10 x leukste activiteiten, excursies en tours in Wenen doen? Alle info + tickets

Koop de volledige gids voor € 5

10 x leukste activiteiten, excursies en tours in Wenen doen? Alle info + tickets

16 december 2023 in Wenen0 reacties

Overzicht met de leukste activiteiten en tours in Wenen + waar tickets boeken?

Wenen barst van de bezienswaardigheden. Je kan er verdwalen in beroemde stadspaleizen, geprezen kunstmusea ontdekken en historische bouwwerken bewonderen.

Maar er worden verschillende leuke activiteiten en tours in Wenen georganiseerd die je op een unieke manier naar de stad doen kijken. We hebben alvast een overzicht gemaakt van de leukste activiteiten en tours.

Tickets & tours boeken voor je bezoek aan Wenen

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Wenen bezoeken aan de hand van een georganiseerde tour of met een deskundige gids? Bekijk hier alle daguitstappen en tours in Wenen.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

  1. Stadswandeling in Wenen

Zelf ronddwalen in de Weense straten is leuk, maar met een gids leer je de Oostenrijkse hoofdstad pas echt kennen. We raden je daarom aan om een gegidste stadswandeling in Wenen te maken. Je ziet Wenen in een nieuw daglicht en komt op plekjes die je anders nooit ontdekt zou hebben.

Op deze stadswandeling langs de highlights van Wenen wandel je met een gids naar wereldberoemde musea, historische monumenten en imposante kerken. Je komt in aanraking met eeuwen aan geschiedenis en ontdekt de verborgen verhalen van Wenen. De enthousiaste gids vertelt je over de invloedrijke Habsburgers en de ontwikkeling van Wenen. Het is de perfecte kennismaking met de stad. Boek je gegidste wandeling.

Vienna by night

Op zoek naar een bijzondere stadswandeling? Dan raden we je deze gezellige avondwandeling door Wenen aan. Een gids neemt je mee op sleeptouw langs de donkerste hoekjes van Wenen. Je krijgt oude legendes te horen en verkent spookachtige gebouwen die een mysterieus verhaal met zich meedragen.

  1. Klassieke muziek in Wenen

Wenen en klassieke muziek gaan hand in hand. De Oostenrijkse hoofdstad was ooit de thuis van enkele van ’s werelds meest gelauwerde muzikanten en componisten. Er zijn dan ook leuke activiteiten en tours in Wenen die rond klassieke muziek draaien.

Wenen: Mozartconcert in de Gouden Zaal

Wie klassieke muziek zegt, zegt Mozart. De Oostenrijkse componist is eeuwen na zijn dood nog steeds razend populair. Hij woonde tien jaar lang in Wenen (bezoek zeker het Mozarthaus!). In de Gouden Zaal, een van de beste concertgebouwen die de stad te bieden heeft, kan je kennismaken met de repertoires van Mozart en Strauss, nog zo’n bekende Oostenrijkse componist.

Extra leuk is dat de muzikanten tijdens het optreden historische kostuums, inclusief pruiken, aantrekken. Het lijkt alsof je naar Mozart luistert aan het einde van de 18e eeuw. De dirigent betrekt het publiek ook bij het optreden, een echte aanrader!

Wenen: klassiek concert in het Mozarthuis

Liefhebber van klassieke muziek, het Mozarthuis is eigenlijk een verplichte stop wanneer je in Wenen bent. Het is de woning waar Mozart meer dan 2 jaar lang gewoond heeft met zijn gezin. Het huis werd omgevormd tot een museum, maar in de kelder bevindt zich een concertzaal. Het is zelfs de oudste concertzaal van de stad. En natuurlijk wordt daar muziek van Mozart gereproduceerd.

TICKETS: Boek je tickets voor een concert van het Mozart Ensemble Wenen in het Mozarthuis. Niet alleen Mozart komt aan bod, er worden ook werken van Hayd, Beethoven, Schubert en andere grote componisten tot leven gewekt.

Wenen: Vivaldi's Vier Jaargetijdenconcert in Karlskirche

Vivaldi mag dan wel een Italiaan zijn, hij woonde (en stierf) in Wenen. Geen betere plek dus om zijn beroemdste werk, de Vier Jaargetijden, te beluisteren. Dat kan bovendien in de prachtige Karlskirche van Wenen. Het bekende muziekstuk klinkt er des te indrukwekkender. Boek online je tickets voor een klassiek concert van Vivaldi in de Karlskirche in Wenen en laat je meeslepen door de wonderlijke stroom van muzieknoten.

  1. Culinair Wenen: ontdek de Oostenrijkse keuken

Oostenrijk bedient je zintuigen op hun wenken. Wenen pakt uit met prachtige kunstwerken en beroemde composities, maar ook je smaakpapillen beleven hier hoogdagen.

Wenen: culinaire rondleiding Naschmarkt

De oudste markt van Wenen is de Naschmarkt, in het hart van de stad. Al sinds de middeleeuwen worden hier verse ingrediënten en lekkernijen verkocht aan de inwoners van Wenen. Je kan de florerende markt ook verkennen met een gids. Je leert bij over de marktcultuur van Wenen en natuurlijk mag je heel wat proeven. Er passeren niet alleen Oostenrijkse specialiteiten de revue. Verse producten uit de hele wereld worden hier aan de man gebracht. Boek je culinaire rondleiding Naschmarkt hier.

Wijnexcursie vanuit Wenen

Bij wijn denken we vooral aan Frankrijk, Italië en Spanje, maar ook Oostenrijk heeft heerlijke (witte) wijnen in de aanbieding. Niet ver van Wenen ligt de Wachau-vallei, een bruisend wijncentrum waar Oostenrijks beste wijnen geproduceerd worden.

Vanuit Wenen worden er verschillende excursies georganiseerd naar deze wijnregio. Zo is er een excursie van een halve dag waarbij je opgehaald wordt aan je hotel en 3 verschillende wijnhuizen bezoekt. Je proeft meerdere wijnen op elke locatie, leert bij over de lokale geschiedenis en krijgt een heerlijk diner voorgeschoteld. Boek je tickets voor een wijnexcursie van een halve dag vanuit Wenen hier.

TIP: Ben je een sportieveling? Dan kan je ook rondfietsen in de Wachau-vallei. Met een gids verken je verschillende wijnhuizen en je bezoekt ook het sprookjesachtige stadje Dürnstein, met haar impressionante kasteel. Na een typisch Oostenrijks diner keer je met de trein terug naar Wenen. Boek je fietstour door de Wachau-vallei.

Wenen: strudelshow met proeverij in Schönbrunn Paleis

De Apfelstrudel is misschien wel Oostenrijks bekendste specialiteit (na de schnitzel misschien). Zoetekauwen kunnen een heuse strudelshow bijwonen in het Schönbrunn paleis in de hoofdstad. In de kelder van het paleis worden korte spektakels gehouden waarbij de authentieke appelstrudels gemaakt worden, vergezeld van heel wat show en grapjes. En natuurlijk mag je het eindresultaat ook proeven!

Plan je een bezoek aan het Schönbrunn paleis? Dan kan je hier tickets voor de strudelshow bijboeken.

Culinaire ervaring bij restaurant Stefanie

Wie zich echt wil verdiepen in de Oostenrijkse gastronomie, moet zeker eens naar restaurant Stefanie. Daar wordt een heerlijk Weens menu geserveerd. Er staan maar liefst 7 gerechtjes op het menu, van rundvleessoep en goulash tot de Weense schnitzel en de appelstrudel. Het is de ideale kennismaking met de Oostenrijkse keuken.

  1. Toegangstickets tot de bekendste bezienswaardigheden

Activiteiten en tours genoeg dus in Wenen, maar er wachten ook heel wat bekende bezienswaardigheden op je bezoekje. Sommige toeristische trekpleisters zijn echter zo populair dat er vaak wachtrijen ontstaan. Om die te slim af te zijn, kan je vooraf online tickets boeken. Vaak zijn er ook gegidste rondleidingen beschikbaar. Die zijn aan te raden wanneer je Wenen beter wil leren kennen. Met een gids haal je nu eenmaal veel meer uit je bezoek.

Hieronder kan je alvast tickets kopen voor de bekendste bezienswaardigheden van Wenen:

  1. Onze tip: Bespaar tijd en geld met de Vienna Pass

Ben je slechts enkele dagen op vakantie in Wenen en wil je toch graag zoveel mogelijk zien? Dan raden we aan om de Vienna Pass aan te kopen. Met deze kaart kan je zowel kostbare tijd als geld besparen. Je hebt toegang tot verschillende bezienswaardigheden in Wenen en omgeving mét voorrang en je geniet van korting op sommige attracties.

Welke voordelen heb je allemaal met een Vienna Pass?

  • Je koopt de pas voor 1, 2, 3 of 6 dagen en kan gedurende deze tijd meer dan 60 bezienswaardigheden in de stad gratis bezoeken (bezienswaardigheden zoals Schloss Schönbrunn en de Zoo, het enorme reuzenrad, de Spaanse Rijschool, het Albertina Museum en veel meer.
  • Hierbij komt ook nog dat je bij een groot aantal attracties snelle toegang krijgt met de kaart.
  • Met de pas kan je ook gebruik maken van de Hop-on, Hop off bus tour door de stad.
  • Gratis stadsgids met informatie over de stad en de bezienswaardigheden, een stadskaart, tips en kortingsvouchers. De gids is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.
  • Let op: nadat je de Vienna Pass gekocht hebt, krijg je een voucher toegestuurd die je moet inwisselen in een kantoor in Wenen, vlak tegenover de Weense Staatsopera.
Bestel je Vienna Pass online
  1. Waar overnachten in Wenen?

Voor je vakantie in het muzikale Wenen, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Wenen online bekijken.

Hotel Daniel Vienna

Hotel Daniel Vienna is een viersterrenhotel in het centrum van Wenen en ligt tussen het prachtige park van Schloss Belvedere en de Schweizergarten. Op het dak van het hotel staat een boot, die je al van ver kunt opmerken. De kamers zijn ruim en modern ingericht en iedere ochtend geniet je van een lekker ontbijtje. Meer info en boeken.

Hotel Max Brown 7th District

Max Brown 7th District is een hip en modern hotel midden in de uitgaanswijk van de stad. Iedere ochtend geniet je hier van een heerlijk ontbijtbuffet bestaande uit zoete en hartige gerechten. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Wenen met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Wenen? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Wenen. Ideaal Wenen te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Wenen kan je ook 1 stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in Wenen? Koop dan onze volledige reisgids Wenen en ontdek 2 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden.

Wenen stadsgids

Gratis reisgids Wenen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?