FB

Diksmuide: stiltewandeling - erfgoedwandeling

Download wandelboek 1

Diksmuide: stiltewandeling - erfgoedwandeling

866 x gedownload33 ervaringen
  • Startpunt: IJzerdijk 49, Diksmuide
  • Eindpunt: IJzerdijk 49, Diksmuide
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 14,6 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Diksmuide

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in en rond Diksmuide met de Eerste Wereldoorlog en erfgoed

Dit is een zeer gevarieerde wandeling met natuur, erfgoed, rust en stilte maar onvermijdelijk ook een link naar de Eerste Wereldoorlog. Diksmuide was nu eenmaal een van die plaatsen waar tijdens de Groote Oorlog hevig gevochten werd met de Dodengang als getuige en de IJzertoren als symbool.

In een eerste wandeling (kan ook als korte fietstocht) brengen we je via een oude spoorwegbedding, een stiltepad met ruïne naar de bekende Dodengang. Wat verder staat het monument van de petroleumtanks. Via een mooi wandelpad kom je in het Onze-Lieve-Vrouwehoekje dat je zeker niet mag missen.

Via een verbindingsweg en de Frontzaate gaat het terug naar de IJzertoren. Daar start dan de erfgoedwandeling in Diksmuide. Via de IJzertoren gaat het eerst naar de markt met het gerestaureerde stadhuis. Koperen klinkers houden je op het juiste pad en brengen je verder naar een park, via een wandelpad langs de Handzamevaart naar de Vismarkt en het begijnhof. Via de jachthaven keer je dan terug naar de startplaats.

Tot 2018 staan er 12 panelen opgesteld op het wandeltraject die verwijzen naar de Eerste Wereldoorlog en die specifieke plaats in de stad.

Diksmuide luswandeling

Gratis wandeling Diksmuide downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Diksmuide: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

33 ervaringen

- 23 oktober 2018 - Rik Depoortere

Correcte bewegwijzering. Vooral de erfgoedwandeling met die metalen klinkers is prachtig.

- 23 oktober 2018 - Jan Strickx

Niet alleen de informatie over Diksmuide en omgeving is zeer leerrijk en informatief, ook de andere "reisroutes"!

- 29 juli 2018 - Patrick

Zeer mooie wandeling g,Juist heel spijtig dat alles onderweg waar onze voorouders hebben moeten voor vechten en wij dit willen bekijken dat er ingang word gevraagd. Echt schandalig!!!

- 9 april 2018 - Vera

Wij hebben de Stiltewandeling gedaan, met bezoek aan het Museum aan de IJzer en de Dodengang. Plaatsen waarover mijn grootvader vertelde in zijn oorlogsdagboek kwamen tot leven: de IJzer, de minoterie, de Dodengang, de petroleumtanks, Stuivekenskerke, de spoorwegberm, het overstroomde gebied. Stilte en rust in 2018, oorlog, ontbering en angst honderd jaar geleden ... Een onverwachte fikse regenbui met rukwinden en kletsnatte kleren tot gevolg gaven even een impressie van wat het moet geweest zijn. Deze wandeling is zeker een aanrader.

- 18 februari 2018 - willy remans

vertoeven elk jaar in Diksmuide tgv vertrek en wandeling daar in kader van Vierdaagse Ijzer. Uitleg bevat heel wat herkenningspunten. Plaats is zeker een aanrader voor wie in de omgeving verblijft.

Gratis wandeling Diksmuide downloaden

Download wandelboek 1

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?