FB

Fietsen tussen Lier en Wommelgem

691 x gedownload129 ervaringen
  • Startpunt: Leopoldplein, Lier
  • Eindpunt: Leopoldplein, Lier
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 34,0 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Lier

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Een tip van Reisroutes:

Een tip van Reisroutes:

Ontdek de 20 publieke geheimen van Hanzesteden in Nederland en win een weekendje weg. Steden zoals Hasselt (NL), Kampen, Deventer, Elburg, Harderwijk, Hattem en nog vele andere. Charme troef!

va.WIN
Ontdek en win

Fietsroute Lier/Wommelgem, fietsen tussen Lier en Wommelgem

Het landschap rondom Lier is merkwaardig open. In de verre omgeving is de toren van de Sint-Gummaruskerk, in de volksmond de peperbus, een altijd aanwezig oriëntatiepunt. Tijdens deze tocht kun je kennismaken met waterpartijen, kasteeltjes, kapelletjes, forten en een enkele stenen windmolen. Je vindt er boomgaarden, weilanden en tuinbouwbedrijven met veel glasteelt. In het noordelijke gedeelte van de tocht kom je voorbij enkele forten die de Antwerpse regio moesten beschermen tegen het dreigende oorlogsgevaar.

Stadswandeling Lier inclusief

In het centrum van Lier fietsen is niet aan te bevelen. De straatjes in het centrum zijn smal en meestal gekasseid, bovendien is er druk autoverkeer. Enkele rijrichting geldt ook voor de fietsers. Op de wandelwegen rond de vesten mag van zaterdagmiddag 12 uur tot zondagavond niet gefietst worden. Deze wandelroute zit ook in de pdf van deze fietsroute.

Lier-Wommelgem

Gratis fietsroute Lier Wommelgem downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Lier en Wommelgem: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

129 ervaringen

- 25 mei 2018 - kristel renders

Leuke afwisselende route!

- 26 februari 2018 - JLL

Mooi uitgestippelde en aangename fietsroute, zonder verrassingen ! Met grotere groepen is voorzichtigheid aangewezen bij het oversteken van enkele drukke banen. Bij vertrek vanuit Borsbeek is bij aankomst Café Classics aangeraden. Onze groep werd daar vergast met gratis pruimentaarten !

- 7 september 2017 - sonja en koen

Fijn om onze streek toch hier en daar te ontdekken, sommige plekken waren een verrassing. Leuk initiatief.

- 4 september 2017 - rouges marleen

wat een prachtige nieuwe route voor ons ondanks we al vier keren in en rond lier zijn komen fietsen , we hebben er echt van genoten en wat was het plezant om eens een echt lekker hoeve ijsje te eten tussen de koeien. Ook en opmerking waard is de zeer vriendelijke onthaal op het infokantoor in Lier een persoon met een hart voor de fietser en zeer bekwaam in haar vak. Wij komen zeker terug en gaan nog verschillende routes uitproberen, hartelijke dank en dikke duim voor reisroutes

- 3 september 2017 - marc

We kenden 85% van deze route en de rest was nieuw voor ons, we wonen toch in een mooie streek

Gratis fietsroute Lier Wommelgem downloaden

Download fietsgids Antwerpen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?