5 redenen om op reis te gaan naar Toscane: zet het op je bucketlist

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 redenen om op reis te gaan naar Toscane: zet het op je bucketlist

19 oktober 2021 in Toscane0 reacties

Toscane ligt in Midden-Italië en grenst aan de regio’s Ligurië, Emilia-Romagna, Marken en Umbrië. De regio is wereldberoemd vanwege het kunstzinnige Florence, de toren van Pisa en de helderblauwe Tyreense Zee. Wie aan Toscane denkt, ruikt de geur van pizzadeeg, verse koffie en gedroogde worst. Heuvels met wijnranken, slaperige dorpjes en stralende zon maken het beeld compleet.

Inhoud artikel

  1. Wandel door schilderachtig Siena

Siena ligt net als Pisa en Florence in het beeldschone Toscane. Wandel door schilderachtig Siena en waan je in de middeleeuwen. Het middeleeuwse aangezicht is zo goed bewaard gebleven, dat je even vergeet dat je in modern Italië bent. Na een pittige stadswandeling door kleurrijke stegen, over vestingwerken en naar een prachtig uitzichtpunt, plof je neer bij één van de vele koffietentjes voor een espresso of een goed glas wijn.

  1. Eet de lekkerste tiramisu

Volgens de Italianen bestaan er net zoveel soorten tiramisu, als er Italiaanse mama’s zijn: in cakevorm, met extra koffielikeur en zo klein dat het op een lepel past. Je leert Toscane pas echt kennen door te proeven. Als je gedurende je vakantie elke dag tiramisu bestelt als afsluiter van een geweldig diner, zul je perplex staan van de hoeveelheid smaken. Durf jij de uitdaging aan? En als de tiramisu je oren uitkomt, kun je altijd nog kiezen voor een limoncello. Soms krijg je deze zelfs gratis aangeboden bij het vragen van de rekening. Eten en drinken zijn onlosmakelijk verbonden met het leven in Italië, ontdek hier nog meer typisch Italiaanse gerechten die je zeker eens moet proeven tijdens je reis door Toscane.

  1. Geniet van het landelijke leven

Het boerenleven saai? Het platteland altijd hetzelfde? Toscane bewijst het tegendeel! Tijdens een autorondreis Toscane word je al snel verliefd op het glooiende heuvellandschap, de gastvrijheid en de afgelegen dorpjes, waar ambachten nog aanzien genieten. Proef de lokale Chianti wijn, wandel urenlang met de zon op je bol en kom helemaal tot rust in één van de mooiste streken van Italië.

  1. Het onbekende Arezzo

Misschien is Arezzo niet de eerste stad waar je aan denkt bij een vakantie Toscane. Op de grens met Umbrië in het oosten van Toscane ligt deze van oorsprong Etruskische stad, waar de wereldberoemde film ‘La vita é bella’ werd opgenomen. Agriturismo Arezzo is een geweldige manier om dit onbekende stukje Toscane te leren kennen. Niet alleen de stad heeft een enorme aantrekkingskracht, ook de vier nabijgelegen valleien blinken uit in charme. Agriturismo is bovendien kleinschalig, duurzaam en een unieke kans om van het echte Toscaanse leven te proeven!

  1. Zon, zee en strand

Toscane is ook dé plek om uit te rusten na een bewogen jaar. De Tyreense Zee en bijbehorende kustlijn zijn adembenemend mooi en lenen zich uitstekend voor een weekje niets doen of het maken van lange kustwandelingen. Ben je toe aan een lange vakantie? Sluit je onvergetelijke rondreis door de eigenzinnige regio Toscane met highlights als Florence, Pisa en Lucca af met een paar dagen luieren aan het strand. Vergeet niet te genieten van heerlijke visgerechten en zeevruchten met een kwaliteitswijn uit de streek.

  1. Mis niets: download onze gratis reisgids Toscane

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Toscane? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Toscane met meer dan 95 bezienswaardigheden, 9 stadswandelingen + volledig uitgewerkte autoroute. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Toscane en ga op pad!

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?