Weekendje weg? Trek de natuur in

Weekendje weg? Trek de natuur in

18 maart 2019 in Reisinfo0 reacties

Ben jij toe aan een vakantie met een twist? Een paar dagen weg waarbij je geniet van rust, ruimte en groen? Maak dan kennis met natuurhuisjes, stuk voor stuk bijzondere accommodaties in de Europese natuur. Te midden van het groen kun je er niet anders dan ontspannen.

Misschien heb je al wel eens van het woord ‘natuurhuisje’ gehoord. Deze vakantiehuisjes bevinden zich ver weg van het massatoerisme en staan midden in de fraaie Europese natuur. In Europa is nog veel onontdekt natuurschoon te vinden, dus er zijn veel verschillende mogelijkheden om tijdens jouw weekendje weg in de natuur te overnachten.

  1. Vakantie dicht bij huis

Wie een weekendje weg gaat, heeft slechts enkele dagen om de mooie natuur te gaan ontdekken. Het is dan ook goed om te weten dat natuurhuisjes zich in heel Europa bevinden, en dus ook dicht bij huis. België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland zijn vijf voorbeelden van bestemmingen die je in enkele uren met de auto kunt bereiken. Je kunt dus kiezen voor een fietsvakantie in de Eifel, een hike-tocht in de bossen van de Ardennen of een kanotocht door het Hollandse polderlandschap.

  1. Glamping is hot!

Voor wie op zoek is naar een bijzondere accommodatie in de natuur, maar geen behoefte heeft aan een eenvoudig en ‘saai’ vakantiehuisje, is glamping dé oplossing! Glamping vakanties bieden jou een unieke en authentieke vakantiebeleving in de Europese natuur, waarbij je 100% kunt genieten van het buitenleven. Het woord ‘glamping’ is gevormd door de Engelse woorden ‘glamorous’ en ‘camping’ samen te voegen. Je gaat dus als het ware ‘kamperen in luxe’, wat blijkt uit de luxe en het comfort dat je aantreft zodra je een glamping accommodatie binnen stapt. Bij aankomst staat alles voor je klaar en is alles al geregeld, zodat de vakantie direct kan beginnen.

  1. Voor wat voor soort glamping accommodatie kies jij?

Een glamping vakantie is de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe faciliteiten uit een hotel. Sinds de opkomst van het glamping zijn er steeds meer soorten glamping accommodaties bij gekomen. Yurts, safaritenten en tiny houses worden bijvoorbeeld als vorm van glamping gezien, maar ook boomhutten, woonboten en pipowagens worden tot de glamping accommodaties gerekend. Stuk voor stuk zijn zij uniek vanwege hun luxe en comfort, hun bijzondere ligging of de gave architectuur.

  1. Jouw volgende vakantie

Waar ga jij jouw volgende weekendje weg doorbrengen? Kies je voor een stoere boomhut, luxe safaritent of toch gewoon voor een simpele bungalow of comfortabele groepsaccommodatie? Voor welke accommodatie je ook kiest, bij Natuurhuisje.be boek je snel en gemakkelijk jouw volgende weekendje weg in de Europese natuur. Als dank hiervoor plant de organisatie een nieuwe boom voor elke geboekte nacht. Zo draag jij samen met hen bij aan een groenere aarde en doe je iets terug voor de natuur. Mooi toch?

Het ouderwetse kamperen met de luxe van nu… Heb jij glamping al uitgeprobeerd? Glamping accommodaties en andere soorten natuurhuisjes bevinden zich nooit op een grootschalige camping of vakantiepark. Je kunt er volop genieten van rust, ruimte en privacy en bent er weg van de gebaande paden. Op de mooiste plekjes in de natuur ontspan jij tijdens een wandel-, fiets- of boottocht!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?