Rondreis Corsica, autoroute langs alle highlights + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de volledige reisgids

Rondreis Corsica, autoroute langs alle highlights + kaart

2 588 x gedownload17 ervaringen
  • Startpunt: Corsica
  • Eindpunt: Corsica
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 1200 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Corsica

Corsica is een miniatuurwereld op zich. Je kan er echt alles vinden, van moderne steden rijk aan cultuur en geschiedenis tot adembenemende landschappen – stranden, baaien en ruige kliffen. Kleine bergdorpjes tekenen het landschap van het binnenland op zo’n pittoreske wijze dat het bijna te mooi is voor woorden.

Corsica is ook heel bekend omwille van de vele wandel- en trekroutes. Deze rondreis is voor iedereen die houdt van geschiedenis, maar ook voor wie zich wil onderdompelen in de plaatselijke cultuur en graag wil ontsnappen aan het massatoerisme.

Aanbevolen door ons

Rondreizen fly & drive Corsica van noord tot zuid

Rondreizen fly & drive Corsica van noord tot zuid

Onze rondreizen op Corsica brengen je van noord naar zuid in een breed gamma aan hotels. Onze fly & drive reizen zijn steeds inclusief ontbijtbuffet, huurwagen en vlucht h/t met Air Corsica vanaf Charleroi.

Rondreis door Corsica? Download de route en ontdek zelf het eiland Corsica!

We starten de rondreis door Corsica met een stadswandeling in de hoofdstad Ajaccio. Deze is de geboorteplaats van Napoleon en dat zal je merken tijdens je bezoek.

Daarna rijden we langs de kust richting Calvi, onderweg stoppen we aan enkele mooie stranden en bezoeken de indrukwekkende rode rotsformaties van de Calanques de Piana. Verken Calvi met een uitgestippelde stadswandeling.

Van Calvi gaat het richting Bastia, onderweg stoppen we in het middeleeuwse stadje van Occi en brengen een bezoekje aan Sant' Antonino.
Verken Bastia met een stadswandeling en ga lekker eten in de oude haven.

Natuur, cultuur en lekker eten

We zetten de rondreis verder richting het Point Belvédère in Corte. Dit is de ideale plek om de natuurpracht van Corsica te verkennen. Vergeet dus zeker de stapschoenen niet!

Via het Plage de Palombaggia gaan we richting Porto-Vecchio. Tijdens de rondreis stoppen we ook in Bonifacio en kan je de Lavezzi eilanden bezoeken.

Alvoren we terug naar Ajaccio rijden brengt de rondreis je nog de Dolmen van Fontanaccia, Stanhari Menhirs en de Renaggiu Menhirs. Wil je graag enkele bijzondere dorpjes bezoeken? Lees zeker onze blog over de mooiste dorpen van Corsica.

Corsica

Gratis reisgids Corsica downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Corsica

Ontdek Corsica via 2 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Kant-en-klare auto- en fietsrondreis. Tips voor verkenning toeristische steden als Calvi, Bonifacio. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 10

Wachtrijen vermijden en speciale tours


Geschreven door

Wouter Coppens

17 ervaringen

- 10 oktober 2019 - Christine

Zeer handig!!

- 10 september 2019 - haegeman jacqueline

Het is allemaal zeer mooi, leerrijk en duidelijk voorgesteld/

- 21 augustus 2019 - D De Bruycker

De gids is zeer nuttig en praktisch voor het plannen van mijn reis volgend jaar.

- 11 augustus 2019 - Annick De Groot

Ideale reisgids. Wij hebben de reisgids integraal gebruikt om onze reis uit te stippelen. Geen andere reisgids meer nodig, is zeer compleet en alles zeer praktisch uitgelegd (nummering, plannetjes), de perfecte reisgezel!

- 1 augustus 2019 - magda vernaeve

Het is een heel leuke brochure en aangenaam om lezen.Heel veel tips over de mooiste plekjes op Corsica.Maar helaas dit jaar niet echt bruikbaar voor ons,want we reizen naar de andere kant van het eiland.Maar zeker voor de volgende keer.Van hart bedankt!!!!!!

Gratis reisgids Corsica downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?