Premium

Wandeling Scafell Pike, de hoogste berg van Engeland (978m)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Scafell Pike, de hoogste berg van Engeland (978m)

  • Startpunt: Wasdale - Lake Head Car park
  • Eindpunt: Wasdale - Lake Head Car park
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 8,3 km
  • Duur: 4 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Deze wandelroute van 8 km brengt je naar de hoogste berg van Engeland

Scafell Pike met z’n 978 meter de hoogste top van Engeland, beloont klimmers met panoramische vergezichten die zich uitstrekken van de Mourne Mountains in Noord-Ierland tot de hoogten van Snowdonia in Wales. De typische route naar de top beslaat een afstand van 8,7 km met een hoogteverschil van 910 m en duurt meestal 3 tot 3,5 uur. De tocht begint op de parkeerplaats van de National Trust in Wastwater, naast de camping (bekijk ligging).

  • Vanaf de parking volgt de route in eerste instantie Lingmell Beck. Na een steile klim van 1,5 km steekt de route de Beck over en begint dan aan de zware klim naar Brown Tongue. Dit segment is bijzonder steil en vormt het meest uitdagende deel van de wandeling, maar het beslaat slechts ongeveer een halve kilometer.
  • Eenmaal voorbij Brown Tongue wordt het terrein minder veeleisend. Het pad kan echter onduidelijk worden, vooral in mistige omstandigheden. Wandelaars moeten links aanhouden bij een grote steenhoop bovenop Brown Tongue en verder gaan richting Hollow Stones in plaats van rechtsaf te buigen richting Mickledore. Er wordt gewerkt aan een duidelijkere kaart in dit gebied om de navigatie te vergemakkelijken.
  • De wandeling gaat dan gestaag verder naar Lingmel Col, met een zachtere helling dan de vorige delen. Het pad is hier goed aangegeven en zou gemakkelijk te volgen moeten zijn.
Noordwest-Engeland

Gratis reisgids Noordwest Engeland downloaden

Ontdek nog meer in de volledige reisgids Noordwest-Engeland

Een volledig uitgewerkte rondreis in Noordwest-Engeland die je langs bijzondere plekjes brengt zoals Leeds, Manchester en Liverpool, bezoek Isle of Man en het Lake District. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Noordwest Engeland downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?