Fietsroute langs polders en kreken

  • Startpunt: Dorpsstraat, Sint-Laureins
  • Eindpunt: Dorpsstraat, Sint-Laureins
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 37,3 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Fietsknooppunten (zie reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Fietsen in het Krekengebied, fietsroute langs de bezienswaardigheden van kreken en polders

Tijdens stormvloeden werd de streek van Sint-Laureins herhaaldelijk bijzonder zwaar geteisterd, met als gevolg dat sommige gebieden soms decennialang onder water stonden. Tijdens die stormvloeden ging de zee bijzonder hevig t e keer en schuurde diepe geulen in het landschap. Vandaag kennen we die littekens van het geweld van de zee onder de naam kreken. Vanaf ongeveer de 15de eeuw beschikten de bewoners over voldoende kennis om stevige dijken aan te leggen. Niet alleen werd de zee bedwongen, achter de dijken lagen vruchtbare poldergronden.

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis fietsroute Polders en kreken fietsroute downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Polders en kreken fietsroute: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

139 ervaringen

- 4 oktober 2022 - Ginneberge

We deden de krekenroute. Komende van knooppunt 47 is de wegwijze 45 niet zichtbaar achter de begroeiing en daarna ook niet zichtbaar vanwege de slechte plaatsing van de paal achter een garage in het begin van het straatje wat je moet inslaan. We waren eerst de verkeerde straat afgeslagen.

- 29 augustus 2022 - De Laender

Perfect uitgestippelde routes met goede uitleg van wat er onderweg te zien is. Met telkens een duidelijke routekaart inbegrepen. Plezier om op die manier te fietsen en op plaatsen te komen die je voorheen niet kende.

- 10 mei 2022 - verstraelen herman

goede fietsroute gevonden in de mooie streek.

- 4 oktober 2021 - Roger Pauwels

Ik was met vakantie aan de kust en wou een interessante fietstocht maken in het hinterland. Dank zij uw info over fietsen in Oost-Vlaanderen beleefden we een toffe dag. We fietsten de "Krekenroute" en zowel de info als de bewegwijzering was tof.

- 20 september 2021 - Ponnet Gerrit

Absoluut aanbevolen! Zeer leuke en mooie routes die drukke banen vermijden en je fietst langs plaatsen /streken die je niet verwacht in deze regio. Super!

Gratis fietsroute Polders en kreken fietsroute downloaden

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?