10 x beste campings in de Dordogne: mooiste plekjes om te kamperen

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

10 x beste campings in de Dordogne: mooiste plekjes om te kamperen

27 juli 2022 in Dordogne0 reacties

Overzicht met de leukste campings in de Dordogne + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie in de Dordogne zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in de Dordogne.

Inhoud artikel

  1. Camping Les Cascades

Camping Les Cascades in Saint-Cybranet is een gezellige familiecamping die gevestigd is op een grote grasweide tussenin verschillende bomen. Doordat het riviertje de Céou doorheen de camping stroomt zal je er elke dag kunnen ontwaken met het rustgevende geluid van kabbelend water op de achtergrond. In het riviertje kan je bovendien ook vissen, ravotten en zwemmen. Kinderen zullen hier dus zeker de tijd van hun leven beleven! Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Les Cascades te bieden?

  • De charmante camping beschikt over ruime staanplaatsen met voldoende schaduw. Sommige staanplaatsen liggen bovendien aan het riviertje de Céou, wat zorgt voor extra gezelligheid. Wie al eens graag geniet van wat meer luxe kan er daarnaast ook voor kiezen om een stacaravan te huren.
  • In het riviertje dat door de camping stroomt kan je vissen of zwemmen en kinderen kunnen er ook spelen in een veilig afgebakend gedeelte. Op die manier kan je je op warme zomerdagen dus gemakkelijk verfrissen.
  • Campinggasten kunnen bovendien ook afkoelen in het verwarmde buitenzwembad.
  • Kinderen zullen zich hier zeker kunnen amuseren dankzij de aanwezigheid van een toffe speeltuin en een volleybalveld.
  • Op de camping zijn koelkasten en barbecues verkrijgbaar zodanig dat je er heerlijke maaltijden kan bereiden. Wie zich eens graag laat bedienen kan daarnaast ook pizza, ijsjes, verse broodjes en snacks bestellen in het restaurantje bij de camping.
  • De camping is gelegen in de prachtige Dordogne vlakbij verschillende wondermooie fietsroutes en wandelpaden en op een steenworp van indrukwekkende kastelen en gezellige authentieke dorpjes. Zo kan je er onder andere het fietspad de Voie Verte volgen, Château des Milandes of Château de Beynac bezoeken en wandelen in het pittoreske Sarlat of Domme.
  • Boek je verblijf op Camping Les Cascades.
  1. Huttopia Sarlat

Huttopia Sarlat in Sarlat-la-Canéda staat voornamelijk bekend om zijn idyllische huuraccommodaties. Op deze terrasvormige camping kan je namelijk overnachten in gezellige natuurstenen gîtes, mobilhomes en safaritenten. Je overnacht er tevens op een uitstekende locatie, op loopafstand van Sarlat, een historisch middeleeuws stadje. Op de camping worden bovendien bezoeken georganiseerd aan een lokale ganzenfokkerij waar je versbereide foie gras kan proeven. Meer info en boeken.

Wat heeft Huttopia Sarlat te bieden?

  • De terrasvormige camping beschikt over staanplaatsen op een helling waar je kan overnachten met een eigen tent, camper of caravan. Bovendien worden op de camping ook verschillende huuraccommodaties aangeboden. Zo kan je er onder andere kiezen uit verschillende mobilhomes, gîtes en perfect uitgeruste tenten.
  • Op de camping is voldoende schaduw aanwezig dankzij de prachtige fruitbomen en struiken.
  • Op het terrein vind je een verwarmd buitenzwembad met kinderbad, een speeltuin en een terras met ligstoelen. Wie echt volledig wilt ontspannen kan bovendien terecht in de sauna of in het stoombad.
  • Het animatieteam organiseert activiteiten voor het hele gezin. Zo kan je bijvoorbeeld deelnemen aan uitdagende boogschietlessen en plezierige kanotochten. Wie daarna nog wat energie over heeft kan op de camping ook voetballen, tennissen of petanquen.
  • Wie geen zin heeft om elke dag zelf te koken kan dineren in het Pizza-grillrestaurant.
  • De camping ligt op wandelafstand van Sarlat. Verder kan je vanuit de camping ook een bezoekje brengen aan het mooie dorpje La Roque Gageac en de prehistorische grotten van Lascaux.
  • Boek je verblijf bij Huttopia Sarlat.
  1. RCN Vakantiepark Le Moulin de la Pique

Op deze camping in Belvès zal je betoverd worden door de prachtige omliggende historische gebouwen, het idyllische riviertje de Nauze dat door de camping stroomt en de wondermooie bomen die de camping vormgeven. Verder zal je er ook een grote visvijver vinden. Wie op zoek is naar een rustgevende vakantie middenin de natuur is bij RCN Vakantiepark Le Moulin de la Pique dus aan het juiste adres! Meer info en boeken.

Wat heeft RCN Vakantiepark Le Moulin de la Pique te bieden?

  • De 5-sterren-camping biedt mooie staanplaatsen aan die uitzicht bieden op de omliggende historische gebouwen.
  • De plaatsen zijn geschikt voor mensen met een eigen camper, caravan of tent. Bovendien kan je op de camping ook moderne stacaravans, huisjes, safaritenten of mobilhomes huren.
  • Aan de camping grenst een gezellige visvijver waaraan je volledig tot rust kan komen.
  • Voor een verfrissende duik kunnen reizigers terecht in het luxueuze zwemcomplex dat bestaat uit een verwarmd buitenbad met verschillende glijbanen, een kleuterbad, een crazy-river bad en een sportzwembad.
  • Kinderen kunnen zich op de camping uitleven op een van de twee uitdagende speeltuinen, op de tokkelbaan of op de verschillende verspreide speeltoestellen. Bovendien wordt er door het vriendelijke campingpersoneel ook Nederlandstalige animatie voorzien voor kinderen van alle leeftijden. Zo zullen ze zich hier dus geen minuut vervelen!
  • Sportliefhebbers kunnen hun energie kwijtraken in de openluchtfitness, in de nabijgelegen golfclub of op het sportveld.
  • De camping beschikt over een restaurant dat gevestigd werd in een van de karakteristieke gebouwen op het terrein. In het restaurant kan je overheerlijke Franse specialiteiten bestellen, lokale wijnen proeven en lekkernijen eten uit de eigen boomgaard.
  • De camping ligt vlakbij verschillende kastelen, valleien en grotten die zeker een bezoekje waard zijn. Verder kan je er ook wijngaarden bezoeken en wandelingen maken in de nabijgelegen authentieke zuiderse dorpjes.
  • Boek je verblijf op RCN Vakantiepark Le Moulin de la Pique.
  1. Camping Le Rocher de la Cave

Bij Camping Le Rocher de la Cava in Carsac-Aillac kan je overnachten aan de oevers van de rivier de Dordogne. In de rivier kan je zwemmen en vissen, en wie het liever rustig aan doet kan er ook zonnen of een boek lezen op het aangename kiezelstrand. Bovendien kan je op de camping regelmatig genieten van livemuziek in de avond en animatie. Zo zal je dus snel ook de andere campinggasten leren kennen! Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Le Rocher de la Cave te bieden?

  • De camping biedt afgescheiden staanplaatsen aan aan reizigers met een eigen tent, caravan of camper. Sommige van deze plaatsen zijn gevestigd aan de oevers van de rivier, een unieke locatie dus! Wie op zoek is naar wat meer comfort kan er bovendien ook bungalows, moderne tenten en cabane lodges huren.
  • De ligging aan de rivier biedt heel wat recreatiemogelijkheden. Zo kan je er niet enkel zwemmen en vissen maar ook kanoën en kajakken. Hiervoor kan je gebruik maken van de op de camping aangeboden kano’s. Wie het liever rustiger aan doet kan bovendien gezellig zonnen op het kiezelstrand.
  • Aan de rivier ligt een restaurant met een terras aan het water. Hier kan je heerlijke pizza’s bestellen en genieten van livemuziek. Bovendien zijn er ook afhaalmaaltijden beschikbaar en kan je elke ochtend vers brood afhalen in de campingwinkel.
  • Vlakbij de camping vind je een sportterrein en een skatepark en op de camping ligt een verwarmd buitenzwembad. Bovendien worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd door het animatieteam. Je zal je er dus niet snel vervelen!
  • De camping ligt op een steenworp van Sarlat en het middeleeuws kasteel Castelnaud. Ook kan je vanuit deze camping met de auto een bezoekje brengen aan het eeuwenoude pelgrimsoord Rocamadour.
  • Boek je verblijf op Camping Le Rocher de la Cave.
  1. Capfun camping La Palombière

Ben je op zoek naar de perfecte camping voor een vakantie met de hele familie? Bij Capfun camping La Palombière zullen kinderen zich geen minuut vervelen! De camping is gelegen op een heuvel in Sainte-Nathalène middenin een bos en biedt een ruim aanbod aan activiteiten. Kinderen kunnen zich er uitleven in het spectaculaire buitenzwembad met grote waterglijbanen, in de kasteelvormige buitenspeeltuin en op het trampolinecomplex. Verder is er ook een vriendelijk animatieteam aanwezig dat doorheen de dag originele activiteiten organiseert voor jong en oud. Meer info en boeken.

Wat heeft Capfun camping La Palombière te bieden?

  • Op de camping kan je verschillende stacaravans, chalets en lodgetenten huren. Deze zijn allemaal perfect uitgerust met moderne faciliteiten en zijn voorzien van voldoende privacy. Er zijn geen staanplaatsen voorzien voor reizigers met een eigen tent, caravan of camper.
  • Het animatieteam organiseert activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Bovendien beschikt de camping ook over meerdere trampolines en een gigantische speeltuin in de vorm van een kasteel.
  • Waterliefhebbers zullen het enorm naar hun zin hebben in het zwembadencomplex. Het complex bestaat namelijk uit meerdere verwarmde zwembaden, kleuterbaden met speeltoestellen, whirpools, wildwaterbanen en glijbanen.
  • Wie na een lange dag nog wat energie over heeft kan zich vermaken op het voetbal-, basketbal of volleybalveld of genieten van een spelletje minigolf met de hele familie. Sportliefhebbers kunnen er daarnaast ook trainen in de openluchtfitness.
  • De camping beschikt over een campingwinkel waar je je dagelijkse boodschappen kan doen en een restaurant waar je kan proeven van lekkere streekgerechten.
  • Op de camping kan je fietsen huren om zo de stadjes Sarlat, Domme of Bergerac te gaan bezoeken. Verder kan je vanop de camping ook makkelijk de grotten van Lascaux gaan bezoeken.
  • Boek je verblijf bij Capfun Camping La Palombière.
  1. Camping Lou Castel

Tijdens een verblijf bij Camping Lou Castel overnacht je echt middenin de natuur. De camping is namelijk gelegen in een prachtig eikenbos. Je kan er dus wondermooie wandelingen en fietstochten maken in de omgeving. Bovendien worden er vanuit de camping ook wekelijks gezellige kano- en kajaktochten, wandeltochten en mountainebiketochten georganiseerd. Op die manier kan je op een leuke en sportieve manier ook andere campinggasten leren kennen. Meer info en boeken.

Wat heeft camping Lou Castel te bieden?

  • De camping biedt mooie staanplaatsen aan die perfect zijn voor families met kinderen. Je kan er overnachten met een eigen tent, caravan of camper.
  • Daarenboven kan je er ook stacaravans, chalets, tenten en pipowagens met voldoende schaduw en privacy huren.
  • Op de camping ligt een groot buitenzwembad met speeltoestellen en waterglijbanen. Zo zullen zowel jonge als oudere kinderen zich hier hard amuseren.
  • Dagelijks wordt animatie aangeboden aan kinderen van alle leeftijdsgroepen. Voor volwassenen worden er bovendien shows en activiteiten georganiseerd op het centrale plein.
  • Wie dat wenst kan deelnemen aan de wekelijkse kano-, kajak-, wandel- en fietstochten. Zo kan je dus onder de begeleiding van een lokale gids de omgeving gaan verkennen.
  • De camping ligt op slechts enkele kilometers van Sarlat, Beynac en Domme. Ook verschillende prehistorische grotten, kastelen en fietsroutes liggen vlakbij.
  • Boek je verblijf op Camping Lou Castel.
  1. Camping Les Deux Vallées

Bij Camping Les Deux Vallées zal je elke dag ontwaken met een betoverend uitzicht op het kasteel van Beynac. De gezellige familiecamping is gelegen in Vézac, vlakbij een groot wandelgebied en het dorpje Beynac. Er is dus heel wat te doen in de omgeving waardoor deze camping de ideale uitvalsbasis vormt voor reizigers die willen genieten van een gevarieerde en actieve vakantie. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Les Deux Vallées te bieden?

  • De camping voorziet ruime, goed afgeschermde staanplaatsen met voldoende schaduw. Hierop kan je overnachten met een eigen tent, caravan of camper. Daarnaast kan je er ook kiezen om te overnachten in één van de stacaravans, safaritenten of vakantiehuisjes. Deze zijn allemaal uitgerust met een eigen privéterras of tuin.
  • Voor een verfrissende duik kan je terecht in het verwarmde buitenzwembad en wie het liever wat rustiger aan doet kan ook genieten van de zon vanop het terras met ligstoelen.
  • In de zomermaanden wordt er ook Nederlandstalige spelnamiddagen georganiseerd voor kinderen en kunnen volwassenen zich uitleven tijdens één van de dansavonden.
  • De camping beschikt over een restaurant, waar in de zomermaanden ook barbecueavonden worden georganiseerd en een campingwinkel.
  • De vriendelijke campingeigenaren organiseren kajaktochten waaraan je kan deelnemen met het hele gezin.
  • De camping is via een rustig fiets- en wandelpad verbonden met het pittoreske dorpje Beynac. Vanop de camping geniet je dan ook van een mooi uitzicht op het nabijgelegen kasteel van Beynac. Bovendien vind je in de omgeving ook eeuwenoude grotten en prachtige natuurparken zoals het natuurpark Causses du Quercy en kan je deelnemen aan verschillende wateractiviteiten in de nabijgelegen rivier de Dordogne.
  • Boek je verblijf op Camping Les Deux Vallées.
  1. Camping Les Tourterelles

Ben je een dierenliefhebber? Neem dan zeker eens een kijkje bij Camping Les Tourterelles in Tourtoirac! Op deze camping is er namelijk een manege gevestigd waar je meerdere pony’s en paarden kan bezichtigen en aaien. Bovendien kan je er zelfs deelnemen aan georganiseerde paardrijdtochten om zo de schitterende omgeving te gaan ontdekken. Zo kan je dus genieten van een unieke ervaring met het hele gezin! Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Les Tourterelles te bieden?

  • Op de camping kan je kamperen in je eigen tent, camper of caravan op verzorgde staanplaatsen met voldoende privacy. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om te overnachten in een huurchalet.
  • De camping heeft een eigen manege waarin meer dan 20 paarden en pony’s ondergebracht worden. Kinderen kunnen hier leuke ponyritjes maken of rijlessen volgen. Wie dat wilt kan ook helpen bij de verzorging van de dieren of een paardrijdtour boeken.
  • Op deze camping zal je je niet snel vervelen. Je kan er namelijk sporten op de sportvelden, deelnemen aan een potje jeu de boules of zwemmen in het zwembad.
  • Kinderen zullen hier een onvergetelijke tijd beleven! Zij kunnen zich namelijk volledig uitleven in de buitenspeeltuin of deelnemen aan de georganiseerde activiteiten in de kinderclub.
  • Wie zich graags een laat bedienen kan genieten van smakelijke maaltijden in het restaurant van de camping of afhaalmaaltijden bestellen bij de snackbar. Bovendien kan je dagelijks vers brood verkrijgen bij de lokale bakker.
  • De camping ligt in een prachtige vallei vlakbij de grot van Tourtoirac en het kasteel van La Reille. In deze natuurlijke omgeving kan je zeer mooie wandelingen en fietstochten maken of vissen in de rivier Auvézère.
  • Boek je verblijf op Camping Les Tourterelles.
  1. Camping Le Capeyrou

Vlakbij het kasteel van Beynac vind je Camping Le Capeyrou. De kleine camping in Beynac-et-Cazenac vormt de verblijfplaats bij uitstek voor een rustgevende en zorgeloze vakantie in het hartje van de Dordogne. De camping wordt gekenmerkt door een grote variëteit aan bomen en planten, wat zorgt voor een rustgevende en idyllische sfeer. Bovendien kan je hier pootjebaden in de rivier de Dordogne, die aan de camping grenst. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Le Capeyrou te bieden?

  • De prachtige charmante camping is gelegen in een rustgevende vallei en biedt staanplaatsen aan met voldoende schaduw aan reizigers met eigen tenten, caravans en campers. Vanop deze staanplaatsen heb je een prachtig uitzicht op de fraaie omgeving en het kasteel van Beynac. Op het kampeerterrein tref je ook verschillende soorten huurtenten aan.
  • Vanop de camping heb je vrije toegang tot de rivier de Dordogne.
  • Gasten kunnen een verfrissende duik nemen in het zwembad met kinderbad en deelnemen aan de thema-avonden om zo andere campinggasten te ontmoeten.
  • Dankzij de nabijgelegen bakker, slager en supermarkt kan je makkelijk te voet je dagdagelijkse inkopen doen. Bovendien liggen ook diverse restaurants en bars vlakbij, waardoor je niet elke avond zelf hoeft te koken.
  • Vanuit de camping kan je met de auto verschillende culturele bezienswaardigheden gaan bezoeken. Zo liggen onder andere een aantal kastelen en grotten vlakbij en ook het stadje Sarlat is makkelijk bereikbaar.
  • Natuurliefhebbers kunnen daarnaast ook een tripje maken richting de vallei van de Vézère.
  • Boek je verblijf op Camping Le Capeyrou.
  1. Camping Le Carbonnier

Ben je een echte waterfanaat? Bij Camping Le Carbonnier in Saint-Martial-de-Nabirat zal je je kunnen uitleven in een gigantisch aquapark met meerdere zwembaden, speeltoestellen, glijbanen en kleuterbaden. Rondom het zwembad kan je op adem komen in een van de comfortabele ligstoelen. Bovendien kan je op deze camping ook kanoën op de visvijver, voetballen op het pleintje en al je energie kwijtraken in het springkastelencomplex. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Le Carbonnier te bieden?

  • Wie een eigen tent, camper of caravan kan hier kamperen op ruime staanplaatsen die omringd worden door bomen en struiken. Op de camping worden ook huuraccommodaties aangeboden.
  • Dankzij de aanwezigheid van een gigantisch aquapark zullen kinderen zich hier urenlang kunnen amuseren. Verder wordt er ook animatie aangeboden in de kidsclub.
  • Doorheen het hoogseizoen worden verschillende thema-avonden georganiseerd.
  • Sportievelingen kunnen deelnemen aan de lessen wateraerobics.
  • Op het kampeerterrein is ook een gezellig restaurant met terras gevestigd waar zodat je niet elke avond zelf hoeft te koken. In het restaurant geniet je van heerlijke pizza’s, salades en Franse gerechten.
  • De camping ligt op enkele minuten rijden van de rivier de Dordogne. Op deze rivier kan je deelnemen aan verschillende watersporten.
  • Boek je verblijf op Camping Le Carbonnier.
  1. Wil je ook niets missen? Download onze reisgids Dordogne

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Dordogne? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Dordogne met meer dan 40 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Dordogne.

Dordogne

Gratis reisgids Dordogne downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?