Wandeling van Torre di Palme naar de Grotta degli Amanti

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling van Torre di Palme naar de Grotta degli Amanti

  • Startpunt: Piazzale Raffaele Persichetti
  • Eindpunt: Piazzale Raffaele Persichetti
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 3,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Torre di Palme is een charmant dorp dat slechts uit een paar straten bestaat. Toch kan het uitpakken met goed onderhouden middeleeuwse gebouwen en een handvol kerken, waarvan de oudste de kerk van San Giovanni is, die dateert uit het jaar 1000. De straten zijn versierd met bloemen en wuivende palmbomen. Wandel door de hoofdstraat, Via Piave, en ontdek links en rechts de smalle straatjes vol terracotta bloempotten.

Het dorp wordt omringd door het Boschetto di Cugnolo, een beschermd gebied met oude eiken, dennen, jeneverbessen en oleanders. Vanuit Torre di Palme kan je de Grotta degli Amanti bezoeken. Wij hebben alvast een wandeling voor je uitgestippeld.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling Torre di Palme, Grotta degli Amanti

Onze 3 km lange wandeling start bij het Piazzale Raffaele Persichetti (bekijk ligging op de kaart) en duurt ongeveer 1 uur. Je wandelt het beschermde natuurgebied Boschetto di Cugnolo in tot aan de Grotta degli Amanti, de legendarische en romantische grot van geliefden. De wandeling is goed te doen voor jong en oud (geen kinderwagens) en levert je enkele prachtige uitzichten op. Goede wandelschoenen zijn echter wel aangeraden.

Nadien wandel je terug naar Piazzale Raffaele Persichetti waar je nog even een kijkje kan nemen bij de Chiesa di Santa Maria a Mare of een bezoekje kan brengen aan het Museo Archeologico di Torre di Palme.

Het verhaal achter de 'liefdesgrot" gaat over het trieste avontuur van Antonio en Laurina, twee lokale jongeren die in 1911 dagen en nachten lang hun toevlucht zochten in de grot nadat Antonio, een soldaat die was gestuurd om te vechten in de koloniale oorlog in Libië, had besloten te deserteren om bij zijn geliefde te zijn.

VERBLIJFTIP: Voor wie graag wil overnachten in de buurt van Torre di Palme, kan verblijven in het 4* pension La Casa Di Torre Di Palme. Het pension biedt ruime accommodatie, voorzien van alle luxe en comfort en gratis privéparkeergelegenheid. Ideaal voor wanneer je op rondreis bent. Meer info en boeken.

Le Marche & Abruzzo

Gratis preview reisgids Le Marche downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Le Marche & Abruzzo

Ontdek De Marken en Abruzzen via 7 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Le Marche downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?