4 redenen waarom een telefoonhouder op de fiets essentieel is!

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

4 redenen waarom een telefoonhouder op de fiets essentieel is!

24 september 2021 in Reisinfo0 reacties

Telefoonhouders voor op de fiets zie je nog niet vaak in het straatbeeld. Maar is dit ook terecht?

Wij geven 4 redenen waarom ook jij een telefoonhouder voor op de fiets goed kan gebruiken tijdens je vakantie, fietstochtje of dagelijkse fietsroute.

Inhoud artikel

Of je nu fervent fietser bent, een maaltijdbezorger of iemand die op zondag geregeld een ritje maakt op de e-bike: iedereen raakt wel eens de weg kwijt. Dan is het natuurlijk onwijs handig om de juiste route uitgestippeld te zien staan op je stuur, in plaats van om de haverklap te moeten stoppen om naar het beeldscherm van je telefoon te moeten turen.

Voor een kwalitatieve telefoonhouder raden wij deze fietshouders van R2B Store aan. Deze telefoonhouders houden de telefoon stevig op zijn plek, maar belemmeren tegelijkertijd zo min mogelijk oppervlakte van het scherm. Hierdoor is het makkelijker om te navigeren. Een ander voordeel is dat de telefoonhouders 360 graden gedraaid kunnen worden. Dit maakt het lezen van de navigatie een stuk makkelijker!

  1. Veiliger bellen

Het is een stuk veiliger om de telefoon in de houder te plaatsen en handsfree te bellen, dan de telefoon tijdens het bellen in de hand te houden (bovendien riskeer je hiermee een torenhoge boete!). Met één van de telefoonhouders uit de collectie van R2B is het zeer eenvoudig om je telefoon te plaatsen in de houder. Hierdoor wordt handsfree bellen nóg makkelijker en uiteraard ook veiliger.

  1. Prestaties meten

Voor veel fietsers is het interessant om hun prestaties bij te houden. Voor sporters zijn er tal van programma’s te vinden voor het bijhouden van hun fietsprestaties. Net als bij het navigeren, is het bij het bijhouden van sportprestaties ook handiger om de telefoon voor je neus te hebben in plaats van in je zak. Misschien geeft een blik op het scherm nét dat beetje extra motivatie om een tandje erbij te zetten.

Voor de echte sportievelingen op de fiets is er ook een telefoonhouder die (spat) waterdicht is ontworpen. Vanwege het handige ontwerp blijft de smartphone droog tijdens de gehele rit. Bovendien beschikt deze fietshouder over een opbergruimte voor al je essentiële spullen, zoals een powerbank, portemonnee, sleutels of bankpasjes. Handig!

  1. Voorkomt onnodige boetes

Sinds 1 juli 2019 riskeer je in Nederland een boete van €95,- als je gebruik maakt van een elektronisch apparaat op de fiets. Dit wil zeggen: een smartphone, tablet, navigatie of elk ander elektronisch apparaat wat voor enige vorm van afleiding in het verkeer kan zorgen.

Door bezig te zijn met een elektronisch apparaat zorgt dit ervoor dat je aandacht en ogen niet (volledig) bij het verkeer zijn. Het risico op een ongeluk stijgt hierdoor aanzienlijk.

  • Alleen al in de resterende maanden van 2019 sinds de invoering werden er maar liefst 21.000 boetes uitgeschreven voor verkeersovertreders op de fiets.
  • In de eerste vier maanden van 2020 lag dit aantal op iets meer dan 11.000 boetes. Weliswaar een afname, maar nog steeds een hoog aantal (vanwege de lockdown in 2020 zijn de overige maanden niet meegerekend)

Gelukkig ligt de oplossing voor de hand. Net zoals je de kans op verkeersboetes voor telefoongebruik achter het stuur kunt reduceren door gebruik te maken van één van de kwalitatieve R2B telefoonhouders voor in de auto, reduceer je de kans op een boete ook door gebruik te maken van een telefoonhouder op de fiets. Dit betekent overigens niet dat het veilig is om tijdens het fietsen in het verkeer te appen, maar de telefoon gebruiken voor navigeren is natuurlijk wel toegestaan.

Een telefoonhouder biedt dus meerdere voordelen. Profiteer jij hier ook snel van?

  1. Ontdek onze 40 GRATIS fietsroutes!

Gemotiveerd om je stalen ros van stal te halen, maar nog op zoek naar een leuke fietsroute? Reisroutes biedt heel wat GRATIS fietsroutes aan, meteen te downloaden! Download je gratis fietsroute en vertrek vandaag nog !

40 routes in 4 x fietsgidsen, gratis te downloaden !

Smeer die kuiten al maar in, pomp die banden goed op en trappen maar!

Fietsgids Limburg

Gratis fietsgids Limburg downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?