De beste reis naar de Malediven

De beste reis naar de Malediven

10 maart 2023 in Reisinfo0 reacties

Met de komende regenachtige dagen, kunnen we echt verlangen naar een zonzekere bestemming. Een plek waar we echt niks hoeven te doen en kunnen genieten van de omgeving, een plek zoals de Malediven. Een zonzekere bestemmingen en het ultieme eiland waar de woorden zon, zee en strand echt waarde aan doen. Reizen naar de Malediven met FTI biedt vele mogelijkheden en deze gaan we in deze blog behandelen.

Inhoud artikel

  1. Malediven

De Malediven is een koraaleilanden groep en bestaat dus uit meerdere eilanden. Sommige van deze eilanden zijn zo klein dat ze niet eens bewoond zijn. Daarnaast zijn er eilanden pas net geopend voor de toerisme, zoals het eiland Male-Atol. Een reis naar de Malediven gaan samen met de woorden als ontspanning en ontstressen. Aangezien er qua toeristische attracties genoeg op één hand te tellen zijn en je voornamelijk wateractiviteiten kan doen, zijn er genoeg dagen om lekker op een bedje aan het strand te zitten en even helemaal niks te hoeven doen. De ultieme plek om quality time door te brengen met je gezin of geliefde.

  1. Wateractiviteiten

Er zijn genoeg wateractiviteiten die je kan doen op de Malediven. Ieder eiland heeft bijvoorbeeld zijn eigen koraal gebied, de Malediven is dus de ultieme plek om te gaan snorkelen. Tevens is het ook mogelijk om hier een padi te behalen. Daarnaast leven er rond de 2000 verschillende soorten diersoorten rondom de Malediven. Er blijft dus genoeg te zien tijdens het snorkelen. Andere watersporten die er gedaan kunnen worden is surfen.

De beste plekken waar je kan surfen zijn de plekken als Outer Atolls, South Atolls, Male Atolls en Central Atolls. Het voordeel van deze gebieden zijn dat er enkel mensen surfen en je dus geen rekening hoeft te houden met mensen die aan het zwemmen zijn in hetzelfde gebied. Ook als je van zeilen houdt, is er geen mooiere plek om deze hobby te doen. Het voordeel van zeilen is dat je naar andere eilanden kan zeilen en je hiervoor niet afhankelijk hoeft te zijn van de watertaxi's. Tevens is het ook een manier om de andere eilanden en de omgeving te zien.

  1. Bijzonderheden

Ook is de Malediven een islamitisch land en gelden hier bepaalde regels bij, zo is het drinken van alcohol verboden. Ook mag er tijdens het bezoeken van toeristische plekken geen blote schouders en benen gedragen worden. Gelukkig gelden deze regels niet in de hotels, maar dien je er wel rekening mee te houden buiten de hotels.

De ultieme plek om even quality time te hebben met je gezien is de Malediven. Door de zonzekerheid en de heldere blauwe zee is het een plek waar je helemaal tot rust kan komen. Er kunnen genoeg wateractiviteiten gedaan worden als snorkelen, surfen of zeilen. Ook zijn er genoeg stranden waar je lekker op het strand kan zonnen en een boek kan lezen. Houd er wel rekening mee dat er bepaalde regels gelden buiten de resorts, zoals niet te blote kleding en is het drinken van alcohol verboden.

  1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

INPAKLIJST: Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op reis of vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, vergeet niets in je bagage, wij maakten een complete inpaklijkst en reisapotheek. Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst + reisapotheek.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast één van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Vertrek zorgeloos op reis: handige inpaklijst

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?