Fietsen bij Lommel: de Sahara van Lommel en veel bos

Fietsen bij Lommel: de Sahara van Lommel en veel bos

29 599 x gedownload91 ervaringen
  • Startpunt: Sportpark De Soeverein in Lommel
  • Eindpunt: Sportpark De Soeverein in Lommel
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 37,5 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Lommel

De titel geeft inderdaad goed weer wat je kan verwachten op deze fietslus, je fietst langs het water tussen veel groen en op het einde van de fietstocht bereik je de zandstrook in Lommel. Bekijk ook onze een wandelroute terug die op deze plek start. Dit is een combinatie stadswandeling en natuur in de Sahara van Lommel.


Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsen bij Lommel: veel bos, veel water en veel wit zand

Een betere start is moeilijk te vinden. Een ruime parking en meteen tussen de bomen, lekker in de schaduw bij felle zon. Daarna is het water je metgezel. Ook dat biedt wat verkoeling. Je zal kilometerslang ongestoord van enig verkeer de pedalen kunnen ronddraaien op afgezonderde fietspaden die men prima aanlegde in stroken met veel bos en in het seizoen met heide bedekte vlaktes. Of je bent onderweg van het ene naar het andere knooppunt langs een breed jaagpad langs kanalen.

Tussendoor kan je nog je eer betuigen aan de bijna 40000 begraven Duitse soldaten en zorgt een windmolen voor bekijks. Het meest eigenaardige zicht krijgt je evenwel in de diepe finale net voor je dus Lommel opnieuw bereikt. Dan fiets je plots naast de Sahara. Die van Lommel dus. Parkeer die fiets en ga pootjebaden in de oases van deze vreemd gelegen zandstrook. Daarna krijgen je opgefriste voeten nog slechts een handvol kilometers te verwerken om de moderne pylonen van het sportcomplex in het vizier te krijgen.

Fietsgids Limburg

Gratis fietsgids Limburg downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

91 ervaringen

- 20 november 2020 - Luc Gommers

Alles pico bello ! heel goed.

- 3 oktober 2020 - Gerli

Dit is zeker de moeite waard nu vooral in coronatijden. Blijf in eigen land. Het is zoals er op de weg geschilderd is. LIMBURG FIETSPARADIJS

- 26 september 2020 - Fons Van Herck

Zeer mooi opgebouwde fietsgids. Interessante en nuttige fietstips om de uitstap aan te vullen. Routes met knooppunten gemakkelijk en duidelijk. Proficiat met deze uitgave (en dan nog gratis).

- 2 september 2020 - Ingrid Grosemans

fietsen bij de Lommelse sahara gecombineerd met de 3 km wandeling in de Sahara. Zeer toffe dag gehad. Goede fietsroute

- 2 september 2020 - Suzy Helsen

Zeer mooie fietsroute! Duidelijke bewegwijzering met de knooppunten. Weinig drukke banen om over te steken wat een groot plus punt is.

Gratis fietsgids Limburg downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?