13 x leukste daguitstappen en excursies vanuit Venetië: tours + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 5

13 x leukste daguitstappen en excursies vanuit Venetië: tours + tickets

8 juni 2022 in Venetië0 reacties

Overzicht van de excursies en daguitstappen vanuit Venetië + tours

Venetië: de stad van de kanalen, de gondels en de romantiek. De Italiaanse stad staat op heel wat reizigers hun bucketlist en terecht! Venetië loopt over van bezienswaardigheden die je te voet of met de gondel kan verkennen! Toch kan het ook erg leuk zijn de stad achter je te laten. Wat is er te zien in de omgeving van Venetië? Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van de leukste daguitstappen die je kan doen vanuit Venetië.

Lees verder en ontdek alvast de leukste en mooiste daguitstappen en excursies vanuit Venetië.

Tours en georganiseerde daguitstappen vanuit Venetië

Wil je graag een daguitstap vanuit Venetië maken met een georganiseerde tour of gids? Ontdek hier alle daguitstappen in en rond Venetië en haal het beste uit je vakantie.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hieronder enkele leuke en mooie dagexcursies vanuit Venetië

Inhoud artikel

  1. Daguitstap naar Murano

Murano is één van de eilandjes in de baai van Venetië en lijkt op een kleinere versie van de stad zelf. Murano is dooraderd met kanalen en je vindt er mooie bruggen en gezellige straatjes. Het eilandje staat vooral bekend om het indrukwekkende glaswerk.

Je kan er zien hoe het glas geblazen wordt en je kan knappe glazen kunstwerken bewonderen in het glasmuseum. Vergeet ook zeker niet om in één van de vele souvenirwinkels zelf een stukje authentiek Murano-glas mét stempel aan te schaffen. Tickets en tours naar Murano online kopen € 20, zo kan je het maximale halen uit je citytrip Venetië.

  1. Excursie naar Burano

In de baai voor Venetië, een beetje verder van het eiland Murano, ligt het nog kleinere eilandje Burano. Ook op dit eiland kan je ook in kleine straatjes en langs kanaaltjes wandelen, maar Burano staat vooral bekend omwille van de vele fotogenieke kleurrijke huizen en het authentieke kantwerk. Het kant wordt overal op het eiland gemaakt en verkocht. Koop je tickets naar Burano online.

Onze tip: Bezoek Burano met een georganiseerde daguitstap vanaf € 18? Gemakkelijk zo hoef je zelf niets te regelen, zonder stress op stap!

Beeldhouwwerken in Burano

Op het eiland kan je ook twee beelden van Remigio Barbaro te vinden. Op het midden van het plein van Burano vind je het standbeeld dat Barbaro maakte van de componist Baldassare Galuppi, die uit Burano kwam, terwijl bij de haven het beeld Atessa di Pace, ofwel “Wachten op Vrede” te vinden is.

  1. Daguitstap naar Torcello

Torcello is een ander klein eilandje in de wateren ten noorden van Venetië dat een bezoekje waard is. Het eiland ligt net voorbij Burano en Murano. Het is een veel rustigere plaats dan het centrum van Venetië en daarom perfect voor een rustig namiddagje. Het stadje kent een rijke geschiedenis, en is mogelijks zelfs de plaats waar Venetië oorspronkelijk ontstaan is

Vroeger telde de stad maar liefst 20.000 inwoners en was het een grote havenstad. Het deed onder meer handel met Constantinopel, de hoofdstad van het byzantijnse rijk. Helaas zorgde de pest en de vorming van een moeras rond de stad voor vele doden en uitbraken van malaria. Daardoor vluchtten de meeste inwoners in de 14de eeuw richting de nabijgelegen eilanden Murano en Burano, alsook het huidige Venetië.

Een eiland met bijzondere bezienswaardigheden

  • De byzantijns-Italiaanse kathedraal, de Basilica di Santa Maria Assunta stammend uit 639. Veel van de decoratie in de kerk is byzantijns uit de 11de of 12de eeuw zoals de mozaïeken die het Laatste Oordeel vertonen.
  • Verder vind je ook een 11de eeuwse Santa Foscakerk en het Provinciaalse museum van Torcello die huist in twee 14de-eeuwse paleizen: Palazzo dell’Archivio en het Palazzo del Consiglio.
  • Als je van vaporetto (waterbus) 12 afstapt steek je eerst de Ponte del Diavolo over, wat een van de enige twee bruggen in de buurt is die nog overblijven uit de oude tijd. Hier vind je ook heel wat restaurantjes.
  • Vandaar wandel je richting het centrum en voor je het museum bereikt passeer je de troon van Atilla de Hun, daterend uit de 5de eeuw.
  • In het museum zelf kan je heel wat leren over de geschiedenis van het eiland, alsook monumenten uit die rijke geschiedenis zien zoals romeinse potterij. Je vind er ook Griekse en Egyptische beelden, zelfs Etruskische snuisterijen.
  1. Daguitstap naar Lido di Venezia

Naast de kleurrijke eilanden Murano en Burano, kan je ook een daguitstap maken naar Lido di Venezia, een langgerekt eiland net ten zuiden van Venetië. Het eiland ligt bezaaid met mooie stranden, zowel private als publieke. Je beleeft er een dagje zon, zee en strand op 15 minuten varen van Venetië. Je kan op Lido di Venezia enkele prachtige villa’s en andere bezienswaardigheden zoals het Joodse kerkhof en Tempio Votivo bezoeken.

TOUR: Wil je graag zoveel mogelijk te weten komen over de villa's op het eiland? Boek je georganiseerde tour langs de prachtige villa's op het Lido-eiland.

  1. Daguitstap naar Chioggia, het Klein Venetië

Chioggia is zowat het kleinere broertje van het mooie Venetië. Het kleine stadje ligt ten zuiden van z'n bekende buur, ook in de lagune van Venetië, waar de lokale bevolking vooral leeft van de visserij. Hun inkomsten worden aangevuld met het toerisme.

Chioggia is een prachtige bestemming. De bruggen zijn hier net zo mooi als in Venetië, je kan hier aangenaam rondslenteren door de smalle pittoreske steegjes en heerlijk dineren en borrelen in een van de gezellige restaurants. Daarnaast heb je al voordeel dat het hier een stuk minder druk is en de prijzen heel wat lager liggen dan in Venetië! Het schilderachtige stadje is eenvoudig te bereiken met de bus en/of boot vanuit Venetië.

RONDREIS: Op rondreis door Italië? Overweeg dan zeker eens om een bezoekje te brengen aan Chioggia. Een middagje volstaat.

  1. Met een tour naar het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië, ongeveer halverwege Milaan en Venetië en wordt omgeven door een prachtig berglandschap. Het is een zeer populaire vakantiebestemming, omdat het heel wat leuke wateractiviteiten biedt zoals boottochten, zeilen, kitesurfen en windsurfen.

Je kan wat tijd doorbrengen op het water of je kan een bezoekje brengen aan de prachtige dorpen aan het meer. De parel van het Gardameer is het romantische stadje Sirmione. Hier kan je een fort, een Romeinse villa en de Catullo-grotten bezoeken. In de havenstad Desenzano del Garda kan je ook nog een middeleeuws kasteel bewonderen.

Wil je graag een daguitstap maken naar het Gardameer? Dat kan! Bekijk het volledige aanbod tours en excursies naar en rond het Gardameer.
  1. Daguitstap naar Verona

Een andere daguitstap die we kunnen aanraden, is het prachtige Verona. Verona ken je wellicht van de romantische balkonscène van Romeo en Julia. Maar het romantische stadje heeft meer te bieden dan dit bijzondere decor. Je kan er ook wandelen door de historische binnenstad vol sfeervolle straten en mooie pleinen. Er valt hier meer dan genoeg te zien en te doen.

Wat zeker bezoeken in Verona?

  • Piazza delle Erbe, waar je de Torre dei Lamberti kan beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad.
  • Het middeleeuwse Castel San Pietro is ook zeker een bezoek waard.
  • Ook de Basiliek van San Zeno mag zeker niet ontbreken op je lijstje.
  • Loop ook zeker langs het Romeins amfitheater, na het Colosseum in Rome en het amfitheater van Capua het grootste Romeins theater ter wereld. Mede door dit prachtige bouwwerk staat het centrum van Verona op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een bezoek aan Verona kan echter niet zonder een bezoek aan de Casa di Giulietta: het huis waar de vrouw woonde op wie Shakespeare zijn bekende personage Julia baseerde. Hier vind je een bronzen beeld van het karakter en het aanraken van de rechterborst zou bezoekers geluk in de liefde brengen. Kijk ook zeker omhoog naar het balkonnetje waar je met een beetje fantasie Julia kan zien staan terwijl ze haar Romeo aanroept, ondanks dat het balkon pas in de jaren 1930 geplaatst werd.

BOEK JE DAGUITSTAP: Vanuit Venetië worden er verschillende daguitstappen georganiseerd naar Verona.

  1. Daguitstap naar Rovinj

Wat dacht je van een uitstapje naar een van de mooiste Kroatische steden, Rovinj? Rovinj is een bekende toeristische trekpleister dat al uit de Romeinse tijd dateert, waarna het al zeer vroeg zich verbond met de Venetianen. De bekendste bezienswaardigheid van Rovinj is de kerk van Sint Euphemia, waarvan de klokkentoren boven de stad uitsteekt.

Vanuit Rovinj vertrekken er dolfijnentochten over de Adriatische Zee of kan je de Brionische eilanden voor de kust van Istrië bezoeken. Ten noorden van Rovinj vind je het Limski kanaal waar je door de groene vallei kan wandelen terwijl je ten zuiden verschillende mooie stranden omringd door groene bossen in het Park šuma Zlatni kan vinden.

Wil jij ook graag een boottocht maken vanuit Rovinj en dolfijnen spotten? Bekijk hier alle tours en excursies in Rovinj en maak je vakantie net dat tikkeltje meer bijzonder.

  1. Vanuit Venetië naar Padua

Je kan ook een daguitstap maken naar Padua (een halfuurtje met de trein of een klein uurtje rijden met de wagen). Padua is een van de meest charmante en oude steden in Noord-Italië en heeft alle kenmerken van Italiaanse steden: prachtige architectuur, aangename pleintjes, kunst en een uitstekende keuken om je vingers bij af te likken.

Maar een van de meest interessante hoogtepunten van je uitstap naar Padua, is dwalen door het voormalige getto, waar ook de enige synagoge is gevestigd. De Scrovegni-kapel is een andere bezienswaardigheid, waar veel prachtige 14e-eeuwse kunstwerken en fresco's te zien zijn, waaronder die van Giotto.

TOUR: Wil jij ook graag een daguitstap naar deze verrassend mooi Italiaanse stad maken? Dat kan! Boek je tickets voor je daguitstap van Venetië naar Padua online.

  1. Vanuit Venetië naar Florence

De renaissance stad Florence is ook een leuke daguitstap die je kan maken vanuit Venetië. Florence, dat ook wel bekend staat als Firenze, is eenvoudig te bereiken. Dankzij de directe treinverbinding vanuit Venetië ben je namelijk al in een dikke 2 uur in deze prachtige stad.

Florence was het centrum van de handel en financiën in de middeleeuwen, en volgens academici de ook geboorteplaats van de Renaissance. De stad staat dan ook bekend om de vele kunstwerken en bouwwerken uit de die periode, en is met haar volledige historisch centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Florence is één van de mooiste steden ter wereld, en tegenwoordig is het ook een belangrijke modehoofdstad.

STADSWANDELING: Wil je graag zoveel mogelijk zien van de stad? Met onze gratis stadswandeling Firenze kom je langs de mooiste plekjes in Florence. Download deze hier en ga op verkenning.

  1. Doe een Prosecco wijnproeverij

Wat ook altijd leuk is, is een daguitstap naar het wijnbouwgebied van de Veneto-regio. Deze regio staat vooral bekend om zijn schoonheid en Prosecco. Ontdek de oorsprong en de geschiedenis van de beroemdste mousserende Italiaanse wijn op de heuvels van de Prosecco-vallei. Tijdens je daguitstap leer je meer over het proces van het maken van wijn: van het plukken van de perfecte druiven, tot ze persen, fermenteren en tenslotte het bottelen van de afgewerkte producten.

TOUR: Boek je tickets voor je proseccotour vanuit Venetië alvast op voorhand! Bezoek wijnhuizen, leer meer over het wijnproces en geniet van een lekker wijntje met prachtig uitzicht.

  1. Daguitstap naar Bologna

Bologna is een van de grootste steden van Italië maar is desondanks minder bekend en wordt minder bezocht door het massatoerisme. De stad ligt echter vol met prachtige oude gebouwen, zoals de kathedraal van San Pietro, de Sint-Petroniusbasiliek en de Asinelli toren, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Ook de gebouwen van de universiteit van Bologna, de oudste universiteit van Europa, zijn prachtig om te zien.

Bologna ligt verder naast de Apennijnen waardoor je vanuit de stad ook heerlijke wandelingen kan maken. Vergeet ook vooral niet een echte pasta bolognese te bestellen!

  1. Daguitstap naar Ravenna

Ravenna ligt aan de Adriatische kust en is nog vrij onbekend bij de toeristen maar het stadje is echt wel een bezoekje waard. Ravenna is namelijk wereldberoemd door haar prachtige mozaïeken. Deze vroegchristelijke en Byzantijnse mozaïeken staan zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco! Naast de prachtige Byzantijnse mozaïeken kan je hier nog veel meer zien en beleven!

Het historisch stadje heeft verder een gezellige stadscentrum, met sfeervolle cafeetjes en restaurants waar je lekker kan eten, prachtige bezienswaardigheden en de zee op een paar kilometer afstand! Kortom, Ravenna is een stad die je zeker zal weten te verrassen!

Wil je graag overnachten in Ravenna? Boek je verblijf in Ravenna op voorhand en vertrek zorgeloos op vakantie.
  1. Daguitstap naar Pula

Een boottocht brengt je in 3 uur van Venetië naar de Kroatische stad Pula. Pula bestaat al sinds de 5de-eeuw voor Christus en kent nog heel wat monumenten uit de Romeinse periode. Daarna is de stad meerdere keren overgenomen door de Venetianen, de republiek Pisa en vervolgens weer de Venetianen, waarna het een tijd van verval kende nadat het in de oorlog tussen Pisa en Venetië verwoest werd. In de 19de-eeuw bloeide het weer op en werd het een belangrijke havenstad.

  1. Download je gratis stadswandeling Venetië

Citytrip naar Venetië? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Venetië. Ideaal om Venetië volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Venetië met volledig uitgewerkte stadswandeling + 35 highlights en heel wat verborgen pareltjes (én GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download zeker ook de gratis preview stadsgids Venetië en ga op pad!

Venetië

Gratis reisgids Venetië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?