6 voordelen van op vakantie gaan met de auto

6 voordelen van op vakantie gaan met de auto

4 augustus 2020 in Reisinfo0 reacties

Het is altijd een leuk vooruitzicht als je op vakantie gaat. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de vakantiebestemming te bereiken. Veel vakantiegangers kiezen voor het vliegtuig, de auto de bus of de trein. Met het vliegtuig ben je natuurlijk het snelst als je naar een verre bestemming reist. Ga je met de auto, dan brengt dat nog meer voordelen met zich mee. Of je nou in Nederland blijft, of naar Frankrijk, Schotland of Italië rijdt. In dit artikel lees je meer over de pluspunten van een autovakantie.

Op reis met de auto, 6 voordelen op een rij:

1. Je kunt vertrekken wanneer je wilt

Een van de grootste voordelen van met de auto op vakantie gaan is dat je kunt vertrekken wanneer je maar wilt. Je hoeft niet uren van tevoren op Schiphol te staan en er is ook geen bus die je hoeft te halen. Het enige waar je rekening mee moet houden is de tijden waarop je kunt inchecken in jouw geboekte accommodatie. En handig is ook om te letten op de drukte tijden op de weg; als je geen verplichtingen hebt, kun je de drukte ook mijden.

2. Je hebt vervoer op locatie

Naast dat het meestal goedkoper is om met de auto te reizen dan met het vliegtuig, geeft het ook heel veel vrijheid. Als je de bestemming hebt bereikt, wil je misschien ook wel de omgeving verkennen. Hoe ideaal is het dan dat je altijd de auto achter de hand hebt? Je hoeft geen geld neer te leggen voor een huurauto of je te verdiepen in het openbaar vervoer, want helaas is het niet overal zo goed georganiseerd als in Nederland. Een fly-and-drive-vakantie is overigens ook een goed alternatief: snel in het land van bestemming en een auto zodra je landt. Wel moet je je vooraf goed verdiepen in verzekeringen en voorwaarden van de te huren wagen.

3. Je kunt veel spullen meenemen

Het grootste voordeel (stiekem ook wel het grootste ‘gevaar’) van met de auto op vakantie gaan, is dat je ieder hoekje en gaatje van de kofferbak kunt opvullen met spullen. Je hebt geen gezeur met het meenemen van vloeibare middelen of hoe groot en zwaar je koffer mag zijn. Kun je niet kiezen welke broek je meeneemt? Dan neem je ze toch allebei mee? Let er wel op dat ook een auto aan maximaal laadgewicht heeft. Is een auto te zwaar? Dan kan de auto gaan slippen in bochten. En hoe zwaarder de auto geladen is, hoe meer brandstof je verbruikt. Denk dus wel een beetje na over wat je allemaal inpakt. Wat het maximaal laadgewicht is, kun je vinden op het kentekenbewijs van de auto.

4. Je kunt in eigen tempo reizen

Tijdens een autovakantie kun je stoppen waar en wanneer je wilt. Wil je even de benen strekken? Dan kun je stoppen bij een benzinestation. Kom je onderweg een leuk dorpje tegen? Dan kun je altijd afwijken van de geplande route. Daarnaast is het (meestal) natuurlijk erg gezellig om met je familie in de auto te zitten. Dat betekent ongestoord hard meezingen met de radio. Je hebt immers geen last van onbekende mede-passagiers.

5. Je hebt meer controle

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Vluchten die werden geannuleerd en treinen die niet reden. Bij het met de auto op vakantie gaan, heb je je reis zelf in de hand. Voor een groot deel, want je kunt natuurlijk altijd pech krijgen onderweg. Of in een ellenlange file komen te staan. Controleer de auto goed voordat je vertrekt. Denk hierbij aan de banden, het oliepeil en de koelvloeistof. Check ook of je wel de juiste autoverzekering hebt, of dat je wellicht nog een extra dekking moet afsluiten. Zoals pechhulp in het buitenland.

6. Je veroorzaakt minder CO2-uitstoot

Naast allemaal voordelen voor jezelf, zijn er ook voordelen voor het milieu te noemen. In elk geval als je de reis naast een vliegreis houdt. Ga je in plaats van met het vliegtuig met de auto? Dan veroorzaakt je minder CO2-uitstoot.Hoe meer mensen in de auto, hoe hoger het gewicht. Hierdoor stijgt het brandstofverbruik iets. Maar toch daalt de CO2-uitstoot per persoon. Vervang je de auto vaker door de bus of de trein, dan ben je eigenlijk nog beter bezig.

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis ebook met paklijkst downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?