Fietsen bij Lommel: de Sahara van Lommel en veel bos

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

Fietsen bij Lommel: de Sahara van Lommel en veel bos

  • Startpunt: Sportpark De Soeverein in Lommel
  • Eindpunt: Sportpark De Soeverein in Lommel
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 37,5 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Lommel

De titel geeft inderdaad goed weer wat je kan verwachten op deze fietslus, je fietst langs het water tussen veel groen en op het einde van de fietstocht bereik je de zandstrook in Lommel. Bekijk ook onze een wandelroute terug die op deze plek start. Dit is een combinatie stadswandeling en natuur in de Sahara van Lommel.


Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsen bij Lommel: veel bos, veel water en veel wit zand

Een betere start is moeilijk te vinden. Een ruime parking en meteen tussen de bomen, lekker in de schaduw bij felle zon. Daarna is het water je metgezel. Ook dat biedt wat verkoeling. Je zal kilometerslang ongestoord van enig verkeer de pedalen kunnen ronddraaien op afgezonderde fietspaden die men prima aanlegde in stroken met veel bos en in het seizoen met heide bedekte vlaktes. Of je bent onderweg van het ene naar het andere knooppunt langs een breed jaagpad langs kanalen.

Tussendoor kan je nog je eer betuigen aan de bijna 40000 begraven Duitse soldaten en zorgt een windmolen voor bekijks. Het meest eigenaardige zicht krijgt je evenwel in de diepe finale net voor je dus Lommel opnieuw bereikt. Dan fiets je plots naast de Sahara. Die van Lommel dus. Parkeer die fiets en ga pootjebaden in de oases van deze vreemd gelegen zandstrook. Daarna krijgen je opgefriste voeten nog slechts een handvol kilometers te verwerken om de moderne pylonen van het sportcomplex in het vizier te krijgen.

Fietsgids Limburg

Gratis fietsgids Limburg downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

121 ervaringen

- 9 mei 2024 - REW van Waardhuizen

Handig om te volgen, geeft de mooiste kijkjes

- 25 augustus 2023 - Verhagen

Het uitprinten lukt me nog niet van de landkaart waar de route op staat

- 27 juli 2023 - Scheepmans Nadine

Zeer uitgebreide gids met nuttige info. Top !

- 20 juli 2023 - jeannine Vaeye

Goede gids!! Mooie routes met goede uitleg.

- 6 juni 2023 - Vandeputte Rita

Samen met onze vrienden hebben mijn man en mezelf volop genoten van onze fiets-3-daagse in en om Lommel! Ik had vooraf 3 fietstochten kunnen uitsteken waarbij we heel mooie gebieden zouden doorkruisen en zeker heel wat konden zien en ontdekken. Er waren ook tal van gezellige stopplaatsjes te ontdekken. Ik had zelfs korte gezellige wandelingen uitgestippeld in geval het weer een spelbreker zou zijn. Bij deze hartelijk dank voor de verkregen info.👏👏👏 Jullie hebben een reclamemaker bij op jullie palmares!👍

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?