Premium

Stadswandeling Duisburg: industriële sites en de grootste binnenhaven van Europa

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Duisburg: industriële sites en de grootste binnenhaven van Europa

 • Startpunt: Duisburg Hbf
 • Eindpunt: Innenhafen Duisburg
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 5,8 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Eeuwenlang verbonden met de Rijn, werd Duisburg in de 14e eeuw een Hanze-stad. Veranderingen in de rivierloop en slibvorming brachten economische verschuivingen. Met centraal nog steeds een haven, was de stad in de 19de eeuw het middelpunt van industrialisatie, met veel kolen- en staalindustrie: momenteel vind je er nog steeds de grootste binnenhaven van Europa. Duisburg is de stad waar de Rijn en de Ruhr samenkomen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Duisburg langs de hoogtepunten

De charme van Duisburg ligt nu in het contrast tussen historische monumenten en moderne winkels. Ondanks dat sommige delen een wat droevige indruk kunnen geven, heeft het centrum van Duisburg zeker heel wat hoogtepunten. Centraal liggen zowel de historische markt als de getransformeerde Innenhafen, met horeca, musea en industriële verwijzingen.

Enkele hoogtepunten op je stadswandeling door Duisburg:

 • Het Theater Duisburg, gebouwd in 1912, een opvallend gebouw in neoclassicistische stijl met meer dan duizend zitplaatsen.
 • Königstraße, met vlak bij het overdekte winkelcentrum Forum Duisburg.
 • Het stadhuis van Duisburg op de Burgplatz met verderop ook het Dreigiebelhaus, het oudste nog bestaande woonhuis in Duisburg.
 • De Salvatorkirche, deze laatgotische kerk is de oudste van Duisburg.
 • Uiteraard ook de binnenhaven van Duisburg, met een oppervlakte van 89 hectare? Dit gebied omvat nu vrachtverkeer, horeca en woon- en werkruimtes.
Ook aan de rand van de stad zijn een aantal bezienswaardigheden en multiculturele wijken te ontdekken. Tiger & Turtle Magic Mountain, een kunstinstallatie buiten de stad, biedt een uniek uitzicht. Rheinpark in Hochfeld, langs de Rijn, is een uitgestrekt park met graffiti, sportfaciliteiten en een strand. In het Landschaftspark Duisburg Nord, een voormalig industrieel terrein, ontdek je nu natuur, avontuur en cultuur.

VERBLIJFTIP: Niteroom Boutiquehotel & Apartements biedt stijlvolle, comfortabele en modern ingerichte kamers en appartementen, waarvan sommigen voorzien van een balkon. Meer info en boeken.

Ruhrgebied en Urbanana

Gratis reisgids Rurh en Urbanana downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Rurhgebied en Urbanana

Ontdek de deelstaat Noordrijn-Westfalen via een complete reisgids, 9 stadswandelingen en 2 fietsroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Rurh en Urbanana downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?