15 x origineel overnachten in Zuid-Holland? Bijzondere en unieke verblijven (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

15 x origineel overnachten in Zuid-Holland? Bijzondere en unieke verblijven (update 2024)

6 juni 2023 in Nederland0 reacties

Overzicht met unieke en bijzondere verblijven in Zuid-Holland

Ben je op zoek naar een unieke verblijfplaats dat je een onvergetelijke vakantie in Zuid-Holland kan bezorgen? Wij hebben alvast onze favorieten voor je opgelijst! Van knusse strandhuisjes met zicht op zee tot historische panden die zijn omgetoverd tot een stijlvol hotel.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Verblijf in 't Goude Hooft, ooit de oudste herberg van Den Haag

’t Goude Hooft was ooit de oudste herberg van Den Haag, tegenwoordig is het een hip hotel. Het hotel is gevestigd in een prachtig, historische en karakteristiek pand dat alleen maar warmte, gezelligheid en klasse uitstraalt. 't Goude Hooft biedt stijlvolle kamers waar je kan genieten van een breed scala aan luxe faciliteiten en services.

Zin in een heerlijk kopje koffie, een lunch, een borrel of een uitgebreid dinertje? Neem dan gerust even plaats in het restaurant of in de serre. Meer info en boeken.

  1. Overnachten op de Pier van Scheveningen

Of wat dacht je van een verblijf aan de gezellige kust van de bruisende badplaats Scheveningen? De Pier Suites bieden een onvergetelijk verblijf in luxueuze suites voorzien van alle luxe en comfort. Sommige suites beschikken over een gezellig terras met uitzicht op zee.

Samen genieten vanuit je suite van de zonsondergang, luisterend naar de golven, met zicht op de zeilschepen en boten die langs je voorbij varen. Tegen een kleine betaling kan je ook nog eens genieten van de welzijnsvoorzieningen. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje met wellness in Lekkerkerk

Een eigen wellness tijdens je verblijf maakt de vakantie des te ontspannender! Het natuurhuisje in Lekkerkerk is gelegen midden in het groene hart van de wereldberoemde Krimpenerwaard en heeft alle nodige spa-faciliteiten die je maar kan wensen: een infraroodsauna, Turkse stoomdouche en een bubbelbad. Het natuurhuisje kijkt uit over rivier de Lek en is omringd door de ongerepte natuur met vele vogelsoorten zoals aalscholvers, ganzen en zwanen.

De zonsopkomst vanuit het bed is een echte belevenis. Ieder seizoen heeft hier zijn charme; de zon doet het water schitteren en de regen maakt het binnen zitten voor de grote ramen nog zo bijzonder. Meer info en boeken.

  1. Cottage aan het Grevelingenmeer weg van de drukte

Roompot ECO Grevelingenstrand biedt een onvergetelijk verblijf in Ouddorp. De knusse eco-vriendelijke tiny houses zijn gelegen aan het strand en bieden voldoende privacy. Je vakantiehuisje ligt in een prachtige omgeving, weg van alle drukte.

Ieder huisje is geschikt voor max. 4 personen en beschikt over een ruime woonkamer met open keuken en ruime slaapruimtes. Geniet van een zelfgemaakte cocktail op je terras of in je hangmat, met zicht op het water en het zachte geruis van de zee op de achtergrond. Met een beetje geluk spot je zelfs een schattige zeehond in de verte.

In de omgeving kan je prachtig wandelen door het bos en de duinen en als je wil, kan je watervogels spotten vanuit de vogelkijkhut die je langs de route tegenkomt. 's Avonds kan je lekker gezellig buiten eten op het terras en genieten van een barbecue met uitzicht op de zonsondergang. Eerlijk, dat klinkt als puur genieten voor ons! Meer info en boeken.

  1. Slapen op een stoomschip: ss Rotterdam

Hoe geweldig zou het zijn om een nachtje door te brengen op het oude stoomschip Rotterdam? De ss Rotterdam was ooit het vlaggenschip van de Holland-Amerika lijn en bracht passagiers van Rotterdam naar New York. Je kan vandaag de dag overnachten in een gerenoveerde en in de jaren 50 stijl ingerichte kamer. Lees meer over overnachten op het ss Rotterdam.

Tijdens je verblijf kan je ook het schip bezichtigen en meer te weten komen over haar geschiedenis. Daarnaast is er ook een gratis pendeldienst naar het centrum van Rotterdam. Een top-ervaring! Meer info en boeken.

Ontdek hieronder alvast wat je mag verwachten van je verblijf

  1. Overnacht in de iconische Kubuswoningen van Rotterdam

In hartje Rotterdam, naast de Oude Haven, kan je overnachten in een wel heel bijzonder hostel; de Kubuswoningen van Stayokay. Deze wereldberoemde woningen zijn in 1984 neergezet door architect Piet Blom en in 2009 geheel gerenoveerd en omgetoverd tot sfeervol hostel.

De bijzondere en stijlvolle appartementen in Kubusvorm bieden alle comfort en zijn van alle luxe voorzien, zelfs een eigen balkonnetje. De topverdieping van de woningen geeft een leuk zicht over de stad en je kan hier heerlijk borrelen of genieten van uitzicht vanuit de lounge stoelen. Meer info en boeken.

  1. Beach bungalows in Katwijk aan Zee

Stel het je voor… ’s Ochtends wakker worden door het ruisen van de zee in een beach bungalow vlak aan het strand van Katwijk. Lekker ontspannen met een kopje koffie met uitzicht over de Noordzee met de rust van het verlaten strand op de achtergrond. De beach bungalows van Willy Zuid zijn knus en naar alle comfort ingericht. Meer info en boeken.

  1. Slapen in het historische kasteel Oud-Poelgeest

Vind je het niet erg om net buiten de stad Leiden te overnachten? Dan is een overnachting op het Landgoed Oud Poelgeest een echte must! Op het landgoed staan verschillende monumentale gebouwen waaronder een kasteel, een koetshuis en een kapel. De hotelkamers bevinden zich in een authentiek bijgebouw van het voormalige koetshuis.

Alle kamers beschikken over een privébadkamer, en sommige kamers zijn zelfs uitgerust met een balkon vanwaar je prachtig uitzicht hebt. Het stadscentrum van Leiden ligt op een wandelafstand van het hotel (3km), en met de auto doe je er slechts 10 minuten over. Meer info en boeken.

  1. Villa Augustus, een voormalige watertoren in Dordrecht

Villa Augustus is gevestigd in een imposante voormalige watertoren, op 15 minuten wandelen van het historische centrum van Dordrecht. Bijna iedere kamer heeft een adembenemend uitzicht. Vanuit de kamers aan de NW-kant van de Watertoren zie je het Wantij en kan je de grote rivieren volgen. Aan de andere zijde kijk je dan weer uit over de eigen biologische moestuin.

De marktwinkel/café van het verblijf biedt tal van seizoensgebonden producten en delicatessen. 's Ochtends kan je in de eigen bakkerij van Villa Augustus terecht voor versgebakken zuurdesembrood, koekjes en taarten. Meer info en boeken.

  1. Verblijf in het Arsenaal in Delft

Hotel Arsenaal Delft bevindt zich in het hart van Delft. Dit uniek hotel is gevestigd in een Rijksmonument en kent een rijke historie. Door de 16de eeuwse bouw hebben alle kamers een authentieke en romantische uitstraling. Na je wandeling door de stad, kan je nagenieten in "Gastrobar de Wapenkamer" van het hotel. Hier kan je genieten van lekkere hapjes en heerlijke wijnen in een bijzondere omgeving. Meer info en boeken.

  1. Bijzonder overnachten in een ecolodge in de Biesbosch

Een drijvende ecolodge, gelegen op een uniek plekje in de Dordtse Biesbosch, hoe zalig is dat! Dit ecologische natuurhuisje ligt in de haven aan de rand van Nationaal Park de Biesbosch en biedt accommodatie voor twee personen. De logde heeft grote ramen met mooie uitzichten over het water. In de rustige omgeving kan je genieten van een mooie kanotocht of verken de schitterende natuur vanop de fiets. Meer info en boeken.

  1. Beach Villas aan het strand van de Hoek van Holland

In de kustplaats Hoek van Holland, kan je verblijven in de trendy beach villa's. De strandvilla's van Roompot Beach Villa's Hoek van Holland zijn van alle gemakken voorzien en hebben een schitterend uitzicht op de zee. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers waaronder een master-bedroom met balkon, die uitkijkt op de Noordzee.

Je kan hier het hele jaar door heerlijk wandelen, schelpen zoeken of vliegeren. Bij mooi weet is het natuurlijk zalig om op het strand te zonnebaden en af en toe een duik te nemen in de zee. Vanop je terras kan je met een wijntje genieten van de prachtige zonsondergang terwijl je uitkijkt over de Noordzee. Meer info en boeken.

  1. Fort Vuren, overnachten in een bunker

Fort Vuren, in Vuren, werd aangelegd tussen 1815 en 1870 en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vandaag de dag biedt het fort ook bijzondere overnachtingsmogelijkheden, van een eenvoudige kamer tot een bunker. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet en in de omgeving kan je prachtig wandelen en fietsen. Meer info en boeken.

  1. Pipowagen op het strand van ‘s- Gravenzande

Een ander leuk verblijf bevindt zich in op het strand van ‘s- Gravenzande. Hier kan je namelijk overnachten in een pipowagen! De pipowagen biedt accommodatie voor 4 personen en beschikt over alle nodige faciliteiten. Na een mooie strandwandeling kan je een lekker wijntje uitschenken en genieten van de zonsondergang op het strand. Meer info en boeken.

  1. Relais & Chateaux Weeshuis Gouda, een uniek toevluchtsoord

Relais & Chateaux Weeshuis Gouda is een uniek toevluchtsoord in het cultuurhistorische stadsdeel Gouda. Naast de beroemde Jeruzalemkapel herbergt dit 16e-eeuwse weeshuis vandaag de dag prachtige suites. Bij de renovatie zijn er authentieke elementen bewaard gebleven.

Een verblijf in dit boetiekhotel is ideaal om even te ontsnappen aan de rollercoaster van het dagelijkse leven. Na een mooie stadswandeling door Gouda, geniet je van een culinair diner met aangepaste wijnen, alvorens je terugtrekt in je stijlvolle kamer. Meer info en boeken.

  1. Extra: Download onze reisgids Zuid-Holland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Zuid-Holland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuid-Holland met 120 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en 8 stadswandelingen en fietsroutes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuid-Holland.

Zuid-Holland

Gratis reisgids Zuid-Holland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?