17 x bezienswaardigheden in het Nationaal Park Triglav: leukste activiteiten + verblijftips

Volledige reisgids kopen voor € 10

17 x bezienswaardigheden in het Nationaal Park Triglav: leukste activiteiten + verblijftips

26 februari 2024 in Slovenië6 reacties

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in het Triglav National Park: wat te zien en doen + verblijftips?

Er valt zoveel te zien en te beleven in het Triglav Nationaal Park in het noordwesten van Slovenië, dat je minstens een week nodig hebt voordat je alle activiteiten eens gedaan hebt. Je kan natuurlijk gewoon ook in alle rust genieten van de hoge bergtoppen boven je, en de smaragdgroene Soča rivier onder je.

Het nationaal park ligt in de Julische Alpen en bezit met zijn 2864 meter hoge Mount Triglav, de hoogste berg van Slovenië. Benieuwd naar wat je mag verwachten? Lees dan zeker verder en ontdek de mooiste plekjes van het Nationaal Park Triglav.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan het Nationaal Park Triglav

Reisgids.
Vliegtickets1u40 vliegen naar Ljubljana (op 50 minuten rijden van het nationaal park) vergelijk prijzen bij Transavia of Cheaptickets
Met de autoDe afstand tot Kranjska Gora en Bled is ongeveer 1150 km vanuit Utrecht / Brussel. Reken op 12 à 15 uur rijden. Aan te raden is om te overnachten onderweg naar Slovenië.
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 265), DeJongIntra (va.€ 167) of ga avontuurlijk Packraften in Slovenië (va. € 720)
HuurautoIn Slovenië is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Triglav Nationaal Park in Slovenië

Triglav Nationaal Park, in het Sloveens Triglavski Narodni Park, is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Slovenië. Er zijn letterlijk spectaculaire hoogtepunten te zien en daarom mag het Triglav Nationaal Park tijdens geen enkele roadtrip door Slovenië ontbreken.

Het nationaal park biedt eindeloze wandeltochten (van makkelijk tot uitdagend), prachtige gletsjerdalen met sfeervolle dorpjes en kristalheldere bergmeren, om nog maar te zwijgen van de adembenemende uitzichten die je om iedere hoek te wachten staat. Maar het bekendste kenmerk van het nationaal park is de Triglav berg, met een hoogte van 2.864 meter de hoogste berg van het land. In deze blogpost ontdek je alvast de mooiste plekjes die er te zien zijn en de leukste dingen om te doen in het prachtige Triglav Nationaal Park.

Boek hier je excursie naar het Triglav Nationaal Park

  1. De prachtige Tolmin kloof

De pittoreske Tolmin-kloof (Tolminska korita) ligt net buiten het gelijknamig stadje Tolmin en is meteen een van de grootste redenen waarom de meeste mensen naar dit gedeelte van Slovenië komen. Een korte luswandeling van 2 km brengt je langs de prachtige kloof die gevormd is door de samenvloeiing van de Tolminka en Zadlascica rivier. De Tolmin-rivier stroomt vervolgens verder totdat hij de Soča-rivier in de vallei bereikt.

  • Toegangskaartjes kan je aankopen bij het ticket office, net voorbij het restaurant (bekijk ligging).
  • Er is een grote parkeerplaats voorzien en toiletten bij het begin van de Tolminkloof.
  1. Vršič Pass, hoogste bergpas van Slovenië

De Vršič Pass is de hoogste bergpas van Slovenië. De bergpas stijgt tot een hoogte van 1611 meter als hij via 50 haarspeldbochten de Julische Alpen doorklieft, wat een onvergetelijke bergrit oplevert (ook voor de mensen op de achterbank).

Onderweg zijn er verschillende stops en uitzichtpunten voorzien. Tijdens je rit word je continu getrakteerd op geweldige uitzichten op de bergen van de Julische Alpen en kom je onder meer langs het meer van Jasna, de houten Russische kapel en het bergdorpje Kranjska Gora.

De steile bergweg verbindt het dorpje Kranjska Gora met Bovec. Velen zijn het er over eens dat dit een mooie manier is om afscheid te nemen van het westelijke gedeelte van het Triglav Nationaal Park.

  1. Wandel naar de mooiste watervallen

Wist je dat je in het Triglav Nationaal Park enkele van de mooiste watervallen in Slovenië kan vinden? Hieronder vind je alvast enkele watervallen die je in het park kan bezichtigen.

  • Gelegen in de buurt van het meer van Bohinj, is de 78 meter hoge Savica-waterval een van de bekendste watervallen in Slovenië.
  • De 52 meter hoge Peričnik-waterval is te vinden in de Vrata-vallei, aan de voet van de noordelijke wanden van de Triglav-berg. Wat Peričnik bijzonder maakt, is dat je achter de waterval kunt lopen en een spectaculair uitzicht hebt vanuit een ander perspectief.
  • Boka waterval staat bekend als een van de hoogste watervallen in Slovenië, dichtbij Bovec.
  • Ook de iets kleinere Virje waterval is een bezoekje waard. De waterval ligt in de buurt van Plužna, niet ver van de stad Bovec.
  • Waterval Martuljek kan je vinden bij de Martuljek-kloof, een prachtige locatie in de buurt van Kranjska Gora.
  1. Bezoek het Alpine Dairy Museum

In 1883 werd in Stara Fužina in Bohinj een kaasfabriek gebouwd, waar tot 1967 kaas werd geproduceerd. In het Alpine Dairy Museum komt je meer te weten over de geschiedenis van de melkveehouderij in het Alpengebied van Slovenië en wordt de oorspronkelijke kaasmakerij tentoongesteld, samen met authentiek gereedschap, koperen kaasvaten, evenals voorwerpen die de herders gebruikten bij hun werk in de bergweiden. Je kan ook een houten interieur bezoeken van een herdershuisje uit de 19e eeuw en je krijgt inzicht in het leven van herders in de weilanden van Bohinj.

LEESTIP: Download onze gratis preview reisgids Slovenië en kom langs de leukste plekjes van dit verrassend mooie land.

  1. De herdenkingskerk van de Heilige Geest in Javorca

De herdenkingskerk van de Heilige Geest (Memorial Church of the Holy Spirit) in Javorca is een houten kerkje die werd gebouwd ter nagedachtenis van de gevallen Oostenrijks-Hongaarse verdedigers van het slagveld van het Isonzofront (1915 – 1917). Het ligt in het afgelegen bergachtige gebied Tolmin van het Triglav Nationaal Park en kreeg in 2018 zelfs het Europees Erfgoedlabel. De kerk van Javorca is een meesterwerk van kunst en een gedenkteken van verzoening.

Het interieur is versierd met eikenhouten panelen, met meer van 2500 namen van gesneuvelde Oostenrijks-Hongaarse soldaten die zijn omgekomen op de nabijgelegen slagvelden. Om de kerk van Javorca te bereiken maak je een korte maar steile wandeling van 20 minuten vanaf de parkeerplaats bij Tolmin (bekijk ligging). Hoewel de weg ernaartoe een beetje inspanning vraagt, word je uiteindelijk beloond met een prachtig uitzicht over het landschap. Voor de kerk zelf betaal je een kleine toegangsprijs.

  1. Houten dorpje Planina Zajamniki

Planina Zajamniki is een klein dorpje met houten huisjes en stallen. Sommige huizen zijn inmiddels gerestaureerd en omgetoverd tot een gezellig vakantiehuisje. Vanaf het dorpje heb je ook een uitzonderlijk uitzicht op de Julische Alpen en het meer van Bohinj.

  1. Ontspannen bij de meren van het Triglav Nationaal Park

Het Jezero Jasna (Jasnameer) bij Kranjska Gora

Ben je van plan om de Vršič-bergpas te rijden, dan passeer je sowieso het wondermooie Jezero Jasna. Het bijzondere hieraan is dat het eigenlijk twee kunstmatige met elkaar verbonden meren zijn. Dit is op het eerste zicht niet zo speciaal, zou je denken, maar voeg hier de indrukwekkende achtergrond van kalkstenen bergen aan toe, voornamelijk gedomineerd door de majestueuze Prisank en Razor.

Afgezien van de adembenemende natuurlijke schoonheid, straalt de omgeving een idyllische en ongerepte sfeer uit. Rond het meer is er nauwelijks sprake van commerciële bedrijvigheid, waardoor je hier in alle (relatieve) rust van deze pracht en praal kan genieten.

  • Het duurt slechts een half uurtje om rond het meer te wandelen.
  • Onderweg kan je nog stoppen aan een observatieplatform (waarvan waaghalzen ook in het meer kunnen duiken).
  • Of bij het bronzen standbeeld van Goudhoorn (Zlatorog in het Sloveens). Volgens de plaatselijke folklore was dit een witte gems met gouden horens die regeerde over het Triglav-gebergte.

LEESTIP: Ontdek nog meer van de mooiste meren in Slovenië.

Het sprookjesachtige meer van Bled

Het meer van Bled is waarschijnlijk de bekendste plek in Slovenië. Je zal er dan ook nooit de enige toerist zijn, maar laat dat je zeker niet tegenhouden. Het idyllische eiland Blejski Otok in het midden van het meer lijkt zo uit een sprookje te komen. Op en rondom het meer zijn er heel wat activiteiten te doen en bezienswaardigheden te vinden.

  • Vaar naar de Maria Hemelvaartskerk in het midden van het meer met, versierd met fresco’s en met een gouden altaar met een overdekte gondel (Pletna).
  • Je kan in de omgeving ook zeer goed wandelen en voor het mooiste uitzicht ga je het beste naar het uitkijkpunt Ojstrica.
  • Treed in de voetsporen van Fidel Castro in Vila Bled, met het Belvédère Pavilioen dat als theehuis fungeert.
  • Ben je op zoek naar een adrenaline-kick? Probeer dan zeker eens de Straža bled-rodelbaan.
  • Om een wandeling rond het hele meer te maken, moet je rekenen op anderhalf tot twee uur.

OVERNACHTINGSTIP: Verblijf tijdens je bezoek aan het meer van Bled bij Garden Village. Hier verblijf je in een boomhut, basic tentje, luxe glamping of een appartement mét eigen bubbelbad. De keuze is volledig aan jou! Beleef een sprookjesachtige nacht naast het heldere meer van Bled, waar je heel wat kan meemaken. Een absolute aanrader! Meer info en boeken.

Of toch liever het meer van Bohinj?

Het meer van Bohinj ligt, net als het meer van Bled, in het nationaal park Triglav. Dit meer is groter dan dat van Bled en - voorlopig - een stuk minder toeristisch. Hier kan je in alle rust rondwandelen door het prachtige natuurgebied met de imposante bergtoppen van de Julische Alpen op de achtergrond. Het meer van Bohinj is de perfecte uitvalsbasis voor wie een avontuurlijke en natuurvakantie wil in Slovenië.

Je kan in de regio mooie wandeltochten maken, mountainbiken of kajakken en zelfs gaan skiën in de buurt van de stad Vogel. Vergeet ook zeker niet om een wandeling rond het meer te maken om van het uitzicht te genieten.

  1. De schilderachtige Vintgarkloof

De Vintgarkloof, uitgesleten door de Radovna-rivier, ligt nabij Gorje, ongeveer 4 kilometer ten noordwesten van Bled. Tot 1890 was de adembenemende 1,6 km lange kloof grotendeels onbereikbaar. Enkele jaren later in 1893 werd de kloof voorzien van houten wandelpaden en bruggen, waardoor deze toegankelijk werd voor het publiek. Later werden deze de Žumer Galleries genoemd. Deze ongelooflijk schilderachtige plek langs de turquoise kleurige Radovna rivier, heeft sindsdien al veel toeristen in vervoering gebracht.

  • Op het einde van de kloof vind je de 13 meter hoge Šum waterval, waar je naartoe kan via een wandelpad naar beneden (rechts van de kiosk).
  • Reken voor de totale wandeling door de kloof op ongeveer 2 uur (1 uur enkel).
  • De Vintgar Gorge is enkel te voet toegankelijk.

TOUR: Boek hier je zelfgeleide e-biketocht rond de Vintgarkloof en geniet van een fietstocht door de natuur rond Bled.

  1. Met de kabelbaan naar de top van de Vogel-berg

Vanuit Ukanc kan je een rit in de 4,2 km lange kabelbaan maken naar de top van de Vogel (berg), op een hoogte van 1535 meter. Wanneer je een ritje maakt op de kabelbaan kan je bij heldere dagen genieten van een fenomenaal uitzicht over het meer en de schilderachtige bergen.

In de zomer is het de ideale plek om heerlijk te wandelen maar in de winter wordt het omgetoverd tot een waar skiparadijs. Heel wat mensen komen naar hier voor een leuke wintersportvakantie in Slovenië. Boek hier je Sneeuwschoenwandeling in Triglav Nationaal Park.

  • De kabelbaan is het hele jaar geopend en gaat om de 30 minuten naar boven, tussen 8u en 18u.
  • In 6 minuten ben je boven, je hebt er een geweldig uitzicht vanaf het panoramisch plateau, en er is tevens een restaurant.
  • Sportievelingen kunnen ook helemaal naar de top van de Vogel wandelen.
  • Meer info en openingsuren op de website.
Onze tip: In het Bohinj infocenter (bekijk ligging) kan je voor een klein prijsje (€ 2 in 2019) een infoboekje kopen. Hierin zit achteraan een kortingsbon zodat kinderen in bijzijn van hun ouders gratis op de kabelbaan naar de top van Mount Vogel kunnen (1 coupon per persoon).
  1. Soča rivier, een verborgen parel in Slovenië

De Soča rivier loopt van de Julische Alpen in het westen van Slovenië tot aan Nova Gorica waar de rivier Noord-Italië binnengaat en na 135 kilometer uitmondt in de Adriatische Zee. De smaragdgroene rivier wordt door velen benoemd als de mooiste rivier in Slovenië. Het water kleurt smaragdgroen of turquoise blauw door de vele mineralen, terwijl de rotsen die de rivier omringen opvallend wit zijn. Een schilderachtig decor!

De Soča rivier is natuurlijk dé bezienswaardigheid van Bovec en de grootste reden waarvoor men hier naartoe trekt. Je kan je dan ook uren vermaken op de Soča rivier. De Soča rivier leent zich perfect voor het uitoefenen van watersporten. We geven je alvast de leukste activiteiten mee die je kan doen op de Soča rivier.

EXCURSIE BOEKEN: Wil je graag zelf de wateren van de Soča rivier trotseren met een kajak, kano of met een raft? Bekijk dan hier het volledige aanbod op de Soča rivier.

Raften op de Soča Rivier

In Bovec zijn er een aantal bedrijven die wildwater rafting aanbieden. De rivier is op bepaalde plekken redelijk kalm waardoor ook gezinnen met (iets oudere) kinderen en mensen zonder raftervaring zich in een boot kunnen wagen. Maar er zijn ook gedeeltes van de rivier waar zelfs de meest ervaren rafters een adrenalinestoot van zullen krijgen.

Raften is één van de populairste manieren om van de rivier te genieten, zowel voor de plaatselijke bevolking als de toeristen. Bovec Rafting Team en Soca Rafting zijn twee goed aangeschreven bedrijven die verschillende mogelijkheden aanbieden. Beide zijn in Bovec te vinden.

Packraften in de Soča vallei

Ga 7-dagen wandelen en raften op de Soča in het noorden van Slovenië, bekijk hier alle info voor een packraft avontuur in Slovenië (va. € 720).

Kajakken & kanovaren op en rond Soča

Een andere manier van waterrecreatie is natuurlijk om te gaan kajakken. Er zijn verschillende touroperators die kayak- of kanopakketten aanbieden. Afhankelijk van welk stuk van de rivier je kiest, kan je rustig peddelen op een kalme rivier of voor iets meer uitdaging gaan.

Vanuit Bovec kan je naar de stroomversnellingen die iets verder in de Julische Alpen liggen gaan of juist stroomafwaarts naar Tolmin. Kajakken is slechts het topje van de ijsberg – er zijn nog talloze andere waterrecreatiemogelijkheden, van tuben tot canyoning.

Met een Zipline over de Soča vallei

De Učja Rivier stroomt over in de Soča Rivier bij het dorp Žaga, die door de ontoegankelijke Učja canyon gaat. Zeven lijnen zijn er over de vallei gespannen waardoor je nu toegang hebt tot plekken met een prachtig uitzicht, die anders zeer moeilijk te bereiken waren. Maak een ritje met de zipline, krijg je de kans om naar beneden te kijken naar een plek van ongerepte schoonheid en geniet van een onvergetelijk avontuur.

TICKETS: Laat je adrenaline pompen in het langste ziplinepark van Europa. Boek hier je onvergetelijke zipline ervaring en zweef boven de adembenemende Učja Vallei tegen snelheden van 40 à 60 km/uur.

  1. Mooiste wandelingen door het nationaal park Triglav

Uiteraard mag een stevige bergwandeling in het Triglav Nationaal Park niet ontbreken om de omgeving te ontdekken. Het nationaal park is één van de beste hike-bestemmingen van Slovenië. Lang of kort, makkelijk of uitdagend, er zijn genoeg wandelopties voor iedereen. Enkele populaire wandeling of hikes die de moeite zijn:

Beklim de hoogste berg van Slovenië: Triglav

Op zoek naar een uitdaging? Beklim dan zeker de Triglav, de hoogste berg van Slovenië. De berg staat op de vlag van het land en elke Sloveen ‘moet’ de berg eenmaal in zijn leven beklommen hebben.

  • Je kan de 2864 meter hoge top beklimmen langs twee wandelpaden, die beiden een stuk via ferrata omvatten.
  • Je start in de omgeving van Bled, bij het dorpje Mojstrana (waar je georganiseerde tours kan vinden) en passeert langs de Kredarica-hut, de hoogstgelegen berghut van Slovenië (bekijk ligging).
  • De wandeltocht duurt twee dagen (een overnachting) en is behoorlijk technisch. Je hebt dus wel wat ervaring nodig en je gaat ook beter met een gids. De uitzichten onderweg zijn verbazingwekkend mooi.

Soča Trail

Vergeet je beste paar wandelschoenen niet mee te nemen want de omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen te maken. Een daarvan is de beroemde Soča Trail die van de bron in het Triglav National park langs de Soča rivier loopt. De wandelroute is onderdeel van de 750 kilometer lange Alpe-Adria-Trail die door Oostenrijk, Italië en Slovenië loopt. Uiteraard is het aan te raden om een stukje van de wandeling te doen. Het bekendste gedeelte van de route is van de Great Soča Gorge naar Bovec.

  • De Soča Trail is ongeveer 25 km en begint bij de bron ten noordwesten van het dorpje Trenta.
  • De Soča Trail is op zich geen zware route ondanks de bergachtige omgeving en wordt duidelijk aangegeven.
  • Je wandelt langs de rivier over eeuwenoude wandelpaden, door smalle valleien waar je soms alleen het kolkende water van de rivier hoort.
  • Hier en daar steek je enkele charmante voetgangersbruggen over en uiteraard geniet je van prachtige uitzichten.
  • Houd er wel rekening mee dat dit een populair stukje is. We raden je dan ook aan om zo vroeg mogelijk op pad te gaan zodat je andere wandelaars kan ontlopen.

Wandel naar de Mostnica kloof

De Mostnica Gorge - ofwel kloof - vind je in Stara Fužina in de buurt van het Bohinj meer. Hoewel deze plek nog niet zo bekend is, vinden wij het zeker de moeite om te bezoeken. Je krijgt namelijk prachtige uitzichten over de kloof en je ziet ook verschillende rotsformaties. Let op: af en toe zal je wel je beste beentje moeten voorzetten om te klimmen of dalen.

  • Wanneer je aankomt bij de Mostnica kloof kan je kiezen voor een wandeling van één uur en half (4km) die je door de Mostnica vallei brengt.
  • Of je kan de route naar de Voje vallei er bijnemen en dan loop je er ongeveer 3,5 uur over (12km).
  • De wandeling door de Mostnica kloof is geschikt voor kinderen, maar niet voor buggy's.
  • We raden je ook aan om voldoende water mee te nemen want er zijn geen verkooppunten voorzien op de wandelroute.
  1. Triglav Merenvallei

De Triglav Merenvallei, gelegen in het Triglav Nationaal Park, is een alpine gletsjervallei die haar naam ontleent aan de hoogste top van Slovenië, de berg Triglav. Deze ongerepte vallei is beroemd vanwege de aanwezigheid van zeven meren waaraan de naam is ontleend.

De zeven meren in de Triglav Vallei zijn:

  • Jezero pod Vršacem (Meer onder Vršac) of Jezero v Podstenju
  • Mlaka v Laštah (Vijver in richels)
  • Rjavo jezero (Bruine Meer)
  • Zeleno jezero (Groen Meer)
  • Veliko jezero (Het Grote Meer) of Jezero v Ledvicah (Niermeer)
  • Dvojno jezero (Dubbel Meer)
  • Črno jezero (Zwart Meer)

Er zijn trouwens meer dan zeven meren aanwezig in het park, maar de kleinere drogen meestal geregeld op. Je kan deze valleien combineren in één wandeling, maar hiervoor heb je wel een goede conditie nodig. Ze heeft namelijk een lengte van 28 kilometer, een hoogteverschil van meer dan 1350 meter en in totaal doe je er zeker 8 tot 12 uur over. Als je dapper genoeg bent: ze vertrekt vanuit Planina Blato (bekijk ligging). Hoe dan ook is dit met voorsprong een van de mooiste wandelingen van Slovenië (en misschien zelfs Europa).

  1. Mountainbike in de Soča Vallei

Mountainbiken is in dit deel van het land een populair tijdverdrijf en waarschijnlijk zul je onderweg wel heel wat mountainbikers tegenkomen die door de Soča Vallei rijden. Je kan op meerdere plaatsen een mountainbike huren en op één van de fietspaden of mountainbike trials rond Bovec jezelf gaan uitleven en afzien.

  1. Of verken het park te paard

Een andere manier om je te bewegen in deze omgeving is op de rug van een paard. In dit gedeelte van het nationaal park zijn een aantal begeleide paardrijtochten beschikbaar en het afwisselende landschap betekent dat er voor ieder wat wils is, van de beginner tot de ervaren ruiter. Posestvo Blata is één van die plekken in de buurt van Bovec (bekijk ligging) waar paardrijtochten worden aangeboden. Meer info op de website.

  1. Info en tips voor je bezoek aan Triglav Nationaal Park

  1. Wat is de ligging van het Triglav Nationaal Park op de kaart?

Het Triglav Nationaal Park bevindt zich in het noordwesten van Slovenië, in de regio Gorenjska. Het park grenst aan Oostenrijk in het noorden en Italië in het westen. Het omvat delen van de Julische Alpen en het Triglav-massief. Populaire steden in de buurt van het Triglav Nationaal Park zijn Kranjska Gora en Bovec. De Sloveense hoofdstad Ljubljana ligt op zo'n 58 kilometer verwijderd van het park (45 minuten rijden).

Ligging van de bezienswaardigheden in het Triglav Nationaal Park op de kaart

  1. Waar overnachten in het nationaal park Triglav?

Op zoek naar een gezellig hotel of gezinsvriendelijke camping tijdens je verblijf in Triglav Nationaal Park? Je kan overnachten in Kranjska Gora, Trenta of Bovec, alle drie een ideale uitvalbasis om het park te ontdekken. Ook het meer van Bled en het meer van Bohinj bieden enkele leuke verblijfplaatsen. Hieronder vind je alvast enkele populaire accommodaties in en rondom het nationaal park of bekijk het volledige aanbod hotels en campings in het Triglav Nationaal Park.

  • Bovec: De Adrenaline Check Camping is een gezellige camping bij Bovec met luxe tenten, verzorgde badkamers en prachtige uitzichten.
  • Bled: Garden Village Bled is gelegen op slechts 1 minuut wandelen van het Meer van Bled met knus ingerichte boomhutten en luxe tenten.
  • Bohinj: Chalet Zlatorog is een charmante chalet gelegen net naast het Meer van Bohinj en pal aan de rivier Sava Bohinjka.
  • Kranjska Gora: Apartments Julijana is zeer goed gelegen in het centrum, direct tegenover de supermarkt. Het gezellig ingerichte appartement is geschikt voor families.
  1. Mis niets tijdens je vakantie in Slovenië met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Slovenië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Slovenië met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Slovenië met een gratis stadswandeling Ljubljana.

Slovenië

Gratis reisgids Slovenië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 25 oktober 2022 - Lout

Vond het duidelijk en verhelderend. Heeft me een goed idee over het land gegeven. Dank 🙏

- 14 juli 2021 - Leo van Heugten

super goede en praktische tips zodat je direct geweldige activiteiten kunt ondernemen, in plaats van eerst alles uitpluizen.

- 1 december 2020 - Ellen

Erg leuke en interessante site met goede en duidelijke tips. Krijg nu al zin in de vakantie.

- 21 oktober 2019 - Dominique Fanton

Ik wil meer details over Fietsen en wandelen, maar dan routes in Triglav National Park en soca vallei. Het kost veel energie en tijd om dit allemaal uit te zoeken. Een zeer belangrijke familieroute is trouwens D2. En juist hierover vind ik weinig informatie over terug . Dit is nochtans een zeer belangrijke promotietroef !!!

- 17 oktober 2019 - Bo

Ik zocht meer informatie over het triglavgebergte maar de download ging niet zo ver.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?