FB

Rondreis Corsica, autoroute langs alle highlights + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de volledige reisgids

Rondreis Corsica, autoroute langs alle highlights + kaart

981 x gedownload3 ervaringen
  • Startpunt: Corsica
  • Eindpunt: Corsica
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 1200 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Corsica

Corsica is een miniatuurwereld op zich. Je kan er echt alles vinden, van moderne steden rijk aan cultuur en geschiedenis tot adembenemende landschappen – stranden, baaien en ruige kliffen. Kleine bergdorpjes tekenen het landschap van het binnenland op zo’n pittoreske wijze dat het bijna te mooi is voor woorden.

Corsica is ook heel bekend omwille van de vele wandel- en trekroutes. Deze rondreis is voor iedereen die houdt van geschiedenis, maar ook voor wie zich wil onderdompelen in de plaatselijke cultuur en graag wil ontsnappen aan het massatoerisme.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Rondreis door Corsica? Download de route en ontdek zelf het eiland Corsica!

We starten de rondreis door Corsica met een stadswandeling in de hoofdstad Ajaccio. Deze is de geboorteplaats van Napoleon en dat zal je merken tijdens je bezoek.

Daarna rijden we langs de kust richting Calvi, onderweg stoppen we aan enkele mooie stranden en bezoeken de indrukwekkende rode rotsformaties van de Calanques de Piana. Verken Calvi met een uitgestippelde stadswandeling.

Van Calvi gaat het richting Bastia, onderweg stoppen we in het middeleeuwse stadje van Occi en brengen een bezoekje aan Sant' Antonino.
Verken Bastia met een stadswandeling en ga lekker eten in de oude haven.

Natuur, cultuur en lekker eten

We zetten de rondreis verder richting het Point Belvédère in Corte. Dit is de ideale plek om de natuurpracht van Corsica te verkennen. Vergeet dus zeker de stapschoenen niet!

Via het Plage de Palombaggia gaan we richting Porto-Vecchio. Tijdens de rondreis stoppen we ook in Bonifacio en kan je de Lavezzi eilanden bezoeken.

Alvoren we terug naar Ajaccio rijden brengt de rondreis je nog de Dolmen van Fontanaccia, Stanhari Menhirs en de Renaggiu Menhirs. Wil je graag enkele bijzondere dorpjes bezoeken? Lees zeker onze blog over de mooiste dorpen van Corsica.

Corsica

Gratis reisgids Corsica downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Corsica

Ontdek Corsica via 2 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Kant-en-klare auto- en fietsrondreis. Tips voor verkenning toeristische steden als Calvi, Bonifacio. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 10- 15 juli 2018 - Peter

Er staat weinig in over Cap Corse.

- 3 juni 2018 - vanpee josee

super leuk

- 17 mei 2018 - Paul Segers

Goede basis voor een rondreis op Corsica. Voor wie zelf niet graag extra leest en voorbereid bruikbaar als reishandleiding.

Gratis reisgids Corsica downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?