Door Voeren en de Oostkantons met de elektrische fiets (e-bike route)

Download fietsgids Limburg

Door Voeren en de Oostkantons met de elektrische fiets (e-bike route)

991 x gedownload28 ervaringen
  • Startpunt: De Planck, Voeren
  • Eindpunt: De Planck, Voeren
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 48,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: volg knooppunten
  • Toeristische dienst Voerstreek

Volg route op kaart met GPS-tracker

De heuvels van de Voerstreek en Oostkantons verkennen met een elektrische fiets

Met een elektrische fiets kan je een goede helling eenvoudig oprijden en toch genieten van de omgeving. En zo’n hellingen zijn er wel een paar op de route door de Oostkantons. Maar wat bergop gaat moet ook bergaf en dan zoef je door het sterk wisselende landschap. Het is heerlijk genieten in de bossen en om die reden brengen we je het Preuswald. Maar ook langs kastelen, monumenten, leuke dorpspleinen en een prachtige calavarieberg. Daar horen uiteraard terrasjes bij waarvan sommigen met een panoramisch uitzicht. Wie nog energie en tijd over heeft kan de route verlengen door een mooi stukje Voeren en een forellenkwekerij. Deze route is bewegwijzerd met knooppunten van Vlaanderen, Nederland en de Oostkantons.

Voeren-Oostkantons

Gratis fietsroute Voeren en Oostkantons downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Voeren en Oostkantons: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

28 ervaringen

- 6 november 2019 - Philips

Zeer mooi we gaan er regelmatig naartoe.

- 2 augustus 2019 - myriam mertens

Zeer mooie fietsroutes maar wel met zeer steile hellingen, elektrische fiets zeker nodig. We hebben er wel van genoten.

- 28 oktober 2016 - Robert

We hebben eind juli deze fietstocht gemaakt. Net als de wandeltocht in de voerstreek is deze fietstocht ook erg leuk om te doen. Naast de mooie natuur, zoals het Preuswald, zitten er ook een paar steilere stukjes in. Hierdoor kan je na het klimmen ook lekker naar beneden knallen. De hoge plekjes geven daarnaast ook een mooie uitkijk. Ik denk dat ik volgend jaar opnieuw de fietstocht ga maken want ik heb zeer genoten.

- 19 augustus 2016 - Anny Truyens

Zeer mooie tocht en de electrische ondersteuning zeer goed kunnen gebruiken. Met een electrische fiets kan je zeker genieten van het mooie landschap.

- 16 juli 2016 - Eric Roevens

Prachtige toer met verrassende stops die je een fantastisch beeld geven van de Voerstreek. Hebben genoten van deze rit met een elektrische fiets van Mondo Movimento (trouwens zeer goed onderhouden fietsen en een zeer vriendelijke service). Een aanrader om de streek van nabij te leren kennen. TIP : print een kaartje af om van knooppunt 91 naar knooppunt 5 te gaan (hadden dit zelf ook gedaan) omdat hier de wegaanduiding slecht staat aangeven en dit dan een goede hulplijn is.

Gratis fietsroute Voeren en Oostkantons downloaden

Download fietsgids Limburg

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?