Waar overnachten in Cartagena 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Cartagena 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

5 maart 2024 in Spanje1 reactie

Tijdens je bezoek aan Cartagena heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Cartagena. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Sercotel Alfonso XIII

Viersterrenhotel Sercotel Alfonso XIII is een prachtig gerenoveerd hotel in het hartje van de stad. Vanuit het hotel kan je te voet naar alle monumenten en belangrijkste toeristische gebieden. De moderne kamers met elegante stijl hebben elk een eigen badkamer, airconditioning, televisie en wifi.

Wie een suite boekt geniet bovendien zelfs van een douche met hydromassage. Gasten die na een lange stadswandeling nog wat energie over hebben kunnen ook nog terecht in de fitnessruimte of een fiets huren in het hotel. Meer info en boeken.

  1. Apartamento Foro Romano

Altijd al eens willen overnachten in een appartement met een uniek uitzicht? Neem dan zeker eens een kijkje bij Apartamento Foro Romano. Dit appartement biedt immers een perfect uitzicht op de geweldig mooie Basilica de la Caridad. Je kan er overnachten met maximum 3 personen en beschikt over een eigen badkamer, perfect uitgeruste keuken, zithoek en balkon.

Niet enkel historische monumenten maar ook verscheidene eetgelegenheden en het strand zijn vanuit deze locatie makkelijk bereikbaar. Dit is dus de ideale verblijfplaats voor een gevarieerde citytrip! Meer info en boeken.

  1. Casa Poeta Pelayo

Casa Poeta Pelayo is hét appartement bij uitstek voor interieurliefhebbers. Bij de inrichting ervan is er duidelijk nagedacht over elk detail, waardoor er een warme en idyllische sfeer is gecreëerd. Je kan er logeren met 5 gasten en beschikt dan over 2 betoverende slaapkamers met eigen badkamer, een ruime zithoek en gezellig terras.

In de omgeving kan je proeven van heerlijke gerechten in een van de vele bars of restaurants. Voor wat ontspanning kan je een bezoekje brengen aan het strand of het Archeologisch museum. Meer info en boeken.

  1. B&B Hotel Cartagena Cartagonova

B&B Hotel Cartagena Cartagonova is gelegen op een prima locatie dichtbij de oude stad. Het hotel biedt volledig uitgeruste kamers met een strak interieur die allen zijn voorzien van airconditioning, een bureau en eigen badkamer. Als gast kan je er dagelijks genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet.

Wie er graag wilt op uit trekken in de stad kan informatie vragen aan de excursiebalie in het hotel. De belangrijkste bezienswaardigheden zoals de oude stad, de haven en het archeologisch museum liggen namelijk op loopafstand. Meer info en boeken.

  1. NH Cartagena

In NH Cartagena logeer je in moderne kamers met indrukwekkend uitzicht op de zee of de historische stad. Het hotel ligt immers niet ver van de belangrijkste historische Romeinse en Cathaagse restanten zoals het kasteel, het Romeinse theater en de haven. Maar ook de zee bevindt zich vlakbij.

De kamers zijn klassiek ingericht met witte en bruine tinten en beschikken over een eigen badkamer. In de gastrobar kan je proeven van smaakvolle cocktails en overheerlijke Spaanse tapas. Meer info en boeken.

  1. Superb Pool and Jacuzzi villa

Wil je graag eens luxueus overnachten? Superb pool and Jacuzzi villa is een vakantiehuis voor 6 personen dat beschikt over een eigen privézwembad en hottub! Daarnaast vind je in de villa ook 3 slaapkamers, 2 badkamers, perfect uitgeruste keuken en een prachtige tuin met terras. Het vakantiehuis is gelegen in een rustige buurt, middenin de velden en net buiten de stad. Op die manier kan je er echt volledig tot rust komen. Meer info en boeken.

  1. LoopINN Hostel Cartagena

Bij LoopINN Hostel Cartagena staat sociaal contact en vriendelijkheid voorop. Je kan er overnachtingen boeken in het centrum van de stad tegen een betaalbare prijs en komt er in contact met vele andere reizigers. Je kan er namelijk gebruik maken van verschillende gemeenschappelijke ruimten zoals de gedeelde keuken, de televisieruimte, de fitness, het solarium en de videoruimte.

Voor een panoramisch uitzicht over Cartagena kan je bovendien terecht op het zonnige dakterras. Je kan er als gast kiezen om te overnachten in een gemeenschappelijke slaapzaal, maar er zijn ook privékamers ter beschikking. Elke ruimte is vrolijk en kleurrijk ingericht. Meer info en boeken.

  1. Apartamentos Turísticos Teatro Romano

Apartamentos Turísticos Teatro Romano biedt een accommodatie in Zuiderse stijl met heel wat Spaanse elementen. Het warm ingerichte appartement biedt een uniek uitzicht op de Romeinse ruïnes waardoor je er een echt vakantiegevoel krijgt. Daarnaast bestaat het appartement uit 2 slaapkamers, een badkamer en charmante leefruimte.

Buiten vind je bovendien een gezellige patio waar je volledig kan ontspannen. Het appartement heeft ook een uitstekende locatie, in het centrum van de stad, vlakbij de toeristische attracties. Meer info en boeken.

  1. NH Campo Cartagena

Vlakbij de Universiteit van Cartagena en de autosnelweg vind je NH Campo Cartagena. Dankzij deze ligging is het hotel zeer makkelijk bereikbaar voor reizigers. In de moderne designkamers beschik je over een eigen badkamer, airconditioning en alles wat je nodig hebt voor een comfortabele overnachting.

Etensliefhebbers kunnen daarnaast terecht in het restaurant of de bar waar je kan proeven van verschillende specialiteiten. Vanuit het hotel kan je gemakkelijk de stad verkennen of een uitstap maken naar het strand, en in het hotel zelf kan je gebruik maken van de fitnessruimte. Meer info en boeken.

  1. La Casa del Cañon

La Casa Del Cañon is een indrukwekkende herenhuis dat wordt gekenmerkt door een zeer mooi interieur met vintage-elementen. In het huis met 3 slaapkamers, 2 badkamers, keuken en charmante leefruimte kunnen 6 gasten verblijven. Je overnacht er in het centrum van de stad en kan vanop het balkon genieten van een uitzicht op de zee. Dankzij deze centrale ligging hoef je ook niet ver te lopen om een goed restaurant te vinden waar je s ’avonds heerlijk kan dineren. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Murcia en Valencia?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Murcia en Valencia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Murcia & Valencia met uitgewerkte rondreis die je bovendien langs meer dan 127 beschreven bezienswaardigheden brengt (+ GPS coördinaten)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Eerst uittesten? Download alvast je gratis preview reisgids.

Murcia Valencia rondreis

Gratis reisgids Murcia-Valencia downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 22 juli 2022 - Geert

Ik gebruikte de gids voor onze daguitstap naar Cartagena. Over de rest kan ik dus niet oordelen. De wandelroute voor Cartagena is duidelijk aan een grondige herziening toe. Enkele delen van de route zijn afgesloten en leiden niet meer tot de ingang van de beoogde bezienswaardigheden (de afdaling na Castillo de la Concepción en het laatste stuk naar het Romeins theater). Het forum romanum is onlangs vernieuwd en is uitgegroeid tot een schitterende site en verdient meer te zijn dan een optionele uitbreiding van de wandeling: het is één van de hoogtepunten. Tenslotte nog een tegenvaller van ons: de twee laatste bezienswaardigheden, het Augusteum en Casa de la Fortuna, sluiten al om 15u. Als je, zoals wij, de wandeling volgt en enkele musea en een terrasje bezoekt onderweg, riskeer je het pas te bereiken na sluitingstijd.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?