FB

Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

Download reisgids Ardennen

Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

3 739 x gedownload868 ervaringen
  • Startpunt: Place Guillemins, Luik
  • Eindpunt: Place Guillemins, Luik
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 11,0 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (behalve trappen citadel)
  • Toeristische dienst Luik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Ontdek alle highlights van Luik (Liège) met deze gratis wandelroute, beklim de trappen van Montagne de Bueren

Luik heeft een ware metamorfose ondergaan de laatste tien jaar. Place Saint-Lambert, het hart van de stad is daar een mooi voorbeeld van. Het plein is één grote wandelzone. Onder de grond huist het interactieve museum Archéoforum maar ook klimmen en dalen op de trappen van "Montagne de Bueren" (374 steile trappen met een gemiddeld steigingspercentage van 28% !)
Sinds 2009 is ook een nieuw, peperduur en hypermodern treinstation gebouwd (Guillemins). Maar bovenal is Luik een museumstad en er werd wat afgebouwd en vernieuwd de laatste jaren.

Nu met uitbreiding 'Lekker Luik'

We stellen de Luikse specialiteiten voor en geven je heel wat adresjes, om te drinken, te snoepen of te dineren, langs de wandelroute, in hartje Luik. Je leest er alles over in de gratis download.


Luik stadswandeling

Gratis stadswandeling Luik downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Luik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

868 ervaringen

- 19 april 2019 - Lucien Claessens

Dag iedereen, Het was heel toevallig via google dat we bij jullie site terecht kwamen., En was dat een opsteker. We hadden ons in de bibliotheek reeds een aantal boekjes over Luik bij elkaar gezocht. Maar echt typisch over Luik was er niet. Meestal ging het over een gids betreffende Wallonië of de Ardennen, die dan een item over Luik bevatte. Het was dan ook zoeken om een juiste wandelweg uit te stippelen. Maar jullie wandelgids over Luik was top. Alles wat we bij elkaar moesten zoeken, stond nu bij elkaar. De typische bezienswaardigheden, met een korte maar degelijke uitleg. Daarbij mooie foto's om alles te illustreren. En tot slot nog drie duidelijke kaartjes. We hebben alles uitgeprint en aan elkaar geniet. Het was een prima leidraad. Wel hebben we nog bij de info een detailkaart gehaald om ook de kleine straatjes te vinden. Kortom, wat jullie doen is schitterend en de reis was even schitterend. Luik is misschien minder bekend om een uitstap van te maken, maar wij hebben genoten. En dat mede door jullie prima 14 paginagrote stadsgids. Hartelijk dank. En we zullen jullie site nog dikwijls gaan opzoeken bij nieuwe trips. Nogmaals hartelijk dank. Vele groeten, Lucien en Myriam Claessens-Cosemans Maasmechelen

- 17 april 2019 - Goelen Harry

leuke dag gehad in Luik. Goed aangeduid, wel vermoeiend.

- 16 april 2019 - Marie-Thérèse Reynders

Geeft goede duidelijke beschrijving. Geeft bezoek aan Luik een extra dimensie

- 12 april 2019 - Barbara

Afwisselende wandeling door verschillende wijken en parken in Luik: trappen van Bueren zeker doen!

- 8 april 2019 - Mark

Wij zijn naar Luik gewpoord en aan de hand van de gids hebben we de stad bezocht. Het was een grpte hulp met interessante uitleg. Het bijgevoegde plannetje kon heel goed gevolgd worden

Gratis stadswandeling Luik downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?