5 x leukste jeugdherbergen en hostels in Wenen: waar verblijven? Alle info en prijzen

Koop de volledige gids voor € 5

5 x leukste jeugdherbergen en hostels in Wenen: waar verblijven? Alle info en prijzen

30 september 2022 in Wenen0 reacties

Overzicht met de leukste jeugdherbergen en hostels in Wenen + verblijftips

In hostels deel je een kamer met andere reizigers. Je slaapt in een stapelbed, maar leert wel heel wat nieuwe mensen kennen én het is stukken goedkoper dan een hotelkamer. Jeugdherbergen en hostels zijn dan ook uitstekend voor (jonge) reizigers die alleen reizen. Nieuwe vrienden maken is nergens zo eenvoudig als in een hostel. In Wenen vind je heel wat hostels en jeugdherbergen. We zetten de beste hieronder op een rijtje.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Wombat's City Hostel Vienna Naschmarkt

Het Wombat’s City Hostel is misschien wel hét bekendste hostel van Wenen. Je kan hier overnachten in slaapzalen van 4 of 8 bedden en er zijn ook slaapzalen alleen voor vrouwen. Het hostel ligt aan de Naschmarkt, de grootste markt van Wenen. Je bevindt je in het hart van de stad, vlakbij de Karlsplatz waar de Weense Staatsopera prijkt. Wombats City Hostel is gevestigd in een prachtig art-nouveaugebouw uit de jaren 1900. Het hostel is modern en schoon, personeel is behulpzaam en er is een levendige bar waar je uitstekend medereizigers kan leren kennen.

In de nabije omgeving van de Naschmarkt vind je enkele van de meest hippe en levendige buurten van de stad vol clubs, bars, cafés en restaurants. De metrohalte Kettenbrückengasse bevindt zich aan de overkant van de straat. Je beweegt je met andere woorden snel door de hele stad. Meer info en boeken.

Nog een tip: schrikken stapelbedden in slaapzalen je af? In de meeste hostels kan je ook private kamers reserveren. Zo geniet je nog steeds van de sociale sfeer in het hostel zonder je privacy te moeten opgeven.
  1. JO&JOE Vienna

JO&JOE Vienna bevindt zich op de Europaplatz in Wenen. Het hostel ligt in het gebouw HÜS, waar zich ook de Ikea bevindt. Je overnacht hier in erg moderne en verzorgde slaapzalen of privékamers. De grootste troef van dit hostel in Wenen is ongetwijfeld het gigantische dakterras. Je vindt er een biertuin met bars in omgebouwde scheepscontainers. Dit hostel in Wenen verzorgt iedere ochtend een fantastisch ontbijtbuffet. Je overnacht hier in slaapzalen van 12 bedden of 6 bedden en er is ook een vrouwenslaapzaal met 8 bedden. Meer info en boeken.

  1. Vienna Hostel Ruthensteiner

Het Vienna Hostel Ruthensteiner bevindt zich vlakbij de grootste winkelstraat van Wenen. Het ligt op 500 meter van het treinstation Wien Westbahnhof. Vrienden maken en gezelligheid is waar het bij Hostel Ruthensteiner om draait. Dat kan makkelijk in de leuke stadstuin én er is ook een muziekruimte. Ideaal voor reizigers die hun skills op de piano, gitaar of drums willen onderhouden tijdens het reizen.

Met de tram sta je razendsnel bij de bekendste bezienswaardigheden. Je hebt de keuze uit slaapzalen van verschillende groottes en uit enkele privékamers. Meer info en boeken.

  1. Vienna Boutique Hostel

Vienna Boutique Hostel ligt vlakbij het treinstation Westbahnhof van Wenen. Na een korte wandeling of met het openbaar vervoer sta je meteen in het historische hart van Wenen. Ook hier heb je de keuze uit verschillende slaapzalen van verschillende groottes en er is ook een slaapzaal voor vrouwen alleen. Slapen doe je overigens in grote, houten stapelbedden die het historische charme van Wenen belichamen. Er wordt dagelijks een ontbijt geserveerd in het hostel. Meer info en boeken.

  1. Space Homes

Op zoek naar een unieke hostelervaring in Wenen? Dan moet je kiezen voor Space Homes. Het is het hostel van de toekomst. Je slaapt hier in slaapzalen, maar hebt toch ontzettend veel privacy. Je boekt namelijk een Japanse slaapcapsule. Je krijgt een digitale toegangscode om de slaapcapsule binnen te kunnen. Elke capsule is uitgerust met een ventilatie, een kluisje en zelfs een tv. De bedden zijn ook groter dan in standaard hostels. Én je kan zelfs een slaapcapsule met een tweepersoonsbed kiezen. Bij een verblijf in Space Homes is wel geen ontbijt inbegrepen. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Wenen met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Wenen? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Wenen. Ideaal Wenen te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Wenen kan je ook 1 stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in Wenen? Koop dan onze volledige reisgids Wenen en ontdek 2 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden.

Wenen stadsgids

Gratis reisgids Wenen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?