Fietsen in Herentals: Route door het groen van de Kempen

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

Fietsen in Herentals: Route door het groen van de Kempen

  • Startpunt: Recreatiedomein Netepark in Herentals
  • Eindpunt: Recreatiedomein Netepark in Herentals
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 37,8 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Herentals

Met deze fietsroute in een lusvorm maak je kennis met Herentals dat de hoofdstad van de Kempen wordt genoemd. Je zal misschien verbaasd zijn dat Herentals zoveel mooie historische gebouwen heeft. Maar we fietsen uiteraard ook buiten de stadskern, daar ontdek je enkele natuurgebiedjes rond Herentals.

De rust die je aan het kanaal Bocholt-Herentals vindt, zal je zeker ook beleven in het agrarische landschap rond Geel en op de Kempense Heuvelrug. Een oud militair domein passeer je ook ook. Het kreeg de naam de Hoge Rielen en is nu helemaal ingenomen door de natuur, aan jou om er met volle teugen van te genieten. Tot slot is er de mogelijkheid om op de Toeristentoren te klimmen, zonder fiets weliswaar. Dan kan je bovenin uitzoeken waar je hebt gefietst.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Herentals: groen en historie in de hoofdstad der Kempen

Het begin- en eindpunt van deze fietstocht is het Recreatiedomein Netepark in Herentals. Je fietst daarna langs de Kleine Nete, een zijrivier van de Nete. In Herentals kan je enkele bezienswaardigheden bezoeken zoals Domein Le Paige, een 19de eeuws kasteeltje, het Begijnhof en de Grote Markt. Vervolgens fiets je langs het Kanaal Bocholt Herentals. Dit kanaal verbindt de Zuidwillemsvaart vanaf Bocholt met het Albertkanaal in Herentals over een lengte van bijna 60 kilometer.

Je komt ook langs De Kempische Heuvelrug, een beschermd natuurgebied dat zich uitstrekt tussen Kasterlee over Herentals tot de grens met Nijlen. Bezoek nog even de toeristentoren en nadien is het nog maar even doortrappen terug naar de parking van het Netepark.

Fietsgids Antwerpen

Gratis fietsgids Antwerpen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 3 augustus 2021 - susanne

Zeer goede site .Heb al verschillende routes gedaan. Doe zo verder!!!!!!!

- 9 mei 2021 - lydie smets

voor wie houdt van de natuur

- 16 augustus 2020 - Andre Beullens

Kwaliteitsvolle fietskaarten kunnen downloaden for free. Wat wil je nog meer ? Beste dank hiervoor, we hebben al van enkele fietsroutes heerlijk mogen genieten.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?