FB

Herentals-Tielen natuurwandeling

Download wandelboek 2

Herentals-Tielen natuurwandeling

884 x gedownload42 ervaringen
  • Startpunt: Stationplein, Herentals
  • Eindpunt: Spoorwegstraat, Tielen
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 11,8 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: 80% onverhard
  • Bewegwijzering: Via wandelknooppunten
  • Rolwagens: Niet toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelroute Kempische Heuvelrug via wandelknooppunten van Herentals naar Kasterlee

Je wandelt van het treinstation Herentals naar het treinstation Tielen via de wandelknooppunten van het prachtige natuurgebied ‘Kempische Heuvelrug’. De wandelroute gaat door bossen en open ruimtes, dus bij warm weer geniet je zowel van zon als schaduw.

In het eerste deel in Herentals kom je direct in de natuur terecht maar zijn geluiden van auto’s nooit ver weg. Eenmaal je het bewoonde gebied verlaten hebt, vanaf knooppunt 15, hoor je geen auto’s meer.

Het hoogtepunt van natuurgeluiden krijg je bij het Zwart Water. Neem je verrekijker mee om vanuit de kijkhut de vogels te observeren.

Herentals-Tielen

Gratis wandeling Herentals-Tielen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Herentals-Tielen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

42 ervaringen

- 31 maart 2019 - chantal smets

Leuke stille wandeling in de natuur

- 8 maart 2019 - Ivan Van de Velde

Dank u wel voor de wandelgids, wij waren goed geïnformeerd. Het was een goed uitgestippelde mooie wandeling . m.v.g. Ivan Van de Velde

- 23 mei 2018 - Wens Mia

een mooie wandeling in combinatie treinritje altijd een beetje vakantie. Misschien vermelden bij een kleine afwijking van het wandelpad mogelijkheid tot drank-eetgelegenheid in de Perenboom.

- 5 december 2017 - Kris Van Noten

Is een mooie wandeling met wisselende natuur. Wij hebben aan knooppunt 20 de route verlaten zodat we wel een drankstop hadden (via knooppunt 81 - 80 - 28 - 29 --> tussen 28 en 29 heb je een authentiek cafeetje en dan terug naar 28 - 27 - 25 - 21 --> terug op parcour). We hadden in totaal 15 km gewandeld. Een aanrader

- 4 oktober 2017 - Eddy Stoops

Mooie wandeling grotendeels door de natuur. We hebben ervan genoten. Is inderdaad wel wat langer dan aangegeven. Verbeterpunten (2) - Als je uit het station van Herentals komt, vonden we nergens het startpunt. - Bij knooppunt 3 staat richting knooppunt 7 niet aangegeven. Wel knooppunt 15, maar dat is niet van toepassing. Antwoord redactie: In de tekst staat duidelijk aangegeven dat je bij knooppunt 3 even het wandelknooppuntennetwerk dient te verlaten. Je volgt tijdelijk de rivier stroomopwaarts. Zo kom je verder dan uit bij knooppunt 7.

Gratis wandeling Herentals-Tielen downloaden

Download wandelboek 2

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?