Fietsen tussen Oost en West

Fietsen tussen Oost en West

22 750 x gedownload53 ervaringen
  • Startpunt: Martelarenplein, Deinze
  • Eindpunt: Martelarenplein, Deinze
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 41,0 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsroute vallei van de Poekebeek en het Molenland, gratis fietsroutes downloaden

Met deze fietsroute verken je heel wat bijzondere dorpen en gemeenten die ver van de toeristische trekpleisters liggen. De fietsroute loopt op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen in de vallei van de Poekebeek en tussen de windmolens. Starten doe je aan een dodenmonument en reflectieruimte ter nagedachtenis van een uitzonderlijke slag tijdens de Tweede Wereldoorlog, je fietst langs molens en komt terecht in het bloemendorp Kanegem. Als orgelpunt is er het park en kasteel van Poeke. Opnieuw combineren we een vleugje geschiedenis met natuur en is er zelfs een korte wandelroute in het kasteelpark opgenomen.

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis fietsroute Oost-West downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Oost-West fietsroute: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

53 ervaringen

- 27 juli 2020 - Gauweloose Daisy

Geen opmerking

- 20 juli 2019 - Jean-Pierre Vanhoutteghem

dit was één van de mooiste fietsroutes die we deden. Wekelijks stippelen we één à twee routes uit en deze vonden wij echt heerlijk en vol afwisseling. Is een aanrader voor diegenen die houden van fietsen langs autoluwe wegen op een bedje prachtige flora. Alles stond heel duidelijk aangegeven en we eindigden deze route met een waw

- 14 juni 2019 - Huguette Waeri

Fietsroute ‘Tussen Oost en West Zeer mooie fietsroute, 3/4 in vrije natuur met als kers op de taart het kasteel van Poeke. Je mag met de fiets binnen in de tuinen rijden maar stapvoets. Een aanrader !!!!!!! DOEN. De knooppunten zijn zeer gemakkelijk te volgen. ;-)

- 12 juni 2019 - Kerckhof Ann

Door ons werk zijn wij late beslissers om op zondag een fietstochtje te doen, bekijken de weersomstandigheden en gaan dan op zoek naar een ideale fietsroute. Voor mijn echtgenoot en ik is dit een echte verademing en dan neem ik mijn toeverlaat bij reisroutes fietsen . Super hoe alles degelijk uitgestippeld is om van onze zondag optimaal te genieten . Zondag laatst gestart in Vinkt en route van 42 km gedaan. Rustgevend, landelijk een echte aanrader. Met dank!

- 30 september 2018 - katrien Verbeken

Heel bruikbare gids

Gratis fietsroute Oost-West downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?