Fietsroute Dilsen-Stokkem, fietsen langs de Maas in het groen

Fietsroute Dilsen-Stokkem, fietsen langs de Maas in het groen

48 408 x gedownload12 ervaringen
  • Startpunt: Maascentrum De Wissen
  • Eindpunt: Maascentrum De Wissen
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 39,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Dilsen-Stokkem

Deze fietslus laat je kennismaken met het Maasland. Dilsen-Stokkem ligt daar waar de Maasvlakte langzaam overgaat in het zand van het Kempens plateau. Je zal ze zeker zien, de galloways, misschien ook de Konikpaarden. Ze horen bij de Maasvallei als trouwe ‘groenbeheerders’. We brengen je in het hart van het RivierPark Maasvallei. Enkele kilometers fietsen zullen het beeld bepalen van de ganse route.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietstocht in het Maasland vanuit Dilsen-Stokkem langs de Maas

Je zal de loop van de grillige Maas móeten volgen langs de jaagpaden en de meanders want de Maas zijn wil is wet. Mooie natuurgebiedjes die omsingeld zijn door water van oude Maasarmen, door geulen en plassen. Er is de mogelijkheid om langs een kanaal het Kruinenpad af te stappen. Je zal er bijleren over de Soepkommen in het waterlandschap.

Je kan voor of na de route het Vlechtwerkmuseum en een klein museum over de Maas bezoeken op één locatie. Je zal lezen over een duivels aanvalsplan van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Wie dat wil kan er een grensoverschrijdende tocht van maken door een veerpontje te nemen. Aan variatie geen gebrek dus op deze route, maar overal wel met één constante, die bazige Maas die volkeren samenbrengt, die mens (en dier) laat genieten van de natuur. Een zwemvest hoef je niet aan te trekken, alleen maar je ogen en oren goed gebruiken om te kunnen doordringen tot het DNA van de Maas.

Fietsgids Limburg

Gratis fietsgids Limburg downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

12 ervaringen

- 14 september 2021 - Geert Velghe

Derde jaar op rij dat wij op fietsvakantie gaan in Limburg. Goed gedocumenteerde gids.

- 3 september 2021 - Andre Van Opstal

zeer goede reisroute.Prima

- 27 augustus 2021 - Marie-Claire

Zeer duidelijke beschrijving van de route; alhoewel we meermaals Brugge bezocht hebben ontdekten we opnieuw onbekende pareltjes !

- 23 augustus 2021 - in de braek

na enkele routes te hebben gereden is mijn conclusie dat ze goed zichtbaar te rijden zijn en vooral overzichtelijk echt een aanrader voor iedereen die van fietsen houd

- 7 augustus 2021 - Simon van Dongen

een geweldig mooie en uitgebreide gids met veel goede tips en mooie foto's. het doorbladeren was een leuke bezigheid en we hebben genoten van het fietsparadijs, wat Limburg werkelijk is. Een provincie om nog vele keren te bezoeken.

Gratis fietsgids Limburg downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?