Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

Download reisgids Ardennen

Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

  • Startpunt: Place Guillemins, Luik
  • Eindpunt: Place Guillemins, Luik
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,4 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (behalve trappen citadel)
  • Toeristische dienst Luik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Ontdek alle highlights van Luik (Liège) met deze wandelroute, beklim de trappen van Montagne de Bueren

Luik heeft een ware metamorfose ondergaan de laatste tien jaar. Place Saint-Lambert, het hart van de stad is daar een mooi voorbeeld van. Het plein is één grote wandelzone. Onder de grond huist het interactieve museum Archéoforum maar ook klimmen en dalen op de trappen van "Montagne de Bueren" (374 steile trappen met een gemiddeld steigingspercentage van 28% !)
Sinds 2009 is ook een nieuw, peperduur en hypermodern treinstation gebouwd (Guillemins). Maar bovenal is Luik een museumstad en er werd wat afgebouwd en vernieuwd de laatste jaren.

Nu met uitbreiding 'Lekker Luik'

We stellen de Luikse specialiteiten voor en geven je heel wat adresjes, om te drinken, te snoepen of te dineren, langs de wandelroute, in hartje Luik. Je leest er alles over in de gratis download. Lees ons overzicht van bezienswaardigheden in Luik.

Ga je op citytrip in Luik en weet je niet waar te overnachten? Bekijk onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Luik.

Luik stadswandeling

Gratis stadswandeling Luik downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Luik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

1275 ervaringen

- 19 maart 2023 - Christiaens guy

We gaan deze trip naar Luik maken in april of mei, de reisgids is afgedrukt en ziet er in orde uit.

- 13 maart 2023 - Ingrid Van Avermaet

De stadswandeling was heel leuk. Alles is heel goed uitgelegd hoe je moet wandelen en de beschrijving bij de belangrijkste bezienswaardigheden was goed gedaan 👌. We hebben genoten van de stadswandeling en de streekgerechten. Dankjewel.

- 12 maart 2023 - Conny

Heel leuke en duidelijke stadswandeling! Een aanrader.

- 11 maart 2023 - Iris

Zeer leuke stadswandeling,omschrijving was redelijk goed kan beter zelf googlemaps aangezet om van 1 naar andere punt te gaan. Leuke route om de stad Luik te leren kennen zonder deze route veel plekjes die wij niet wisten.

- 1 maart 2023 - Alex Beekmans

We hebben veel plezier beleefd aan de stadswandeling, waarmee je goed kunt lopen in een onbekende stad. Dit voelde meteen als zeer vertrouwd aan. Er waren in de stad Luik wel heel veel werkzaamheden bezig aan de straten en wegen, zodat we hier en daar de route moesten aanpassen. Maar in combinatie met onze routeplanner op de telefoon kwamen we er steeds goed mee uit. We hebben ermee diverse kerken en 2 musea bezocht. We gaan vaker gebruik maken van jullie wandelingen.

Gratis stadswandeling Luik downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?