FB

Ervaringen "Land van Saint-Omer"

18 ervaringen

- 22 augustus 2017 - Robert RIMEZ

Ik gebruik de documentatie voor het organiseren van privé-reizen en reizen met een groep vrienden of kennissen.De tips zijn altijd interessant, mooie wandelingen!

- 8 augustus 2017 - Herman Jan

Als regelmatige bezoeker van 'Den Nord', kan ik al op voorhand opmaken dat deze route degelijk opgesteld is. De 'basis' Casselberg is meer dan de moeite om te bezoeken. Liefhebbers van boswandelingen kunnen hun hartje ophalen in het bos van Clairmarais. langs de weg in het bos richting "Étang d'Harcelles" zijn talrijke picknick tafels en banken geplaatst (korte wandelus rond het meer, hoofdzakelijk paden in ruitmotief in de rest van het bos). Een pluim voor het team van "Euroroutes"!

- 1 augustus 2017 - freddy

Vooraleer naar saint omer te rijden, cassel bezocht. Dit stadje is de moeite waard om te bezoeken (volg eveneens de aanbevolen wandeling in het reisroutes mapje). Zeker iets gaan eten/drinken in het oudste estaminent (zalige inrichting van het pand op de 1e verdieping en prachtig vergezicht). De wandeling in saint omer is perfect, eerst de aanbevolen wandeling gevolgt en doordat het stadje klein is daarna zelf op avontuur geweest. Voor de bloemenliefhebbers zeker de jardin public bezoeken. Op naar de volgende trip met de reisroutes informatie in de hand.

- 8 juni 2017 - Catherine

We hebben slechts deeltje van de route gedaan. Cassel hebben we enkel vlug gestopt op weg naar Saint-Omer, gezellig stadje om iets te drinken en te kuieren. Cristal d'Arques niet kunnen bezoeken want volgeboekt, dus op voorhand boeken is de boodschap. Clairmarais boottocht was op voorhand geboekt, best druk tijdens hemelvaartsweekend. Aangezien het mooi weer was naar Blockhaus Eperlecques geweest aangezien rondleiding doorgaat meestal buiten, heel interessant zelf voor onze 13 en 11 jarige. Vergeet zeker niet te lunchen in Le Moulin De Mombreux te Lumbres, prachtige locatie, vriendelijke uitbaters, was een vondst in het toeristisch boekje die we hadden opgepikt van de dienst in Saint-Omer.

- 4 augustus 2015 - Van Overbeke Christiane

Ons reistraject begon in Bergues, waar ze de hilarische film "les ch'tis" gemaakt hebben. Het isbest wel een leuke stad, we hadden eigenlijk iets veel kleiners verwacht en na een wandeling van ong 1,5u rond de stadswallen, hebben we op de markt lekker bouchot mosselen gegeten. Daarna verder naar La Coupole, een onderaards complex in de Franse gemeente Helfaut, vijf km ten zuiden van St Omer. We parkeerden onze auto op de gratis parking dicht bij het centrum en deden dan de mooie stadswandeling in St Omer, de kathedraal is ondertussen al mooi opgeknapt. La Sapinière in Wisques was een ideale overnachting, de eerste avond daar gegeten en kan aan iedereen aangeraden worden! prijs kwaliteit dik in orde! S' anderdaags naar de Clairmarais, met ons vieren een elektrische boot gehuurd, picnic mee en onder een stralende zon de ganse dag genoten! Met het plannetje dat we meekregen was zalig om in die wirwar van waterweggetjes rond te varen, er waren drie aanlegplaatsen voorzien. S' avonds gingen eten op de mooie markt van St Omer in La Terrasse die een label gekregen had voor kwaliteit! Terecht vonden wij, geen hoge prijzen en prachtige borden! Terug naar huis namen we de route langs de opaalkust, die eigenlijk meer dan de moeite is. Een mooie ervaring op een boogscheut van onze achterdeur!!

- 29 juli 2014 - Ivan Van Nieuwenhove

wij zijn eerste dag richting Cassel gereden.Daar de wandeling gedaan.is een mooi stadje om zeker eens naartoe te gaan. Vandaar richting Saint Omer met tussenstop Eperlecque.Het bunkhaus is zeker de moeite om te gaan bekijken.Veel geleerd over de V1 en V2.Aangekomen in saint Omer hebben we weer de wandeling gemaakt die voorgesteld was.Heel tof.Eerste avond gaan overnachten in Drinchan in een B&B. Le Gallodrome.Simpel maar proper en heel tof dat we daar 's avonds konden warm eten.Volgende dag richting Boulogner su Mer gereden en daar een gase dag verbleven.Heel toffe stad met een mooi oud gedeelte.Verse vis meegebracht van de stalletjes aan de haven. Toffe tweedaagse gehad.

- 24 juni 2014 - Decorte-Marie-Rose

Deel van de route gedaan. Mooie wandeling in saint omer. La Coupole volgt op een latere dag. Een geslaagde verjaardag strip.

- 7 oktober 2013 - Vandesteene godelieve

eerste dag 's morgen cassel bezocht.Heel mooie wandelroute met verrassende plekjes en steegjes.verder naar onze verblijf plaats,geen goed adres op gps beetje moeten zoeken.Verblijf zelf goed, allen het restaurant is tegen gevallen(1x gegeten)zeer duur voor wat je krijgt.Maar er ook niets anders in de omtrek,dan in St.Omer gebleven. wandeling St.omer zeer aangenaam ,'s namiddags een mooie leerrijke rondvaart op de marais 't was ook prachtig weer.De laatste dag La coupol bezocht de moeite waard.Reken gerust +/- 3 u de kristalfabriek niet bezocht te weinig belangstelling,misschien te ver op het seizoen, da 's voor een volgende keer. Al bij al een geslaagde route

- 27 september 2013 - Robert Vanleenhove

Na een wandeling in het mooie park van St.Omer en de lunch in de Drie Kalders zijn we afgezakt naar Clairmarais voor een tocht met een bacove. Ondanks de regelmatige regenbuien, doch beschermd door de gratis ter beschikking gestelde capes, een mooie en leerzame rondvaart(reserveren is wel aan te raden). In de late namiddag hebben we genoten van de stadswandeling in St. Omer. 's Anderendaags bezochten we La Coupole, een echte aanrader voor zowel jong als oud. Reken gerust op 3 uur als je alles op je gemak wil bekijken. De lunch hebben we genomen in het Kasteelhof in Cassel. Wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar en niet te vergelijken met de Drie Kalders. De wandeling in Cassel viel dan wel heel goed mee. Kortom een echte aanrader voor een weekendje, of langer, uit.

- 30 augustus 2013 - Sarah Baert

Met deze stadswandeling doorheen St Omer maak je kennis met de belangrijkste plaatsen van de stad. 's Morgens deden we de wandeling en in de namiddag de boottocht op de Clairmarais.Kortom een ideale daguitstap.

Gratis rondreis Land van Saint-Omer downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?