10 x beste campings in Schotland: waar kamperen met je camper + tips?

Koop de volledige reisgids voor € 10

10 x beste campings in Schotland: waar kamperen met je camper + tips?

22 februari 2023 in Schotland0 reacties

Overzicht met de leukste campings in Schotland + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie in Schotland zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in Schotland of bekijk het volledige aanbod campings in Schotland.

Inhoud artikel

Kaartje met de campings in Schotland

  1. Glen Nevis Caravan & Camping Park (Fort William)

Glen Nevis Caravan & Camping Park in Fort William, is gelegen aan de voet van de Ben Nevis, een ideale uitvalsbasis. De camping beschikt over verschillende kampeerplekken met voldoende schaduw en privacy. Je wordt ’s ochtends wakker van de fluitende vogeltjes en begint de dag met een kop koffie en verse broodjes in het ochtendzonnetje. Vanop je staanplaats geniet je van een prachtig uitzicht over de Schotse Hooglanden.

Ben je toe aan wat beweging? Dan kan je elkaar uitdagen voor een potje badminton of volleybal. Of neem een verfrissende duik in de rivier aan de rand van de camping. Meer info en boeken.

  1. Lomond Woods Holiday Park (Balloch)

Lomond Woods Holiday Park bevindt zich in het pittoreske dorpje Balloch, aan de oevers van Loch Lomond. Deze camping biedt een prachtig uitzicht op het meer en de omliggende heuvels. Dit familievriendelijke vakantiepark biedt schaduwrijke staanplaatsen maar ook huisdiervriendelijke lodges, stacaravans en glamping-pods.

Er worden wandelingen georganiseerd onder leiding van een ranger zodat je het Loch Lomond en het nationale park Trossachs kan verkennen. Of je kan ook genieten van watersporten, fietsen en vissen in de nabije omgeving. Meer info en boeken.

  1. Perth Caravan Park (Perth)

Perth Caravan Park & Camp Site ligt op een schilderachtige plek aan de oevers van de rivier de Tay, op korte afstand van het stadscentrum Perth. De camping biedt een scala aan accommodatiemogelijkheden, waaronder staanplaatsen voor caravans, campers en tenten.

Met de indoorspeeltuin, de kartbaan en de minigolfbaan zullen jullie je ook geen moment vervelen. Wil je liever de prachtige omgeving verkennen? In de omgeving kan je mooie wandelingen maken en bij de receptie kan je ook verschillende fietsroutes vinden. Meer info en boeken.

  1. Portree Campsite (Isle of Skye)

Op zoek naar een camping op het prachtige Isle of Skye? Verblijf dan in het toeristische stadje Portree. Portree Campsite biedt staanplaatsen voor campers, caravans en campers, inclusief elektrische aansluiting. De tentplaatsen liggen op standaard grasplaatsen zonder elektriciteit. 's Avonds geniet je van een prachtige zonsondergang met het Cuillin-gebergte op de achtegrond. Meer info en boeken.

  1. Drummohr Holiday Park (Edinburgh)

Drummohr Holiday Park is een vakantiepark gelegen in Musselburgh, net buiten Edinburgh (op 28 minuten rijden). Deze camping is ideaal als je met de camper op zoek bent naar een handige locatie om Edinburgh en de omliggende gebieden te verkennen.

Het Drummohr Holiday Park biedt verschillende accommodaties, waaronder kampeerplaatsen, toerplaatsen voor caravans en campers en glamping-pods. Het vakantiepark heeft een prachtige ligging aan de kust, met uitzicht op de Firth of Forth. Meer info en boeken.

  1. Broomfield Holiday Park (Ullapool)

Broomfield Holiday Park wordt door een familie beheerd en ligt aan de rand van het pittoreske vissersdorpje Ullapool in de Schotse Hooglanden. De camping biedt kampeerplaatsen op een ruim grasveld, stacaravans en de mogelijkheid om te overnachten in luxe lodges. Vanaf je staanplaats heb je prachtig uitzicht op Lochbroom en de omliggende heuvels. Verder beschikt de camping ook nog over moderne douches, een wasruimte, een speelkamer en een kleine campingwinkel. Meer info en boeken.

  1. Bunchrew Caravan & Camping Park (Inverness)

Bunchrew Caravan & Camping Park is een mooie camping in Inverness, langs een prachtig stuk van de Beauly Firth. Deze camping met hellend terrein beschikt over een groot aantal staanplaatsen waaruit je kan kiezen: een staanplaats aan het strand of misschien dichter bij de bomen of op open terrein? Er is ook een mogelijkheid om stacaravans en bungalows te huren. De sportievelingen kunnen hun energie kwijt op het sportterrein. Meer info en boeken.

  1. Braemar Caravan Park (Cairngorms National Park)

Het Braemar Caravan Park wordt omringd door de schilderachtige bergen van het Schotse natuurgebied Cairngorms National Park. De camping is geschikt voor toercaravans, campers, vouwwagens en tenten en biedt plaatsen met fantastisch uitzicht op de omliggende heuvels. Geen zin om te koken? Op wandelafstand ligt een verscheidenheid aan winkels, cafés en restaurants in het dorpje Braemar. Braemar ligt in het hart van het Cairngorms National Park, vanaf de camping kan je dus prima het nationaal park verkennen. Meer info en boeken.

  1. Loch Ness Shores Camping & Caravaning Club Site (Loch Ness)

Loch Ness Shores Camping & Caravaning Club Site ligt aan de oevers van Loch Ness en wordt omringd door een adembenemend landschap. Vanaf de camping heb je dan ook directe toegang tot het meer. De staanplaatsen voor de campers liggen verspreid op open velden. In de omgeving van de camping kan je mooie wandel- en fietstochten maken, vissen en varen. Er kunnen kano’s worden gehuurd. Het is ook een goede uitvalsbasis voor excursies naar Urquhart Castle en Fort Augustus. Meer info en boeken.

  1. Dunnet Bay Caravan and Motorhome Club Campsite (Thurso)

Dunnet Bay Caravan and Motorhome Club Site is een camping gelegen in het noorden van Schotland, nabij het dorpje Dunnet in Caithness. De camping biedt staanplaatsen voor caravans, campers en tenten en biedt uitzicht op het nabijgelegen Dunnet Head, het noordelijkste punt van het vasteland. De camping heeft een breed scala aan faciliteiten, waaronder toiletten en douches, wasfaciliteiten, een kinderspeelplaats en een kleine winkel waar je terecht kan voor kleine boodschappen.

In de omgeving kan je tal van activiteiten ondernemen, zoals wandelen langs het nabijgelegen strand, het natuurreservaat Dunnet Head verkennen en een bezoek brengen aan de nabijgelegen steden Thurso en John O'Groats. Meer info en boeken.

  1. Extra: Download onze reisgids Schotland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Schotland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Schotland met 157 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Schotland.

Schotland

Gratis reisgids Schotland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?