Westmalle – Zoersel: een groene fietstocht

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

Westmalle – Zoersel: een groene fietstocht

  • Startpunt: Provinciaal Groendomein Vrieselhof in Ranst (Oelegem)
  • Eindpunt: Provinciaal Groendomein Vrieselhof in Ranst (Oelegem)
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 53 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Zoersel

Deze fietslus levert heel wat mooie beelden op in de groene Kempen. Daarnaast ontdek je ook enkele leuke plekken zoals de trappistenabdij van Westmalle, het fort van Oelegem en veel meer!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Westmalle – Zoersel: een groene fietstocht

We starten in het groen van het Provinciaal Groendomein Vrieselhof. We fietsen in of langs het Zoersel bos, het Trappistenbos, ’s Herenbos. Tussenin maak je kennis met het domein Renesse in Oostmalle. Een gracht met een oorlogsverleden, ook al in een mooi groen kader, krijg je een tijdje als gezelschap. Je ziet het fort van Oelegem, het Boshuisje uit de roman de Loteling (Hendrik Conscience).

Je fietst langs de bekende trappistenabdij van Westmalle. Proeven ter plaatse kan helaas niet, maar wij zorgen voor een waardig alternatief. Uitwaaien doe je langs het Albertkanaal om daarna zoetjesaan het groen van het Groendomein terug op te zoeken. Aan ‘groene’ variatie dus geen gebrek op deze fietsroute.

Fietsgids Antwerpen

Gratis fietsgids Antwerpen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

12 ervaringen

- 17 april 2024 - patrick Van den Eynde

leuke tocht, aanrader

- 20 januari 2023 - Kries

Mooi uitgewerkte fietstochten die ik wel stuk voor stuk wil volgen. Ik zal er in ieder geval mijn best voor doen. Proficiat voor dit initiatief.

- 15 augustus 2022 - André van den Oord

Deze ronde gefietst, maar omdat we voor slechts 40km niet zover vanuit Nederland komen hebben we de route gecombineerd met het rondje Vorselaar. Bij elkaar ongeveer 75 km. Het was een prachtige ronde, die uitstekend was aangegeven met de fietsknooppunten. Komende tijd gaan we zeker nog een paar rondes maken in België!!

- 23 juni 2022 - Schiffers Patrick

Prima routeinformatie en zeer aantrekkelijke routes. Misschien op de kaartjes de niet-verharde trajecten aanduiden in een opvallende kleur. Wij rijden veel met de racefiets (met oog voor natuur en bezienswaardigheden) maar mogelijk zijn daarom enkele routes minder geschikt. Een aanduiding helpt mogelijk alternatieve stukken opzoeken.

- 4 oktober 2021 - Henny van Alebeek

We hebben al meerdere mooie fietsroutes gemaakt. Zowel in Nederland als België. Maar de bewegwijzering in Nederland is net wat meer en duidelijker aanwezig. Zeker de routes met de knooppunten. Maar we blijven het zeker gebruiken, dan soms maar even zoeken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?