16 daagse rondreis Japan - Volledig route langs alle highlights

16 daagse rondreis Japan - Volledig route langs alle highlights

4 maart 2023 in Japan0 reacties

Ons programma werd met grote zorg voor het detail opgesteld en toont u de verschillende facetten van het land van de rijzende zon. Een bijzonder boeiend land dat haar bezoekers op vriendelijke wijze ontvangt. We bezoeken Japan eind oktober - november, want de herfstkleuren zijn er dan op zijn mooist.

16- daagse rondreis, er zijn 2 afreisdata:

 • 23 oktober tot 7 november 2023 (groepsreis)
 • 11 november tot 26 november 2023 (groepsreis)

Deze reis kan ook als individuele reis gedaan worden, georganiseerd door Reisroutes ism Amazing Tours

Onze reis start in de wereldstad Tokyo. Na een bezoek aan de belangrijkste buurten van de stad, gaan we in Yudanaka op zoek naar de Japanse sneeuwaapjes. In Kanazawa bezoeken we de prachtige kenrokuen-tuin. Het schiereiland Miyajima nabij Hiroshima, heeft dan weer één van de drie mooiste panorama’s van Japan.

We logeren in goede, centraal gelegen hotels en één keer in een ryokan, een traditionele verblijfplaats. In typische restaurantjes proeven we van de heerlijke Japanse keuken en proberen tempura & yakitori, groene thee & sake. Tradities zijn in Japan goed bewaard gebleven.

In Himeji zien we een typisch Japans kasteel, en in Nara worden de duizenden herten die vrij rond lopen in het park, nog altijd beschouwd als boodschappers van de goden. In het prachtige Kyoto, een stad met meer dan 1600 tempels en schrijnen staan o.a de gouden tempel, de geisha-buurt & prachtige Japanse tuinen op het programma.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Inhoud artikel

Dag 1 & 2

Samenkomst in Zaventem. We vliegen met een tussenstop naar de luchthaven van Tokyo – een stad met vele gezichten. Maaltijden en overnachting aan boord. De volgende namiddag aankomst in Tokyo. Transfer naar het hotel gelegen nabij de buurt Ginza en de buurt Tsukiji waar je veel typische restaurantjes vindt. Nadien tijd voor een welverdiende rust.

Overnachting: Keihan Tsukiji Ginza Grande hotel of gelijkwaardig.

Dag 3

Tokyo is een stad van veel contrasten: traditioneel en modern gaan er hand in hand. Zo bezoeken we het traditionele Meji Jingu schrijn, een heiligdom waar de goden van het shintoïsme (soort Japanse religie) worden geëerd. Met wat geluk zien we in deze periode kinderen die traditioneel gekleed zijn voor een belangrijk feest.

Vlabij ligt Harajuku, een buurt waar je jongeren in de hipste outfits vindt en in de straat Omote Sando hebben de grote merken hun flagship stores die ontworpen zijn door beroemde architecten. Een interessant contrast tussen al deze buurten. Twee metrohaltes verder vinden we dan weer Shibuya met waarschijnlijk het drukste kruispunt ter wereld.

Overnachting: Keihan Tsukiji Ginza Grande hotel of gelijkwaardig, ontbijt

Dag 4: 25 oktober 2020, Tokyo

We gaan vandaag verder op verkenning in deze futuristische metropool. We gaan eerst naar Odaiba, een kunstmatig eiland aangelegd in de baai van Tokio waar we een mooi zicht hebben op de regenboogbrug en de skyline van de stad. Tokyo krijgt soms als bijnaam ‘the Big Sushi’. In een stad met zo’n naam moet er dan ook een grote vismarkt zijn - de grootste ter wereld zelf - de groothandel is sinds 2019 in een overdekte hall.

We bezoeken het stuk van de oude vismarkt waar de lokale bevolking haar inkopen komt doen. Je vindt er alles van messen tot thee, verse groenten, fruit en natuurlijk vis. Er zijn ook kleine eethuisjes – ideaal om ter plaatse de lokale gerechten uit te proberen.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Shinjuku, een levendige stadsbuurt in het centrum van de stad die ook vaak in films wordt gebruikt. Deze buurt staat bekend om haar spectaculaire wolkenkrabbers en felle lichtreclames. Hier zien we vele winkels met de hipste gadgets en ook de restaurantjes waar sushi-gerechtjes op een band voorbij komen en men zelf kiest wat men wil uitproberen.

We bezoeken er het stadhuis, vanwaar we op de 45e verdieping een uitzicht op de stad hebben en pas echt een idee krijgen van hoe groot de metropool is. Met geluk hebben we er zelfs zicht op Mt. Fuji.

Overnachting: Keihan Tsukiji Ginza Grande hotel of gelijkwaardig, ontbijt

Dag 5: 26 oktober 2020: via Nagano naar Yudanaka

Vandaag reizen we met de shinkansen, de supersnelle kogeltrein van Tokyo naar Nagano. Onze bagage sturen we al naar Kanazawa, dus we reizen vandaag met een dagrugzakje.

Nagano is gelegen tussen beboste bergen. In het buitenland werd deze stad bekend nadat ze de Olympische Winterspelen van 1998 organiseerde. In Japan is ze ook bekend omwille van de Zenkoji tempel die we bezoeken. Deze tempel uit de 7e eeuw trekt talrijke Boeddhisten aan die er op zoek gaan naar de ‘sleutel van het paradijs’.

In de namiddag rijden we dan met een lokale trein verder naar Yudanak, bekend om zijn onsen of warmwaterbronnen. Voor Japannners is het het toppunt van ontspanning om naar een onsen te gaan.

We overnachten er in een traditionele ryokan. Een ryokan is een hotel dat volledig is ingericht in Japanse stijl – kamers met tatamimatten en futons om op te slapen. We krijgen er ook een yukata, een soort lichte katoenen kimono die we er tijdens ons verblijf mogen dragen. Het belooft een zeer Japanse ervaring te worden.

Overnachting: ryokan Aburaya Tosen of gelijkwaardig, onbijt en avondeten

Dag 6: 27 oktober 2020 Yudanaka - Kanazawa

Vandaag reizen we naar de Jigokudani, letterlijk de vallei van de hel. Het dankt zijn naam aan de stomende warmwaterbronnen die je er terugvindt. In deze natuurlijke bronnen komen de Japanse ‘sneeuwaapjes’ zich dagelijks baden. We nemen van Yudanaka een lokale bus en dan is er een wandelpad van ongeveer een uur tot Jigokudani.

We nemen dezelfde weg terug, en nadien reizen we via Nagano naar Kanazawa. Deze stad gelegen tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen is altijd van belangrijke culturele waarde geweest – en kon in haar hoogdagen wedijveren met Kyoto en Edo. Nog altijd staat de stad bekend om de productie van handwerk van hoge kwaliteit zoals porselein, lakwerk belegd met goudwerk, enz.

Overnachting: ANA Crowne Plaza Kanazawa hotel of gelijkwaardig, ontbijt

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Dag 7: 28 oktober 2020 Kanazawa

Kanazawa is 1 van de weinige Japanse steden waar zowel een samouraibuurt als ook een geishabuurt (Higashi Chaymachi) aanwezig is. In deze geishabuurt zien we mooie oude huizen in de Edo-stijl. De must see van de stad is de Kenrokuen tuin, één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan. In de tuin staat ook een theehuis, waar je de Japanse groene thee kan uitproberen terwijl je geniet van een prachtig zicht op de mooie tuin. Bij helder weer zie je vanuit de tuin in de verte ook de besneeuwde bergtoppen van Japanse Alpen.

We brengen er ook een bezoek aan de Omicho markt. Kanazawa staat bekend voor lekker eten – en op deze markt vind je dan ook talrijke kramen met een groot aanbod aan vis en zeevruchten.

Overnachting: ANA Crowne Plaza Kanazawa hotel of gelijkwaardig, ontbijt

Dag 8: 29 oktober 2020 - Shirakawago

Vandaag maken we een uitstap naar Shirakawago. In dit pittoreske dorp beschermd door UNESCO staan nog gasho- zukuri, dit zijn traditionele woningen met strooien daken typisch voor deze regio. De daken zijn gebouwd in de vorm van de handen van biddende monniken. Ze kunnen tegen de pakken sneeuw die hier in de winter vallen.

We bezoeken er het Wada huis. Een wandeling van ongeveer 20 minuten brengt ons naar het uitkijkpunt van Shiroyama. Het lijkt wel een postkaart. De typische huizen liggen er tussen de heuvels en bergen die bezaaid zijn met dichtbegroeide bossen. We voorzien er vrije tijd om te lunchen en zelf op ontdekking te gaan.

Overnachting: Ana Crowne Plaza Kanazawa hotel of gelijkwaardig, ontbijt

Dag 9: 30 oktober 2020 - Nara

Na het ontbijt reizen we met de trein naar Nara, de eerste hoofdstad van Japan gesticht in 710 en gebouwd volgens Chinees model. Je vindt hier enkele zeer belangrijke gebouwen. In het park van Nara met zijn talrijke tempels en schrijnen bezoeken we o.a. de Todaijitempel het grootste houten gebouw ter wereld met een indrukwekkend Boeddhabeeld.

Vandaar wandelen we verder door het park waar er meer dan 1000 herten vrij rondlopen; zij zouden boodschappers van de goden zijn. Het Kasuga-schrijn werd niet zo lang geleden helemaal gerenoveerd volgens de tradities en is omringd door duizenden lantaarns en stenen. Er heerst een zeer bijzondere sfeer.

Overnachting in Nikko Nara hotel of gelijkwaardig, ontbijt

Dag 10: 31 oktober 2020 - Fushimi Inari in Kyoto

In de voormiddag gaan we naar de grote zen-tempel Tokufuji. Het is een populaire plaats in de herfst om te genieten van de kleuren van de herstbladeren. Vanop de 100 meter lange en overdekte Tsutenkyo-brug (de brug naar de hemel) heb je een goed zicht op de talrijke Japanse esdoorns. Het tempelcomplex bestaat uit verschillenden onderdelen: o.a een prachtige rotstuin, een mausoleum opgedragen aan de eerste priester van de tempel en contrasterende tuinen.

Vervolgens gaan we naar Fushimi Inari. Dit heiligdom is bekend voor zijn kilometerlange gallerijen die bedekt zijn met oranje-rode poorten. Een zeer fotogenieke plaats.

Overnachting in Nikko Nara hotel of gelijkwaardig, ontbijt

Dag 11: 1 november 2020 - Hiroshima

Na het ontbijt reizen we verder naar Hiroshima. Deze stad werd helaas wereldberoemd door de atoombom die er op het einde van de 2de wereldoorlog werd gedropt. We worden hier herinnerd aan een zwarte pagina uit de Japanse en wereldgeschiedenis – en een bezoek aan deze stad zal zeker een onvergetelijke indruk nalaten.

Oude huizen of gebouwen vinden we hier niet meer terug, alleen nog de A-bomb Dome. Iets verderop vinden we het Peace Memorial Park & Museum. Zeer pakkend is het Children’s Peace Memorial en ook het museum waar we meer te weten komen over de impact van de atoombom.

Overnachting in Washington hotel of gelijkwaardig, ontbijt

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Dag 12: 2 november 2020 - Miyajima

Na het ontbijt gaan we naar het haventje van Hiroshima, waar we een overzetboot nemen naar eiland Miyajima. Het is bekend voor de oesters die hier gekweekt worden, en uiteraard het mooie Itsukushima-schrijn. De rode torii-poort lijkt op het water te drijven. Deze plaats is door de Japanners verkozen tot 1 van de drie mooiste panorama’s van het land en is met gevolg waarschijnlijk de meest gefotografeerde plaats van het land.

Tijdens de lunch kunnen we hier de gegrilde of rauwe oesters of het streekgerecht Okonomiyake eens proberen. Dit zijn een soort gevulde Japanse pannenkoeken bereid op metalen plaat, diegenen die willen, mogen ze in de restaurantjes zelf klaarmaken…

We zullen met de kabellift op Mt. Misen gaan, deze heuvel is zo’n 500 meter hoog. De kabellift brengt ons op een 100 meter van de top. Als de tijd en het weer het toelaat, wandelen we nog een stuk verder of eventueel te voet naar beneden. We genieten er van de mooie zichten op de Seto Inland zee, met zijn eilandjes en in de verte Hiroshima stad.

Overnachting in Washington hotel of gelijkwaardig, ontbijt

Dag 13: 3 november 2020 - Via Himeji naar Kyoto

Na het ontbijt in reizen we verder naar Kyoto. We houden onderweg halte in Himeji, waar we het grootste en mooiste kasteel van Japan bezoeken. Het is beschermd door de UNESCO tot werelderfgoed en heeft als bijnaam ‘het witte reiger-kasteel’.

Wat het kasteel bijzonder maakt is de slimme tactiek om de vijanden op afstand te houden. Vanaf de buitenmuren tot aan het centrale fort staat er namelijk een beroemd doolhof wat de vijanden op het verkeerde been moest zetten. Naast het kasteel bezoeken we ook nog de Japanse tuin Kokoen.

Vervolgens reizen we verder naar Kyoto. Deze metropool met zijn moderne stationsgebouw en drukke centrum doet niet vermoeden dat je hier prachtige zen-tuinen en meer dan 1600 tempels en shinto-schrijnen vindt. Het is dan ook de culturele trekpleister van Japan bij uitstek – en zeker een hoogtepunt van deze reis.

Overnachting in het Keihan Kyoto Grande hotel of gelijkwaardig, ontbijt

Dag 14: 4 november 2020 - Kyoto

Vandaag gaan we op verkenning in de oude Keizerlijke hoofdstad van Japan, en dat doen we met het openbaar vervoer. We beginnen met de buurt Higashimaya, een van de historische buurten van de stad. Op het programma staat de Kiyomizudera-tempel, die meer dan 1000 jaar oud is.

Ook bij de Japanners zelf een bekende en veel bezochte tempel. In tegenstelling tot het moderne gedeelte van Kyoto, vind je in Higashimaya nog typische straatjes o.a. Sannen-zaka met houten eethuizen, winkeltjes, enz.
Gion is de geishabuurt met zijn oude theehuizen. Met wat geluk zien we er een echte geisha.

Overnachting in het Keihan Kyoto Grande hotel of gelijkwaardig, ontbijt

Dag 15: 5 november 2020 - Kyoto

Vandaag gaan we naar de prachtige Kinkaku-ji, of Gouden Tempel. Wellicht is dit 1 van de mooiste tempels van het land, met een goed voorbeeld van een ‘geleende’ tuin. Vandaar reizen we verder naar
Voor de lunch gaan we naar Arashiyama. Een korte wandeling brengt je naar de Togetsukyo brug van waar je een mooi zicht op de omgeving hebt en van waar we kunnen genieten van de prachtige herfstkleuren.

Niet zo ver van hier vind je ook het beroemde bamboebos, met zijn duizende kaarsrechte bamboestammen. We voorzien hier vrije tijd want deze omgeving nodigt uit om te wandelen. De mensen die willen kunnen genieten van een Boeddhistisch vegetarische lunch, nog meer tempels bezoeken of één van de bekende tuinen bezoeken.

’s Avonds transfer naar de luchthaven. van Osaka voor onze vlucht huiswaarts.

Ontbijt

Dag 16: 6 november 2020

Overstap en aankomst in Brussel

Wil je graag deze reis beleven? Vragen of meer info Contacteer ons

Reisvoorwaarden + prijs

De prijs van deze 16-daagse rondreis Japan

 • Vanaf 12 deelnemers, op basis van een tweepersoonskamer: 3990 euro pp
 • Singeltoeslag = 590 euro
 • Maximum 16 deelnemers

Inbegrepen

 • Vlucht Brussel – Tokyo en Osaka – Brussel – maatschappij nog te bepalen.
 • Transfers van luchthaven van Narita naar Tokyo & transfer van Kyoto naar Osaka
 • Alle transport met trein, metro en bus
 • Alle geplande bezoeken en inkomgelden.
 • Nederlandstalige reisbegeleiding tijdens de hele reis.
 • Alle hotelovernachtingen in goede hotels met ontbijt en een keer in een ryokan in half pension

Niet inbegrepen

 • Verzekering
 • Bagagetransfers
 • Maaltijden niet in het programma & drank
 • Persoonlijke uitgave

Betaling:

 • Bij akkoord en boeking bedraagt het voorschot 30%. 2 maanden voor afreis volgt de slotfactuur.
 • Licentie reisbureau Travel Experts/BTS Travel: 5985
 • Lid van Garantiefonds Reizen

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?