Ravels – Baarle: Fietsroute door bossen en langs enclaves

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

Ravels – Baarle: Fietsroute door bossen en langs enclaves

  • Startpunt: Parking Ravelse Bossen in Ravels
  • Eindpunt: Parking Ravelse Bossen in Ravels
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 39,7 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Ravels

Een grensoverschrijdende fietsroute van ongeveer 40 km tussen Ravels en de enclaves van Baarle-Hertog laat je kennismaken met een erg mooi stukje natuur van de Antwerpse Kempen. Je zal het Turnhouts Vennengebied zeker weten te waarderen. Bovendien doe je dit ver weg van alle verkeer want je fietst dan op het Bels lijntje, een vroegere spoorlijn. Een uitkijktoren biedt de kans om het natuurreservaat ook vanuit de hoogte te bekijken, letterlijk dan wel.

Wat nog meer? We gaan over de landsgrens heen om nadien dan toch weer in België te belanden. Hoezo? Baarle-Hertog is inderdaad een Belgische gemeente in Nederland. We maken er je wegwijs in dit unieke stukje binnenland in het buitenland. Neem er nog de aangeboden gelegenheid bij om op verschillende plekken in de volle natuur te picknicken en je hebt al wat redenen om deze fietslus eens uit te proberen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Ravels – Baarle: fietsen via bossen en enclaves

De fietstocht begint aan het gewestbos Ravels en leid je door het bos naar het kanaal Dessel-Schoten. Fiets over het Bels lijntje daarna en geniet van de natuur in het Turnhouts Vennengebied.

Ga daarna even op de Belgische/Nederlandse grens balanceren tussen Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Daarna passeer je nog in de het dorp Weelde en het overstromingsgebied Mosdijk vooraleer je terugkeert naar Ravels.

Fietsgids Antwerpen

Gratis fietsgids Antwerpen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 30 april 2021 - Jan

Leuke complete route

- 18 april 2021 - diane

altijd mooie en betrouwbare wandelingen en fietstochten . zeer makkelijk in gebruik steeds een aanrader. dank u voor deze tips .

- 6 januari 2021 - Anne Roussel

Telkens weer een heel verrassende fietstocht, langs rustige wegen en door het groen, en met af en toe een weetje erbij. Heel leuk om zo een uitgestippeld parcours te hebben. We hebben genoeg materiaal om elk weekend een andere fietstocht te plannen tijdens deze quarantaine periode. En bijkomend af en toe ook ontdekkingen om wat meer tijd te voorzien en ook een stukje te wandelen langs het parcours.

- 5 oktober 2020 - Henny van Alebeek

Prachtige gevarieerde fietstochten. Voor mooie geniet 😉 momenten.👍👍👍👍

- 27 september 2020 - dirk

mooi

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?