Wandelroute (3 km) langs het Pagadderpad in Dessel

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Wandelroute (3 km) langs het Pagadderpad in Dessel

  • Startpunt: Sas4-toren in Dessel
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 3,0 km
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
  • Bewegwijzering: Gele bordjes met 'Pagadder'

Deze boswandeling wordt op verschillende plekken hoog aangeschreven wegens uiterst kindvriendelijk en erg toegankelijk, zelfs voor de allerkleinsten. Aangezien wij de laatste weekends onze wandelingen voornamelijk uitzochten op basis van uitzichten of voor de mooie omgeving, wilden we nu echt wel eens iets helemaal op maat van onze kids. Ontdek hieronder onze wandeling langs het Pagadderpad in Dessel.

Kinderwandeling langs het Pagadderpad in Dessel

Dessel bevindt zich in de provincie Antwerpen, meer bepaald in de Kempen. Bijna tegen de Nederlandse grens. De wandeling start aan de 37 meter hoge sas4-toren in Dessel. Hier kruisen drie kanalen, een unicum in Europa. Deze toren is trouwens erg de moeite om eens op te gaan want je geniet er van een spectaculair vergezicht boven over deze kanalen en de Kempense Meren. Na 216 treden naar boven te klimmen kan je enkele heel mooie kiekjes te nemen.

Totale afstand van de wandeling is net iets meer dan 3 kilometer

De ideale afstand voor kinderen om volledig zelf te stappen. Het beweegpad is geïnspireerd op het multimove concept dat kinderen aan het bewegen wil krijgen. Al heel snel tijdens de wandeling werd duidelijk dat dit inderdaad een voltreffer is bij de kinderen. Het bos in combinatie met de opdrachtjes dat ze hier en daar moesten doen, waren precies genoeg afleiding zodat ze vergaten dat ze aan het wandelen waren. Zo worden ze onderweg op verschillende manieren uitgedaagd om te bewegen. Van lopen over water tot springen, rennen als een konijn, darten met denappels en een bootje verder trekken.

Niet onbelangrijk om te vermelden, ook voor de ouders is dit een toch wel mooie wandeling. Je wandelt door het bos, even langs het water, hebt zicht op uitgestrekte velden en hebt een heel mooi overzicht op de omgeving als je de sas4-toren durft te beklimmen. Leuk detail, aan het einde van de wandeling (of het begin) kom je voorbij de pannenkoekenboot waar er take away is voorzien voor een hapje of een drankje, of beiden. Eigenlijk, kort samengevat, dit is een aanrader voor zowel jong als oud.

Antwerpen

Gratis preview reisgids Antwerpen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Antwerpen

Ontdek Antwerpen met 5 uitgewerkte wandelingen, langs bekende en minder bekende plekken. De reisgids bevat uitgebreide praktische en achtergrondinfo. Volledige reisgids kopen voor € 8,5


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 14 september 2023 - hilde van essche

Geweldig en zalig om de routes te volgen..... om van te genieten........

Gratis preview reisgids Antwerpen downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?