14 daagse rondreis Argentinië - Volledige route langs alle highlights

14 daagse rondreis Argentinië - Volledige route langs alle highlights

18 juni 2024 in Reisinfo0 reacties

De natuurpracht van Argentinië is adembenemend. Het is een land van superlatieven en grote contrasten. Geen Argentinië zonder te proeven van het bruisende Buenos Aires, het Parijs van Latijns-Amerika, waar we ons laten meeslepen door de tonen van de tango.

In het noorden van het land varen we in een bootje door tropisch regenwoud naar de spectaculaire watervallen van Iguazu. We worden er omringd door grote blauwe vlinders en een mooie regenboog. En de kleurenpracht van Salta en omgeving, zal je van je sokken blazen.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

DAG 1: BRUSSEL – BUENOS AIRES

Zondag 9 februari 2025

Vertrek vanuit Brussel. Met een tussenstop in Madrid naar Buenos Aires.

DAG 2: BUENOS AIRES

Maandag 10 februari 2025 – avondmaal

 • Aankomst ’s morgens in Buenos Aires en transfer naar het Gran Brizo hotel. We laten er onze koffers achter, in de namiddag mogen we op de kamers. We gaan van start met een city tour als eerste kennismaking met deze boeiende stad.
 • Een wandeling door het mooie San Telmo brengt ons over de Avenida de Mayo naar de Plaza de Mayo, het politieke centrum van de stad en zelfs van gans het land. Dit plein werd vernoemd naar de mei revolutie van 1810, waarna Argentinië onafhankelijk werd van Spanje. Daarnaast wordt het kleurrijke La Boca bezocht, waar er tango gedanst wordt op straat en waar zich het mythische La Boca Juniors Stadion, La Bombonera bevindt en waar Maradona nog steeds op handen wordt gedragen. Puerto Madero is dan weer het zeer moderne haven gedeelte van de stad met exclusieve winkels en restaurants. Via Retiro en Palermo eindigt de tour in La Recoleta, wereld bekend om het kerkhof waar je het graf van Eva Peron (Evita!) kan bezoeken.
 • Overnachting Gran Brizo Hotel.

DAG 3: RIO DE PLATA & TIGRE

Dinsdag 11 februari 2025 – avondmaal – ontbijt en avondmaal

 • Vandaag gaan we varen op de Rio de la Plata, de breedste rivier ter wereld terwijl we een mooi uitzicht hebben op de skyline van Buenos Aires .
 • Na twee uur varen komen we aan bij de Parana rivierdelta. Eenmaal in de delta gaat de boottocht verder door een reeks smalle kanalen en eilanden, een populair weekenduitstapje voor de "Porteños", de inwoners van Buenos Aires.
 • Rond lunchtijd zet de boot ons af in Tigre, een grote stad in de buitenwijken van Buenos Aires, waar we vrije tijd hebben om te lunchen.
 • ‘s Avonds gaan we naar El Querandí Tango House, waar we genieten van een geweldige tangoshow en een heerlijk diner.
 • Overnachting Gran Brizo Hotel.

DAG 4: SALTA

Woensdag 12 februari 2025 – avondmaal – ontbijt, lunch en avondmaal

 • Transfer naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht naar Salta.
 • Salta, in het noordwesten van Argentinië, dat grenst aan Bolivia en Chili, is een van de mooiste steden van Argentinië. In dit gebied kwamen in 1542 de eerste Spanjaarden vanuit Bolivia Argentinië binnen op zoek naar zilver. Zij vonden er geen zilver, maar wel enorme hoogvlaktes (Altiplano), bergen, zoutmeren en groene valleien.
 • Salta is een levendige stad met een zeer mooi koloniaal centrum. De stad ligt in een groene vallei op ongeveer 1200 meter hoogte. De stad heeft door die ligging een heerlijk lente-klimaat. De voornaamste bezienswaardigheid in de stad is het prachtige Plaza 9 de Julio met de kathedraal, maar er zijn ook enkele musea waaronder het indrukwekkende Museo de Arqueologia de Alta Montaña waar Inca-mummies worden tentoongesteld.
  Alles tezamen is Salta en omstreken een prachtige samensmelting van Indianencultuur, Spaanse kolonisatie en een eigen identiteit, waar je ’s avonds met een goed glas wijn op een terras, onder de duizenden fel fonkelende sterren, heerlijk kunt wegdromen van al het moois dat in deze reis nog gaat komen.
 • Overnachting Hotel Design Suites.

DAG 5: QUEBRADA DE LAS CONCHAS

Donderdag 13 februari 2025 - ontbijt, lunch en avondmaal

 • We vertrekken vanuit de stad Salta langs route 68, in de richting van de stad van land en wijn, ongeveer 180 km van Salta.
 • We rijden door de Lerma-vallei en gaan zo naar het natuurreservaat Quebrada de las Conchas. Een lage bochtige weg van 90 km voert ons door een smalle vallei omringd door kleurrijke heuvels waar oranje en rood overheersen. Hier zien we geo-vormen die in miljoenen jaren door wind en water zijn uitgeslepen en ze krijgen klinkende namen als de Duivelskeel, het Amfitheater, Los Castillos,....
 • Nadien zetten we onze weg verder naar Cafayate. Deze regio is na Mendoza de tweede grootste wijnproducent van Argentinië. Al rijdend in zuidelijke richting zien we de vele wijngaarden langs de weg. Cafayate is bekend om Torrontés wijn, een Argentijnse fruitige witte wijn, die we hier uiteraard gaan proeven.
 • Overnachting in Hotel Grace Cafayate

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

DAG 6: MOLINOS & CACHI

Vrijdag 14 februari 2025 - ontbijt, lunch en avondmaal

 • Onze eindbestemming vandaag is Cachi. Route 40 van Cafayate naar Cachi is een onvergetelijke ervaring: prachtige valleien, kloven en pittoreske dorpjes .
 • We bezoeken San Carlos, de magische Quebrada de las Flechas, Molinos met zijn prachtige kerk en andere bezienswaardigheden. Na de lunch bezoeken we Cachi, een stadje met mooie koloniale architectuur
 • Overnachting in Cortijo Boutique hotel

DAG 7: terug naar SALTA

Zaterdag 15 februari 2025 ontbijt, lunch en avondmaal

 • Na een vrije ochtend verlaten we Cachi. Via Payogasta gaan naar we het Los Cardones National Park en bereiken we vervolgens een mooi uitkijkpunt, de Piedra del Molino. We dalen via een helling met subtropische vegetatie af tot de de Quebrada del Escoipe.
 • In de namiddag komen we aan in Salta Stad.
 • 's Avonds gaan we dineren in een traditionele Salta Peña.
 • Overnachting Hotel Design Suites.

DAG 8: PURMAMARCA naar SALINAS GRANDES

Zondag 16 februari 2025 - ontbijt, lunch en avondmaal

 • We vertrekken vanuit de stad Salta richting Jujuy. We vervolgen de reis en komen halverwege de ochtend aan in Purmamarca, waar we een korte fotografische en panoramische stop maken bij de Cerro de los 7 Colors, de zevenkleurige berg. We vervolgen de tocht langs een kronkelweg en rijden langs de “Cuesta del Lipan”. Op deze plaatsen plannen we nog een paar fotostops. We zijn er werkelijk boven de wolken. Het hoogste punt vandaag is 4170 meter boven de zeespiegel. We stoppen ook aan de imposante Salinas Grandes, een ongelooflijke ruimte. Deze zoutwoestijn op 4000 meter boven zeeniveau is een van de mooiste witte gebieden in Argentinië. Je gids zal ook het proces van zoutwinning in deze salar uitleggen.
 • We keren terug langs dezelfde route, maar met een ander landschap omdat we de zon achter ons hebben en de kleuren van de bergen veranderen. Eenmaal aangekomen in Purmamarca met de typische Indianenmarkt.
 • Na de lunch hebben we er ook vrije tijd om zelf op verkenning te gaan.
 • Overnachting in het hotel La Comarca

DAG 9: omgeving van JUJUY

Maandag 17 februari 2025 - ontbijt, lunch en avondmaal

 • In de regio van Jujuy genieten we van prachtige kleurrijke berglandschappen, Incaruïnes en oude dorpjes met indiaanse invloeden.
 • Vertrek in de ochtend naar de stad Tilcara met de bekende Pucara, een Pre Inca fort. Een oud Tilcareño-pad brengt ons naar de Duivelskroon, een van de best bewaarde schatten in Tilcara: imposante rotswanden die naar de hemel rijzen; de sporen van de wind tonen een stormachtig verleden en op het einde van het pad zien we een mooie waterval. Later zullen we afdalen langs hetzelfde pad, we hebben panoramische stops van de noordelijke en zuidelijke delen van de Quebrada de Humahuaca, evenals de Quebrada de Huichaira.
 • Lunch in de stad Tilcara en in de middag keren we terug naar Purmamarca met een bezoek aan de stad Maimara. Het is een stad die voornamelijk leeft van veeteelt en landbouw en dan in het bijzonder de verschillende soorten aardappelen die hier worden geproduceerd.
 • We zien de begraafplaats van Maimará, een van de kleurrijkste en vrolijkste van de Quebrada de Humahuaca. Op de helling van de heuvel die de stad omarmt ligt het schilderspalet, dat opvalt door zijn prachtige kleuren.
 • In de namiddag aankomst in het hotel.
 • Overnachting in het hotel La Comarca

DAG 10: PURMA, UQUIA, QUEBRADA DE SEñORITAS en terug naar SALTA

Dinsdag 18 februari 2025 - ontbijt, lunch en avondmaal

 • De ‘Quebrada de Humahuaca’ is een vallei die door haar combinatie van cultuur- en natuurschoon uitgeroepen is tot UNESCO Werelderfgoed. Deze vallei is altijd al een belangrijke verbindingsweg geweest tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan, waardoor er al in een vroeg stadium bewoners aanwezig waren. Deze volkeren hebben duidelijke sporen achtergelaten, die deze omgeving zo speciaal maken.
 • Vertrek uit Purmamarca naar Uquía, een typisch agrarisch Indianendorpje, gelegen in het hart van de Quebrada de Humahuaca. Binnen het stadje zien we de eenvoudige, witachtige muren van de kerk van San Francisco de Paula, gebouwd in 1691. Vervolgens maken we een wandeling door de verbazingwekkende Quebrada de las Señoritas: die is bijna drie miljoen jaar oud en bestaat uit verschillende grotten en tektonische scheuren.
 • We zetten de reis verder naar Humahuaca, en we gaan er naar een uitkijkpunt op de Heuvel van 14 kleuren. Echt een fantastisch landschap! Humahuaca ligt op 2.939 meter boven de zeespiegel en hier bezoeken we de kathedraal. Later keren we terug naar Salta.
 • Overnachting in het hotel Design Suites.

DAG 11 en 12: IGUAZU

Woensdag 19 en donderdag 20 februari 2025 - ontbijt en avondmaal

 • Op 19 februari vliegen we met een tussenstop in Buenos Aires naar het uiterste Noorden, naar Puerto Iguazu. Het sfeervolle kleine stadje Puerto Iguazu is de ideale uitvalsbasis voor bezoeken aan deze wereldberoemde watervallen.
 • De watervallen van Iguazú behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van Argentinië. De rivier Iguazú valt hier zo’n 60 tot 80 m diep in het zogenaamde Paraná Plateau. Dit vormt tezamen 275 watervallen over een breedte van 2700 m. Zij liggen in het nationale park Iguazú, 20 km ten oosten van het stadje Puerto Iguazú. De faciliteiten in dit park zijn prima, er zijn goede excursies, enkele mooie hotels en alles is makkelijk bereikbaar.
  De eerste blanke, die de watervallen zag was de Spanjaard Alvar Nuñez Cabeza de Vaca in 1541. Het moet een wonderlijke belevenis voor die man geweest zijn, zo schrijft de geschiedenis. Maar ook vele bezoekers die hier komen krijgen de verrassing van hun leven te zien. Hoe dichter je de watervallen nadert hoe indringender het geluid en geraas van watergekletter wordt. Honderden watervallen van groot tot klein, sommige 70 meter hoog, donderen zo hard neer dat er blijvend een regenwolk hangt. Het indrukwekkendste is de Garganta del Diablo (de keel van de duivel), hier lijkt het alsof het water op oorverdovende wijze naar het diepste van de aarde wordt gezogen. Tientallen watervallen bruisen 90 m diep in een immens grote kloof.
 • Alvar Nuñez Cabeza de Vaca schreef in zijn dagboek dat er een constante regenbui boven deze waterval hing en door de sterke stroming hij en zijn gezelschap genoodzaakt waren om uit de kano’s te stappen die zij met grote inspanning naar de zijkant konden brengen.
  Hij noemde de watervallen Saltos Santa Maria en later kreeg het de naam van de Guarani-indianen: Iguazú, wat ‘groot water’ betekent.
  De watervallen van Iguazú behoren samen met de Angel falls in Venezuela tot de grootste van Zuid-Amerika. Kenners zeggen dat ze met de Victoria-watervallen in Zimbabwe tot de indrukwekkendste van de wereld behoren.
  Gezien dit natuurwonder op de grens ligt, heb je een Argentijnse en een Braziliaanse kant in het Park.
  De Argentijnse zijde is veel groter en je kunt ook heel dicht bij meerdere watervallen komen.
 • De Braziliaanse kant, bezoeken we tijdens een halve dagtour. Het is interessant omdat je vanaf daar een goed totaalbeeld van de watervallen kan krijgen.
 • Overnachting Hotel Mercure

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

DAG 13: IGUAZU & BUENOS AIRES

Vrijdag 21 februari 2025 – ontbijt en avondmaal

 • De Braziliaanse kant van de Iguazú watervallen, bezoeken we tijdens een halve dagtour op 21 februari voor we terug naar Buenos Aires vliegen. Het is interessant omdat je vanaf daar een goed totaalbeeld van de watervallen kan krijgen.
 • Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht terug naar Buenos Aires.
 • Overnachting Gran Brizo Hotel

DAG 14 en 15: Terug naar Brussel

Zaterdag 22 en zondag 23 februari - ontbijt

 • Na het ontbijt op 22 februari transfer naar de luchthaven voor de vlucht huiswaarts, met tussenstop in Madrid.
 • Aankomst de volgende ochtend in Brussel op 23 februari 2025.

REISVOORWAARDEN

 • Vanaf 12 personen wordt de reis gegarandeerd. De groep is beperkt tot max. 16p.
 • Prijs per persoon: € 6490
 • Licentie reisbureau Travel Experts/BTS Travel: 5985
 • Lid van Garantiefonds Reizen

In de prijs begrepen:

 • Vlucht Brussel – Buenos Aires – Brussel met Air Europa
 • 3 binnenlandse vluchten
 • Alle overnachtingen in goede hotels met ontbijt, zoals in programma of gelijkwaardig
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle verplaatsingen met minibus
 • Alle vernoemde uitstappen
 • De diensten van een ervaren Vlaamse reisleider
 • Lokale Engelssprekende gidsen
 • Infovergadering en reisdocumenten

Niet in de prijs begrepen:

 • Ontbrekende maaltijden
 • Fooien
 • Reisverzekering

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?