Premium

Stadswandeling in historisch Salt: langs de highlights

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling in historisch Salt: langs de highlights

  • Startpunt: Abu Jaber Museum
  • Eindpunt: Abu Jaber Museum
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 1,0 km
  • Duur: 1 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Zachte heuvels rollen van Amman af naar de Jordaanvallei door het historische Balqa-gebied. De hoofdstad van deze regio is de sierlijke oude stad Salt. Op weg daarheen kan je de weelderige valleien en het aantrekkelijke landschap van deze regio bewonderen. Mis niets tijdens je bezoek aan deze oude stad met onze stadswandeling.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling door de historische binnenstad van Salt

Deze stadswandeling (1 km) gidst je door het sierlijke Salt langs de mooiste plekjes in het bruisende historische centrum. Het is een korte wandeling die ideaal is om kennis te maken met de stad. De stadswandeling begint bij Abu Jaber, een van de mooie voorbeelden van de Ottomaanse architectuur in Salt. Het huis werd gebouwd in 1886 met plaatselijke zandsteen, Belgisch glas-in-lood, Italiaans marmer en handgeschilderde tegels uit Jeruzalem.

Vandaag de dag zit er het historische Old Salt Museum in gevestigd. Dankzij goede displays leer je er over de plaatselijke geschiedenis en handel, maar er is ook een café en vanuit het salon met fresco's op de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht over de daken van Salt.

Wat krijg je nog meer te zien tijdens deze wandeling?

  • Vanuit Abu Jaber kijk je uit over het Al-Ain-plein en zie je trappen die je naar de top van Jabal Al Qal'a leiden. Geloof ons: de vermoeiende klim is het uitstekende uitzicht zeker waard.
  • Nadien daal je weer af naar het Al-Ain plein en ga je naar de Souk Hammam. Je ziet er gebouwen uit de gouden eeuw van de stad prijken, waaronder een prachtige oude moskee.
  • Aan het eind van de Souk Hammam ga je rechtsaf om het archeologisch museum van Salt te bezoeken. De intrigerende tentoonstellingen zullen je zeker weten te verrassen. Het museum is gevestigd in een gebouw uit het Ottomaanse tijdperk dat ooit de residentie was van de belangrijke familie Touqan.

ROADTRIP: Nog inspiratie nodig voor je volgende reis? Bekijk dan zeker eens onze 14-daagse roadtrip door Jordanië.

Jordanië

Gratis preview reisgids Jordanië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Jordanië

Ontdek Jordanië via 8 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Xavier Samyn

Gratis preview reisgids Jordanië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?