Parkeren op de luchthaven Frankfurt Hahn: Prijzen, info + gratis alternatieven

Parkeren op de luchthaven Frankfurt Hahn: Prijzen, info + gratis alternatieven

11 oktober 2022 in Reisinfo0 reacties

Frankfurt Hahn Airport is de tweede luchthaven van de grote Duitse stad Frankfurt. Deze luchthaven ligt op zo’n 125 kilometer afstand van Frankfurt Airport en is een heel stuk kleiner. De luchthaven diende eerst enkel als militair vliegveld, maar sinds 1993 stijgen er ook commerciële vluchten op. Vooral Ryanair en andere low-budgetmaatschappijen vliegen van en naar Frankfurt Hahn. Het is belangrijk om te weten dat je niet met het openbaar vervoer kan komen naar de luchthaven. Je raakt er enkel met de auto.

Hieronder zetten we alle parkeermogelijkheden op en rond de luchthaven Frankfurt Hahn op een rijtje.

Inhoud artikel

Het is aan te raden om voor je reis je parkeerplek te reserveren zodat je zeker bent van je plaatsje. Voor veel parkings is het zelfs verplicht om vooraf te reserveren en het is vaak ook goedkoper.
 1. Op de luchthaven parkeren

Op de luchthaven Frankfurt Hahn zijn er drie parkings en een kiss-en-ridezone.

Kort parkeren

Deze zone is bedoeld voor wie reizigers komt afzetten of ophalen. Je parkeert hier de eerste vijf minuten gratis, daarna betaal je 2,50 euro voor een half uur en 6 euro voor een uur. Voor een volledige dag betaal je 45 euro.

Parking P1

Vlak naast de kiss-en-ridezone staat de parkeergarage P1. Je betaalt daar 6 euro voor een uur, 29,50 euro voor een dag en 99 euro voor vijf dagen.

Parking P2

Wie vlakbij de luchthaven wil parkeren voor een langere tijd kiest het beste voor het grote parkeerterrein P2. Je betaalt hier 4,50 euro voor een uur, 14,50 euro voor een dag en 79 euro voor een week.

Parking P3

P3 is de goedkoopste parkeerplaats van de luchthaven, maar ligt ook het verst van de terminal. Je kan hier enkel voor langere tijd parkeren. Een week kost hier 49,50 euro.

 1. Op wandelafstand van de luchthaven Frankfurt Hahn parkeren

Op loopafstand kan je parkeren op twee parkings. Beide terreinen worden goed bewaakt.

Parken Airport Hahn (de goedkoopste parking op en rond de luchthaven!)

Het parkeerterrein Parken Airport Hahn ligt op 750 meter van de terminal aan de Hauptstrasse 53 in Lautzenhausen. Je kan makkelijk te voet naar de luchthaven wandelen en er is dan ook geen shuttle. Wie slecht te been is, kan voor 5 euro per persoon zelf naar de luchthaven rijden. Het parkeerterrein heeft zowel een onoverdekte als een overdekte parkeerplaats (die duurder is). Het terrein is tussen 08:30 en 18:30 open en je moet je sleutel afgeven.

 • Je parkeert hier vanaf 3 euro per dag, 21 euro voor een week, 42 euro voor twee weken en 63 euro voor drie weken.
 • In de overdekte garage betaal je 4 euro per dag, 28 euro voor een week, 56 euro voor twee weken en 84 euro voor drie weken.

Easy Airport Parking

Easy Airport Parking ligt op 650 meter van de luchthaven Frankfurt Hahn. Je vindt de parking op het adres Am Flugplatz 401 in Lautzenhausen. Ook hier rijdt er geen shuttle, maar je kan de luchthaven makkelijk te voet bereiken. Je betaalt 4 euro per dag en 39 euro voor een week.

 1. Op afstand parkeren met een shuttleservice

Het is ook mogelijk om op parkings even verderop te parkeren. Vandaar brengt een gratis shuttledienst je dan in een 5-tal minuten naar de luchthaven van Frankfurt Hahn (dag en nacht beschikbaar).

In de buurt van de luchthaven Frankfurt Hahn liggen 4 parkeerterreinen waar je je auto veilig kan achterlaten tijdens je vakantie.

Alle parkeerterreinen hieronder worden goed bewaakt.

Airparks Parkplatz Hahn-Bohrinsel

De parking Airparks Parkplatz Hahn-Bohrinsel ligt aan de An der Kreisstrasse 2 in Lautzenhausen. Deze parking is niet overdekt. Je parkeert er al vanaf 32 euro voor 8 dagen.

Parkhof Hahn

Parkhof Hahn ligt aan de Hauptstrasse 50 in Lautzenhausen. Je moet je sleutels hier afgeven, de medewerkers bewaren ze in een kluis. Je parkeert hier vanaf 28 euro voor een week, 52 euro voor twee weken en 73 euro voor drie weken.

Airport Park Service Hahn (de goedkoopste!)

Airport Park Service Hahn ligt aan de Michael-Felke-Strasse 28-32 in Sohren. Op dit parkeerterrein kan je ook met een camper of een minibus terecht zonder bijkomende kosten, maar bij de reservering moet je wel aangeven dat je met een dergelijk voertuig komt. De parking is open tussen 09:00 ’s ochtends en 01:00 ’s nachts. Je parkeert hier vanaf 23 euro voor een week, 42 euro voor twee weken en 63 euro voor drie weken.

Parken am Hahn

Parken am Hahn ligt Iets verderop aan de Industriestrasse 3 in Sohren. Er zijn hier ook speciale parkeerplaatsen voor invaliden. De parking is open tussen 06:00 en 00:30. Je parkeert hier vanaf 32 euro voor een week, 35 euro voor twee weken en 45 euro voor drie weken.

 1. Park, Sleep & Fly Hotels bij de luchthaven Frankfurt Hahn

Bij het Park, Sleep & Fly-arrangement mag je je wagen tijdens je vakantie aan het hotel parkeren en je verblijft ook één nacht in het hotel voor of na je vlucht. Het is ideaal voor wie een vroege of net heel late vlucht moet nemen.
 • Bij Frankfurt Hahn Airport ligt één hotel dat een Park, Sleep & Fly arrangement aanbiedt, het Flughafenhotel Zur Morschbach aan de Hauptstrasse 74 in Altlay.
 • Voor een overnachting in een tweepersoonskamer en maximaal 22 dagen parkeren betaal je 75 euro.
 • Er zit ook een shuttleservice van en naar de luchthaven inbegrepen.
 • Een kind jonger dan 10 jaar mag gratis in dezelfde kamer als de ouders overnachten.
 • Voor 11 euro per persoon kan je ook een ontbijt bijboeken.
 1. Gratis parkeren rondom de luchthaven van Frankfurt Hahn

Je kan in de wijken rondom de luchthaven gratis parkeren. Houd er wel rekening mee dat er geen openbaar vervoer naar de luchthaven rijdt en dat je dus met een taxi of te voet naar de luchthaven zal moeten.

Je parkeert er ook altijd op eigen risico, want je wagen wordt niet bewaakt. Buurtbewoners vinden het bovendien niet aangenaam wanneer je voor lange tijd een parkeerplaats inneemt. Je wagen zal ook opvallen door de buitenlandse nummerplaat waardoor het risico op vandalisme of inbraak groter is.

 1. Download onze gratis stadswandeling Frankfurt

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Frankfurt. Die hebben we voor jou uitgestippeld zodat je zeker niets mist van de stad. De wandeling brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg.

Frankfurt

Gratis reisgids Frankfurt downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?