Waar overnachten in Essen 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Essen 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

26 januari 2024 in Noordrijn-Westfalen0 reacties

Tijdens je vakantie in Essen natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Essen.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Daheim in Essen

Daheim ligt in de wijk Nordviertel van Essen en biedt een ruim, modern ingericht appartement met uitzicht op de stad. Er zijn verschillende appartementen beschikbaar, geschikt van 4 tot 8 personen. Elk appartement is hoe dan ook voorzien van een woonkamer met een gezellige zithoek, een flatscreen-tv, een goed uitgeruste keuken met een eethoek en een eigen badkamer met badjassen. Meer info en boeken.

  1. Schlosshotel Hugenpoet

Schlosshotel Hugenpoet in Essen is gevestigd in een 17e-eeuws kasteel en biedt luxe accommodatie, een bekroond restaurant en gratis parkeergelegenheid. Je overnacht in een van de ruime kamers en suites van het met zowel moderne als antieke meubels. Verder geniet je van gratis toegang tot de nabijgelegen fitnessclub en sauna. Dit kasteelhotel ligt in het zuidwesten van Essen, in het district Kettwig nabij de Ruhr, een ideale plek om een mooie fietstocht te maken. Meer info en boeken.

  1. Motel One Essen

Motel One Essen biedt moderne accommodatie, dagelijks een ontbijtbuffet en een ideale ligging in de stad (op wandelafstand van het centraal station en de kathedraal). Dit designvolle hotel met strakke, turquoise vormgeving en designverlichting biedt ruime kamers voorzien van airconditioning en iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Boutique-Hotel GEORGES

Of verblijf in het boetiekhotel in de trendy wijk Rüttenscheid. Boutique-Hotel GEORGES biedt designkamers en suites voorzien van alle luxe en comfort. Iedere ochtend begin je de dag met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet en op 5 minuten wandelen vind je verschillende gezellige restaurants en stijlvolle boetiekwinkeltjes. Meer info en boeken.

  1. SkySuite

Of verblijf in het kunstzinnige Sky Suite, waar luxe en design elkaar ontmoeten. Dit ruime appartement is stijlvol en kleurrijk ingericht en voorzien van twee slaapkamers, een flatscreen-tv met streamingsdiensten, een volledig uitgeruste keuken en een badkamer met een douche. Bij het appartement kan je tafeltennissen en in de omgeving kan je uitstekend fietsen en wandelen. Meer info en boeken.

  1. Mintrops Stadt Hotel Margarethenhöhe

Het charmante Mintrops Stadt Hotel Margarethenhöhe ligt ongeveer 5 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Essen. Het ligt aan het oude marktplein van het historische Margarethenhoehe, op wandelafstand van het dichtstbijzijnde metrostation.

De ruime, moderne kamers van het hotel zijn versierd met hedendaagse kunst, er is iedere ochtend een heerlijk ontbijtbuffet beschikbaar, zodat je genoeg energie kan opdoen voor een drukke dag vol excursies en in het stijlvolle restaurant M geniet je van smakelijke, regionale gerechten. Je kan een gezellige avond afsluiten aan de bar met een goed glas wijn, een vers getapt biertje of een exotische cocktail. Meer info en boeken.

  1. Charmante Stadtwohnung

Deze charmante stadswoning bevindt zich dicht bij het stadscentrum en supermarkten en biedt accommodatie voor 4 personen. Het appartement is ruim en comfortabel, smaakvol ingericht en goed uitgerust (een volledige uitgeruste keuken en badkamer). Vanuit de woonkamer heb je zicht op de straat. In de buurt van het stadsappartement kan je het Folkwang Museum bezoeken. Meer info en boeken.

  1. NH Essen

Het viersterren-NH Essen is recent geopend in 2018, en biedt moderne accommodatie op wandelafstand van de oude synagoge en de kathedraal van Essen. Ideaal voor wie op zoek is naar een modern verblijf in de buurt van topbezienswaardigheden. Het hotel beschikt over modern ingerichte kamers, een heerlijk ontbijtbuffet in de ochtend en een fitnessruimte. Meer info en boeken.

  1. Premier Inn Essen City Limbecker Platz

Een ander stijlvol hotel in het centrum van Essen is het Premier Inn Essen City Limbecker Platz. Dit viersterrenhotel bevindt zich net buiten het stadscentrum maar ligt op korte afstand van bezienswaardigheden zoals het Grillo Theater, de Universiteit van Duisburg-Essen en de kathedraal van Essen. Het hotel biedt moderne accommodatie en een ontbijtbuffet om de dag mee te beginnen. Meer info en boeken.

  1. Moxy Essen City

Moxy Essen City is gunstig gelegen in het centrum van Essen en biedt moderne kamers met een eigen badkamer en airconditioning. Na een dagje verkennen van de stad kan je nog wat energie kwijt in het fitnesscentrum of genieten van een glaasje wijn in de bar alvorens je gaat dineren in een van de restaurants in de nabije omgeving van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan het Ruhrgebied met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door het Ruhrgebied? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Ruhrgebied en Urbanana en laat je verbazen met onze uitgestippelde rondreis langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden in deze regio in Noordrijn-Westfalen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Ruhrgebied en Urbanana hier.

Ruhrgebied en Urbanana

Gratis reisgids Ruhrgebied & Urbanana downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?