Fietsroute door het Hallerbos: fiets langs de paarse boshyacinten

Volledige reisgids kopen voor € 10

Fietsroute door het Hallerbos: fiets langs de paarse boshyacinten

  • Startpunt: Station Halle, Vandenpeereboomstraat, 1500 Halle
  • Eindpunt: Station Halle, Vandenpeereboomstraat, 1500 Halle
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 16,7 km
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Maak een fietstocht langs de boshyacinten in het Hallerbos

Deze fietsroute start en eindigt bij het treinstation van Halle. Je rijdt meteen weg van het centrum van de stad, door buitenwijken, tot je het Hallerbos induikt.

Het Hallerbos wordt jaarlijks overspoeld door toeristen eind april, wanneer de wilde hyacint een prachtig paars tapijt door het bos vormt. Maar ook op andere momenten is het een indrukwekkende plek om te ontdekken, dankzij een zeer rijke fauna en flora en een gevarieerd reliëf.

Te midden van het Hallerbos ligt restaurant ‘t Kriekske, een gezellige en warme familiezaak die de perfecte rustpauze biedt op deze fietsroute (bekijk ligging). Je kan binnen plaatsnemen of bij mooi weer op het buitenterras, met zicht op de bomen van het Hallerbos. Lees meer over je bezoek aan het Hallerbos.

Je moet regelmatig stevige hellingen opfietsen en het gaat ook vaak steil bergaf. Dat geldt voor de paden in het bos, maar ook voor de groene omgeving er rond waar de route verder gaat. In Buizingen kan je opnieuw iets drinken in café-brouwerij Den Herberg (bekijk ligging). Via het park van Buizingen, dat langs de spoorlijn zit, fiets je terug richting Halle station

OVERNACHTINGSTIP: Overnachten in de buurt van het Hallerbos? Hallerbos B&B in Bluebell Forest, een modern huisje met schitterend uitzicht over het Hallerbos. Verder biedt de B&B ook een seizoensgebonden zwembad, gratis fietsen en de mogelijkheid om een ballonvaart te maken over het Hallerbos.

Pajottenland en Zennevallei

Gratis preview reisgids Pajottenland downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Pajottenland en de Zennevallei

Ontdek het Pajottenland en de Zennevallei via een complete reisgids en 16 wandel-, fiets-, en autoroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis preview reisgids Pajottenland downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?