Stadswandeling Luxemburg-stad: ontdek alle bezienswaardigheden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Luxemburg-stad: ontdek alle bezienswaardigheden

6 210 x gedownload405 ervaringen
  • Startpunt: Boulevard Franklin Delano Roosevelt, Luxemburg
  • Eindpunt: Boulevard Franklin Delano Roosevelt, Luxemburg
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,9 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk (talrijke trappen)
  • Toeristische dienst Luxemburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Hotel JJ32 *** in Luxemburg-stad

Hotel JJ32 *** in Luxemburg-stad

Gelegen op 1,7 km van Place d'Armes, het hart van Luxemburg-stad. Op een minuutje lopen van het openbaar vervoer. Gratis WiFi. Een klantenscore van 8,8/10, heel goed voor een budgethotel.

Download deze gratis wandelroute en ontdek Luxemburg-stad

Met deze stadswandeling krijg je van Luxemburg-stad een compleet beeld. Je komt voorbij alle bezienswaardigheden zoals de stadswallen met zijn talrijke poorten. Daar kan je ook genieten van een uniek uitzicht.

Het Groothertogelijk paleis zal ook niet aan je aandacht ontsnappen samen met de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal. We wandelen dan door de winkelstraten om te eindigen op twee mooie pleinen. Meteen heb je ook kennis gemaakt met het heuvelachtige karakter van de stad.

Wie de wandelroute wil uitbreiden kan op de startplaats naar vallei van de Pétrusse afdalen.

Groothertogdom Luxemburg

Gratis stadswandeling Luxemburg downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Groothertogdom Luxemburg

Ontdek Groothertogdom Luxemburg via 2 uitgewerkte autoroutes en 6 wandelingen in de stad en de natuur die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Luxemburg stad: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

405 ervaringen

- 15 augustus 2019 - hanssens

Opnieuw zeer goede wandeling voor een eerste kennismaking met de stad. Mooie vergezichten op het dal - corniche, pont Adolphe, de kazematten, ... . We deden eerder al eens een stads'wandeling' met de fiets, maar voor Luxemburg zou dit toch niet lukken (cfr Porto) . We parkeerden onze auto op parking Bouillon - dichtbij de autostrade en dichtbij het centrum , een gratis parking waar elke 10 min een bus (max 10 minuutjes op bus nr 1, 2 € pp) naar het centrum rijdt. Wandeling en parking ... een aanrader! Wij hebben na de vele stadswandelingen van 'reisroutes' een blindelings vertrouwen in de wandelingen!!!

- 8 augustus 2019 - Mortier Reginald

Beknopte maar zeer goede gids met leuke tips

- 31 juli 2019 - Jeremi

Prachtige wandeling die je in een paar uur laat kennismaken met deze mooie stad en de meeste van haar bezienswaardigheden. Misschien is het wel handig in de reisgids ergens te noteren wanneer deze haar laatste update kreeg, want in tegenstelling tot wat in de gids staat, is de vertrekplaats perfect te voet te bereiken vanaf het station.

- 21 juli 2019 - Margreet

Duidelijk, leuke ideeën, hier kunnen we zeer zeker wat mee. We gaan in ieder geval dag van Luxemburg met tussenstop in Larochette naar Echternach.

- 14 juli 2019 - RK

Ik heb de reisgids doorgelezen. Helaas weinig gebruik van genaakt. We zijn 3,dagen in Diekirch geweest en hebben alleen maar gefietst. Ontzettend goede fietspaden met routes. Misschien ook leuk om dit op te nemen in de gids

Gratis stadswandeling Luxemburg downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?