Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

Download reisgids Ardennen

Stadswandeling door Luik, langs museum en bezienswaardigheden

12 944 x gedownload1129 ervaringen
  • Startpunt: Place Guillemins, Luik
  • Eindpunt: Place Guillemins, Luik
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 11,0 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (behalve trappen citadel)
  • Toeristische dienst Luik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Ontdek alle highlights van Luik (Liège) met deze wandelroute, beklim de trappen van Montagne de Bueren

Luik heeft een ware metamorfose ondergaan de laatste tien jaar. Place Saint-Lambert, het hart van de stad is daar een mooi voorbeeld van. Het plein is één grote wandelzone. Onder de grond huist het interactieve museum Archéoforum maar ook klimmen en dalen op de trappen van "Montagne de Bueren" (374 steile trappen met een gemiddeld steigingspercentage van 28% !)
Sinds 2009 is ook een nieuw, peperduur en hypermodern treinstation gebouwd (Guillemins). Maar bovenal is Luik een museumstad en er werd wat afgebouwd en vernieuwd de laatste jaren.

Nu met uitbreiding 'Lekker Luik'

We stellen de Luikse specialiteiten voor en geven je heel wat adresjes, om te drinken, te snoepen of te dineren, langs de wandelroute, in hartje Luik. Je leest er alles over in de gratis download. Lees ons overzicht van bezienswaardigheden in Luik.

Ga je op citytrip in Luik en weet je niet waar te overnachten? Bekijk onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Luik.

Luik stadswandeling

Gratis stadswandeling Luik downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Luik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

1129 ervaringen

- 13 april 2021 - Hilde Vandenberghe

Aangenaam verblijf met ontzettend veel mogelijkheden om te bezoeken. Helaas weinig openbare toiletten Tentoonstelling van Andy Warhol was een meevaller, goede opbouw en overzicht.

- 12 april 2021 - Gilberte Van Olmen

Hallo, We hebben een reuze dag gehad in Ljk. Een stad die me ongekend was. Toch enkele opmerkingen: wij hebben geen lockers gevonden in het station en een duidelijke info in de straten van wandelingen kan ook beter. We komen zeker nog terug! Hoplijk staan er dan meerdere banken op de Citadel!! Wij zijn senioren hoor.

- 11 april 2021 - jaak.holv[email protected]

Zeer mooie wandelroute met veel bezienswaardigheden. Zodra je het station Guillemins Gare (wat een prachtige architectuur) buiten komt, begint een zeer interessante ontdekking van Luik. Prachtige citytrip voor 1 dag. Alleen spijtig dat wegens corona de kerken en kathedraal niet open waren om te bezoeken.

- 7 april 2021 - Alex

We hebben van de mooie wandeling genoten, zo mogen er nog veel komen.

- 1 april 2021 - Lut Uyttenbroeck

Na de tentoonstelling van Warhol hebben we de stadswandeling gemaakt. We hebben er echt van genoten!!! Heel veel gezien! Afwisselend! Een aanrader!!!

Gratis stadswandeling Luik downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?