FB
Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Ervaringen "Stadswandeling Oostende, voor elk wat wils"

219 ervaringen

- 17 oktober 2018 - Jeannine

Zeer duidelijke gids

- 20 september 2018 - steyaert lucien

Bij dienst cultuur haalden we een plan maar dit was zeer onduidelijk reden waarom we onze wandeling niet verder gezet hebben. Fout van ons "reisroutes" niet gebruikt te hebben. Van eigen fouten leert men en weten we 100% dat we voortaan altijd "reisroutes" gebruiken want uit ervaring zijn deze uitgestippelde wandelingen steeds enorm correct.

- 13 maart 2018 - Jurgen en Anja

Toffe wandeling, waardoor je op minder bekende plaatsen komt in de stad Makkelijk te doen met het kaartje en de beschrijving. Je passeert vele terrasjes en winkels, dus voor elk wat wils.

- 8 maart 2018 - Katrien

Heel leuke en afwisselende wandeling. Zal hem zeker nog eens doen in de zomer.

- 8 maart 2018 - Karel Geenen

Bedankt "Reisroutes". Het document was een erg bruikbare handleiding tijdens ons verblijf in Oostende.

- 16 januari 2018 - cleyman gerda

30/12/2017 Met de trein naar Oostende. We wilden nog even genieten van de kerstsfeer. Van aan 't station richting winkel-wandelstraat, kleine pleintjes, zo naar naar het zeeliedenmonument, de nieuwe vaargeul en dan via die oranje gedeukte cubussen een frisse wandeling op de dijk gedaan tot achter het Casino. Dan was het tijd om die prachtige lichtkoepel in de A. Buylestraat te gaan bewonderen. Terug naar marie-Joséplein om dan de Kerstmarkt in het Leopoldpark te doorlopen. Echt een aanrader, leuke kraampjes, ijspiste op de vijver, alles zo mooi ingericht en qua lichtjes kon het echt niet op. Lichtjes te over tot en met in de mast van "de Mercator". Een geslaagde zaterdagnamiddag !!! Nog even de dorst gelaafd en dan ..... terug met de trein richting Antwerpen.

- 16 oktober 2017 - Marino

Leuke route om Oostende eens van alle kanten te bekijken. Afwisselend van stad naar park naar strand en terug naar stad. Goed uitgezet. Bedankt

- 8 oktober 2017 - Pascale

Leuke uitgestippelde route. Vertrokken aan Fort Napoleon, langs de vuurtoren, met de overzet, langs de haven richtig dijk, verder richting stad inwaarts. Route komt langs plekjes die je anders nooit zou voorbij komen: langs de gaanderijen naar de Japanse tuin, verder naar het stadspark. Voor wie graag oude woonhuizen bewondert, je komt er zeker genoeg tegen. Op de dijk vind je ook villa Maritza, niet vermeld in de route, wel de moeite waard. Gevel is prachtig gerenoveerd. Het huis van James Ensor daarentegen is niet meer toegankelijk en heeft een vervallen uitzicht. Op de route kom je ook nieuwere monumenten tegen oa HMS Vindictive. Tip voor een leuk ontbijt: Bakkerij Paul in de Adolf Buylstraat 42.

- 8 oktober 2017 - Ted Tillemans

Voor de tweede keer een korte stedentrip gemaakt naar Oostende.De wandeling hebben we niet helemaal gelopen,we hebben ook gebruik gemaakt van de kusttram om Atlantikwall Raversyde te bezoeken.Fort Napoleon en het James Ensorhuis waren voor mij,naast Raversyde, de culturele hoogtepunten,maar wat ik bijzonder wist te waarderen waren de uitstekende visrestaurants.Oostende is een bezoek meer dan waard!

- 7 oktober 2017 - Wandelaar

Een mooie wandeling langs de duinen .het vertrek van de wandeling was wel een beetje zoeken omdat we aan de verkeerde kant van het water stonden Leuk om Oostende eens van een andere kant te bekijken

Download gratis preview reisgids Belgische Kust

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?