Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

Download reisgids Ardennen

Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

6 977 x gedownload989 ervaringen
  • Startpunt: Place Guillemins, Luik
  • Eindpunt: Place Guillemins, Luik
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 11,0 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (behalve trappen citadel)
  • Toeristische dienst Luik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Ontdek alle highlights van Luik (Liège) met deze gratis wandelroute, beklim de trappen van Montagne de Bueren

Luik heeft een ware metamorfose ondergaan de laatste tien jaar. Place Saint-Lambert, het hart van de stad is daar een mooi voorbeeld van. Het plein is één grote wandelzone. Onder de grond huist het interactieve museum Archéoforum maar ook klimmen en dalen op de trappen van "Montagne de Bueren" (374 steile trappen met een gemiddeld steigingspercentage van 28% !)
Sinds 2009 is ook een nieuw, peperduur en hypermodern treinstation gebouwd (Guillemins). Maar bovenal is Luik een museumstad en er werd wat afgebouwd en vernieuwd de laatste jaren.

Nu met uitbreiding 'Lekker Luik'

We stellen de Luikse specialiteiten voor en geven je heel wat adresjes, om te drinken, te snoepen of te dineren, langs de wandelroute, in hartje Luik. Je leest er alles over in de gratis download. Lees ons overzicht van bezienswaardigheden in Luik.

Ga je op citytrip in Luik en weet je niet waar te overnachten? Bekijk onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Luik.

Luik stadswandeling

Gratis stadswandeling Luik downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Luik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

989 ervaringen

- 28 maart 2020 - Saskia Claeys

Onze eerste kennismaking met Luik was een aangename verrassing, dankzij de prachtige veel omvattende wandeling. We hebben door steegjes gewandeld, waar je zonder wandelgids nooit zou komen. Een echte aanrader voor iedereen die goed te been is.

- 26 maart 2020 - Dirk Vanroose

Heel overzichtelijke en nuttige gids om de mooiste en belangrijkste hoeken, monumenten en andere bezienswaardigheden van de stad Luik te kunnen ontdekken. Heel praktisch met de kaart erbij!

- 22 maart 2020 - Michel delorge

Prima wandeling

- 11 maart 2020 - Bart Claeys

We deden het grootste deel van de wandelingen en hebben er zeer van genoten... Op korte tijd zie je dingen die je gezien "moet" hebben in Luik, ook met de nodige vrijheid om af te wijken van het parcours en af en toe een fijn terrasje te doen... We gaan sowieso nog een keertje terug om er een vervolg aan te breien... 'tWas zeer fijn! merci...

- 9 maart 2020 - Ingrid Staelens

Zoals elke wandeling van Reisroutes was ook deze gemakkelijk te hanteren. Vanuit ons hotel deden wij de korte wandeling. Inderdaad soms wel onduidelijk wat met links en rechts bedoeld wordt in de tekst (vb "aan het museum links"). De korte geschiedkundige uitleg bij de bezienswaardigheden is top. Luik en zijn musea zijn alleszins zeer de moeite ! Bedankt !

Gratis stadswandeling Luik downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?