De mooiste bezienswaardigheden in Corte + wandelingen in de omgeving

Volledige reisgids kopen voor € 10

De mooiste bezienswaardigheden in Corte + wandelingen in de omgeving

26 december 2023 in Corsica0 reacties

Het kleine dorpje Corte ligt in het midden van Corsica. Het prijkt op een steile rots en torent uit boven de omringende granietbergen. Toeristen die naar Corte afzakken doen dat niet alleen om het dorpje zelf te bezoeken, maar ook om de majestueuze bergen en kliffen in de omgeving te verkennen. Hier ontdek je het wilde binnenland in de Corsicaanse bergen. Toch heeft ook Corte zelf heel wat te bieden. De eerste grondwet van Corsica werd in Corte opgesteld in 1731 en Pascal Paoli vormde er later ook zijn eerste regering.

Hieronder zetten we de mooiste bezienswaardigheden in Corte op een rijtje en we geven je ook een overzicht van de mooiste wandelingen in de regio.

Boek je tours en excursies voor je vakantie op Corsica

Zelf op uitstap op Corsica of wil je liever mee met een georganiseerde tour of gids? Tours komen je ophalen bij je hotel of verblijf. Bekijk alle tours en excursies op Corsica online.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen door GetYourGuide, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Bekijk hieronder alvast enkele populaire tours & excursies op Corsica

Inhoud artikel

Wil je ook niets missen op Corsica? Download onze reisgids Corsica, wij deden al het opzoekingswerk voor jou.
  1. Citadelle de Corte

De unieke vesting Citadelle de Corte is het arendsnest van de stad. De citadel prijkt hoog op de top van één van de rotsen rond het dorp en kijkt uit over de plek waar de rivieren Restonica en de Tavignanu samenvloeien.

Het kasteel van de citadel werd al in 1419 gebouwd, maar het werd grondig gerenoveerd door de Franse troepen in de 18e eeuw. Indertijd diende het als militair bolwerk, maar vandaag kan je er het regionaal archeologisch museum Musée de la Corse bezoeken.

  1. Point Belvédère

Point Belvédère is een panoramisch uitkijkpunt dat spectaculaire uitzichten biedt op Corte en de ruige bergen in de omgeving. Wie Corte zelf van bovenaf wil bewonderen, moet absoluut naar Point Belvédère komen. Geniet er van het uitzicht en vergeet vooral je camera niet!

  1. Église de l'Annonciation

De Église de l'Annonciation werd in barokstijl opgetrokken in de 15e eeuw en gerenoveerd en uitgebreid in 1655. Er hoort ook een campanile of klokkentoren bij het gebouw en binnenin kan je een indrukwekkend orgel uit de 18e eeuw bewonderen. De kerk werd in 1973 uitgeroepen tot historisch monument.

  1. Chapelle Sainte-Croix

De Chapelle Sainte-Croix, die op de top van Rampe Sainte Croix staat, is een typisch kerkje voor deze streek. Het is een mooi en kleurrijk gebouw dat heel intiem en gezellig aandoet. De kapel werd volledig gerestaureerd en een kleine groep gelovigen houdt deze plek in leven.

  1. Arche de Corte

De Arche de Corte (ook wel Arche de Padule of Arcu di Scandulaghja genoemd) is een bijzondere granieten boog niet ver van Corte. De boog werd door weer en wind uitgehouwen in de rots en biedt spectaculaire uitzichten op de omgeving.

Let wel op, de klim naar de Arche de Corte is niet lang, maar wel erg steil. Toch is het zeker aan te raden om de klim te maken als je conditie dat toelaat.

  1. Gorges du Tavignano

Van alles wat er te zien en te doen is in Corte, zijn de adembenemende kloven van Gorges du Tavignano veruit de populairste bezienswaardigheid. Je mag ze dan ook zeker niet missen, want de kloven liggen ook vlakbij Corte. De Gorges du Tavignano is de diepste kloof van Corsica en enkel te voet te bereiken.

Heb je slechts tijd om één wandeling te maken in Centraal-Corsica, dan is deze zeker een aanrader.

Vanuit Corte neem je de bewegwijzerde route die naar de “Passerelle de Rossolino-voetgangersbrug” leidt. Je bereikt deze idyllische plek na een wandeling van ongeveer 2,5 kilometer. Het is ook de perfecte plaats voor een picknick en ondertussen kan je van de omgeving genieten. Er zijn verder talrijke natuurlijke zwempoelen om wat verkoeling te zoeken. De Tavignano-vallei is ook een aanrader voor wie houdt van paardrijden, want ook dat is één van de activiteiten die je hier kan doen.

  1. Wandelen in de buurt van Corte

Corte is een geweldige uitvalsbasis om te gaan trekken in het bergachtige binnenland van Corsica. Je kan natuurlijk de Gorges du Tavigno verkennen, maar er werden ook verschillende uitdagendere wandelingen uitgestippeld in de regio.

Het is een goed idee om toch minstens één dag de auto achter te laten en te voet deze majestueuze wildernis te gaan ontdekken. Er zijn ontelbare opties om dat te doen, de selectie wandelingen hieronder is slechts een klein deeltje van de mogelijkheden.

Gorges de la Restonica

Ook de kloof van de Gorges de la Restonica, langs de gelijknamige rivier, is een aanrader. Je kan een groot deel van deze vallei bovendien met de wagen bezoeken, maar wie het wat avontuurlijker wil, kan natuurlijk ook te voet gaan. Onderweg kan je stoppen bij de turquoiseblauwe zwempoelen om wat af te koelen. Deze route kan ietwat druk worden in de zomer, maar verkeersproblemen blijven meestal uit. Wie de Gorges de la Restonica te voet wil verkennen, kan kiezen uit een heleboel wandelingen van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad.

De populairste trektocht neemt je mee naar 2 meren, Melo en Capitello. Het is een tamelijk makkelijke wandeling, maar je moet wel ongeveer 4 uur voorzien. Er is een (betalende) parking bij het vertrekpunt van de wandeling. Een meer uitdagende wandeling gaat naar Monte Redondo, een berg die vanuit de hoogte over de vallei uitkijkt.

Tocht naar Lac de Nino

Een mogelijke optie voor een lange tocht (hoogstwaarschijnlijk mét overnachting) is naar Lac de Nino. De meest begane route neemt je mee langs onder andere de Arche de Corte. Het is een uitdagende en lange tocht die je het beste niet onderneemt zonder aangepast schoeisel, een goede uitrusting en een uitstekende conditie.

Lac de Nino kan je ook bereiken door naar een dichterbij gelegen punt te rijden. Deze tocht is ook een veeleisende, maar veel kortere dagwandeling. In de zomer kan je vaak wilde paarden spotten aan de oevers van het meer.

Trektocht naar Monte Cinto vanuit Lozzi

Monte Cinto is met zijn 2706 meter de hoogste piek van Corsica. Er vertrekken 3 hoofdroutes naar de top. De eerste vertrekt vanuit het noorden en de 2 andere starten de klim omhoog bij de kampeerplaats nabij Lozzi, op iets minder dan een uur rijden van Corte. Je passeert onderweg ook 2 mooie meren en je hebt uitzicht op de Paglia Orba, de mooiste bergketen op Corsica.

Let op, dit is geen gemakkelijk avontuur en de klim mag zeker niet onderschat worden. Een goede conditie en enige ervaring is vereist. Op de top kan bovendien tot eind juni of begin juli nog sneeuw en ijs liggen. Vertrek zeker in de vroege ochtend, vooral als je diezelfde dag nog terug wil zijn.

Trektocht door Paglia Orba vanbij de Col de Vergio

De beklimming van de adembenemende bergen van Paglia Orba begint bij de Col de Vergio op de D84, met de wagen op ongeveer 1 uur en 25 minuten van Corte. Deze trektocht bevat een steile klim en je kan de wandeling enkel maken tussen april en oktober. In de wintermaanden is de hoge bergpas namelijk gesloten.

Tijdens deze tocht zie je ook de beroemde holte in de berg die door de natuur werd uitgesleten. Je kan de nacht doorbrengen in de bivak op Paglia Orba niet ver van de GR20-route die veel wandelaars lokt. Je kan de trektocht ook in 1 dag maken, maar houd er rekening mee dat de wandeling zwaar is.

  1. Waar overnachten op Corsica?

Voor je bezoek aan het charmante Corsica, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. In de steden zoals Ajaccio en Bastia is er geen gebrek aan hotels voor elk budget - van backpacker tot luxueus. Ga je meer naar het binnenland dan is het aanbod aanzienlijk kleiner. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Corsica online bekijken.

Mercure Ajaccio

Mercure Ajaccio ligt naast Port de Plaisance in het hart van de stad Ajaccio. Het viersterrenhotel beschikt over een groot aantal elegante kamers met uitzicht over de jachthaven en bieden alle comfort dat je maar kan wensen. Vanop het panoramisch dakterras kan je van een heerlijk ontbijt genieten met een prachtig uitzicht over de zee en de haven. Meer info en boeken.

B&B A Chjusellina in Corte

Verblijf in de gezellige B&B A Chjusellina dat gevestigd is op een sfeervolle boerderij in Corte. De Bed & Breakfast beschikt over aangename kamers die voorzien zijn van alle comfort. Verder kan je vertoeven in het seizoensgebonden buitenbad met een leuk uitzicht op de bergen. Eventjes de dorst lessen? Dan kan je altijd voor een drankje terecht in de eigen bar! Meer info en boeken.

U Capu Biancu in Bonifacio

Hotel U Capu Biancu is gelegen op 15 minuten rijden van Bonifacio en ligt vlak aan de kust. Met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en twee privéstranden is dit het ideale hotel om tot rust te komen. Verder ontspannen kan je in het zwembad van het hotel of in het wellnesscentrum. Voor lekker eten kan je altijd terecht in de restaurants. Op de privéparking van het hotel zijn er ook oplaadpunten voorzien voor elektrische wagens zodat je makkelijk jouw weg kan verder zetten vanuit het hotel. Meer info en prijzen.

  1. Filmpje: de bijzondere landschappen in Centraal-Corsica

Benieuwd naar de trektochten in Centraal-Corsica? In deze prachtige video vlieg je over de mooiste stukjes in de regio van Corte. Als je al dat moois in het echt wil bewonderen, zal je natuurlijk zelf naar Corsica moeten reizen!

  1. Mis niets tijdens je vakantie op Corsica met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Corsica? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Corsica met een volledige uitgestippelde rondreis van Corsica, en meer dan 65 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Corsica.

Corsica

Gratis reisgids Corsica downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?