouw dag volledig ontspannen kan starten en eindigen.

Het hotel ligt dichtbij verschillende natuurgebieden, zoals de Salvatorberg en het stadspark met de Carolus warmwaterbronnen. Het historisch centrum is op een kwartier te bereiken met het openbaar vervoer. Hier kan je slapen voor € 116/nacht. Meer info en boeken.

  1. INNSIDE Aachen

Wil je een uniek en spectaculair uitzicht over Aken? INNSIDE Aachen biedt je een hapje of een drankje aan terwijl je geniet van de wondermooie bouwwerken. Niet getreurd als je liever binnen zit: ook in de Uptown Bar mis je niks.

Het hotel ligt op 10 minuutjes wandelen van de Dom van Aken en het stadhuis, maar ook de Carolus warmwaterbron is niet ver! Hier betaal je €219/nacht. Meer info en boeken

  1. Acquis Grana City Hotel

Acquis Grana City Hotel ligt met haar ruime, lichte kamers midden in het centrum van Aken zodat je volop kan genieten van de historische stad. Het hotel pakt ook uit met haar moderne inrichting en haar perfecte ligging.

De Dom van Aken ligt vlakbij, net zoals het stadhuis en het Couvenmuseum. Op een kleine 20 minuten wandelen kan je ook het stadspark en de Carolus warmwaterbronnen gaan bezichtigen. Hier betaal je € 132/nacht. Meer info en boeken

  1. Parkhotel Quellenhof Aachen

Wat Parkhotel Quellenhof Aachen jou te bieden heeft? Een adembenemende façade, elegante kamers en een ideale locatie. Je zult hier gegarandeerd van een echt royaal verblijf kunnen genieten!

Parkhotel Quellenhof Aachen grenst aan het stadspark met de Carolus warmwaterbron en is op wandelafstand van het stadhuis en de Dom van Aken. Hier overnacht je vanaf € 137/nacht. Meer info en prijzen

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan het Ruhrgebied met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door het Ruhrgebied? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Ruhrgebied en Urbanana en laat je verbazen met onze uitgestippelde rondreis langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden in deze regio in Noordrijn-Westfalen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Ruhrgebied en Urbanana hier.

Aken

Gratis reisgids Aken downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?