De 6 x leukste gadgets voor op reis

De 6 x leukste gadgets voor op reis

12 mei 2023 in Reisinfo0 reacties

Je gaat op reis of je jaarlijkse vakantie komt eraan, zorg er dan voor dat je de juiste gadgets mee neemt. Natuurlijk zitten er leuke outfits en kleding in je valies alsook je toiletartikelen en de nodige reisdocumenten. Naast deze must-haves is het echter ook leuk om enkele handige gadgets mee te nemen, deze zorgen er immers voor dat je reis comfortabeler, handiger en meer relaxed zal zijn.

In deze blog hebben we een lijstje van 6 handige gadgets die je altijd zou moeten meenemen als je op rondreis vertrekt.

Inhoud artikel

  1. Een powerbank

Een van de belangrijkste gadgets om mee te nemen op reis is een powerbank. Met zoveel elektronische apparaten in je bagage zoals smartphones, tablets en camera's is het niet ondenkbaar dat je als eens zonder batterijvoeding komt te zitten.

Met een powerbank kan je je apparaten eenvoudig opladen onderweg en zorgt ervoor dat je verbonden kan blijven en leuke foto's kan maken met je smartphone tijdens je reis. Er zijn verschillende soorten powerbanken op de markt, met verschillende batterijcapaciteiten en laadsnelheden. Sommige modellen kunnen zelfs meerdere apparaten tegelijk opladen.

  1. Hoofdtelefoon met noise-cancellation

Lange vluchten, busritten of treinreizen kunnen vermoeiend en lawaaierig zijn, waardoor het moeilijk wordt om uit te rusten of te genieten van entertainment. Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons zijn een geweldige gadget om bij de hand te hebben om extern geluid te blokkeren en een rustige omgeving te creëren.

Ze werken door speciale technologie te gebruiken om externe geluidsgolven te detecteren en te elimineren. Met een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking kunt u ongestoord genieten van uw favoriete muziek, podcasts of films, of zelfs een dutje doen zonder gestoord te worden door huilende baby's of spraakzame passagiers. Het is natuurlijk ook ideaal om beter te slapen op een vliegtuig.

  1. E-reader

Lezen is voor veel mensen een populaire bezigheid, vooral als ze op vakantie zijn. Het dragen van meerdere boeken of tijdschriften kan echter als snel lastig zijn qua gewicht en veel ruimte innemen in je bagage. Een e-reader is een compacte gadget die duizenden boeken, tijdschriften en ander leesmateriaal in één apparaat kan opslaan, en die ook extra functies biedt, zoals instelbare lettergroottes en achtergrondverlichting voor lezen in verschillende lichtomstandigheden.

E-readers maken gebruik van e-ink-technologie, die prettig is voor de ogen en minder batterijvermogen verbruikt dan traditionele schermen. Met een e-reader geniet je van je favoriete boeken of ontdek je nieuwe boeken zonder extra gewicht of ruimte. Daarnaast kan je op je e-reader ook onze gratis digitale reisgidsen opslaan, waardoor het voorbereiden van je reis gemakkelijker en eenvoudiger is.

  1. Draagbare wifi-router

In het huidige digitale tijdperk is toegang tot internet een noodzaak geworden, zelfs op reis. Een draagbare wifi-router is een klein apparaatje dat verbinding kan maken met internet via een lokale simkaart of een openbaar wifi-netwerk en vervolgens een veilig wifi-signaal uitzendt waarmee je apparaten verbinding kunnen maken.

Deze gadget is vooral handig wanneer je naar landen reist met beperkte of dure internettoegang, of wanneer je op afstand moet werken. Sommige modellen bieden zelfs onbeperkte data-abonnementen, waardoor je je apparaten gemakkelijk kan gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over datakosten.

  1. Wereldstekker

Verschillende landen hebben verschillende soorten stopcontacten en voltages, wat een uitdaging kan zijn voor reizigers die hun apparaten moeten opladen. Een wereldstekker of reisadapter is een compact gadget die de stekker van je apparaat kan omzetten zodat deze in het lokale stopcontact past, en ook de spanning kan regelen om schade aan je apparaat te voorkomen.

Er zijn verschillende soorten reisadapters verkrijgbaar, van eenvoudige die alleen de vorm van de stekker omzetten tot universele adapters die in meerdere landen kunnen werken. Zorg ervoor dat je het stekkertype en de spanningsvereisten van je bestemming controleert voordat je een reisadapter koopt.

Deze 6 leuke en handige gadgets zorgen ervoor dat je comfortabeler en aangenamer op reis kan gaan.

  • Een draagbare oplader of powerbank zorgt ervoor dat je genoeg batterijvermogen hebt om online te zijn en herinneringen en foto's te maken, terwijl een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking zorgt voor een een vredige cocoon van rust en entertainment.
  • Een draagbare wifi-router biedt internettoegang, zelfs in afgelegen streken, en een reisadapter maakt het gemakkelijk om je apparaten op te laden en te gebruiken in eender welk land.
  • Op je e-reader kan je op een compacte en veelzijdige manier je digitale boeken en digitale reisgidsen lezen.
  • Vergeet deze gadgets niet mee te nemen op je volgende reis en verbeter je reiservaring.
Inpaklijst + reisapotheek

Vertrek zorgeloos op reis: handige inpaklijst

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?