Fietsen bij Lommel: de Sahara van Lommel en veel bos

Fietsen bij Lommel: de Sahara van Lommel en veel bos

47 853 x gedownload109 ervaringen
  • Startpunt: Sportpark De Soeverein in Lommel
  • Eindpunt: Sportpark De Soeverein in Lommel
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 37,5 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Lommel

De titel geeft inderdaad goed weer wat je kan verwachten op deze fietslus, je fietst langs het water tussen veel groen en op het einde van de fietstocht bereik je de zandstrook in Lommel. Bekijk ook onze een wandelroute terug die op deze plek start. Dit is een combinatie stadswandeling en natuur in de Sahara van Lommel.


Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsen bij Lommel: veel bos, veel water en veel wit zand

Een betere start is moeilijk te vinden. Een ruime parking en meteen tussen de bomen, lekker in de schaduw bij felle zon. Daarna is het water je metgezel. Ook dat biedt wat verkoeling. Je zal kilometerslang ongestoord van enig verkeer de pedalen kunnen ronddraaien op afgezonderde fietspaden die men prima aanlegde in stroken met veel bos en in het seizoen met heide bedekte vlaktes. Of je bent onderweg van het ene naar het andere knooppunt langs een breed jaagpad langs kanalen.

Tussendoor kan je nog je eer betuigen aan de bijna 40000 begraven Duitse soldaten en zorgt een windmolen voor bekijks. Het meest eigenaardige zicht krijgt je evenwel in de diepe finale net voor je dus Lommel opnieuw bereikt. Dan fiets je plots naast de Sahara. Die van Lommel dus. Parkeer die fiets en ga pootjebaden in de oases van deze vreemd gelegen zandstrook. Daarna krijgen je opgefriste voeten nog slechts een handvol kilometers te verwerken om de moderne pylonen van het sportcomplex in het vizier te krijgen.

Fietsgids Limburg

Gratis fietsgids Limburg downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

109 ervaringen

- 28 september 2021 - Christel BULENS

Site met duidelijke info. Veel te ontdekken plekjes! Leuk 👍

- 22 september 2021 - didier briglia

wij hebben al veel gefietst in limburg maar de lommelse sahara was het mooist en ook de streek errond ! Veel bos en heel limburg is mooi om te fietsen

- 20 september 2021 - [email protected]

Mooie aangename en gevarieerde route

- 31 augustus 2021 - Jacobs marc

Echt prachtig,voor herhaling vatbaar.

- 2 augustus 2021 - Beckers Wendy

Onze eerste fietstocht uit de gids en direct een schot in de roos. Rustige tocht, zonder drukke punten. Veel groen en water. Een top namiddagje beleefd. Je komt regelmatig een terrasje of zelfs een top zomerbar tegen.

Gratis fietsgids Limburg downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?