Galleria Doria Pamphilj in Rome bezoeken? Tickets voor de rijkelijk versierde kunstgalerij

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Galleria Doria Pamphilj in Rome bezoeken? Tickets voor de rijkelijk versierde kunstgalerij

23 maart 2023 in Rome0 reacties

Praktische info over je bezoek aan het Palazzo Doria Pamphilj + waar tickets kopen?

Het Palazzo Doria Pamphilj is nog een goed bewaard geheim in het hartje van Rome. Dit stadspaleis was ooit in de handen van de familie Pamphilj, maar werd daarna geschonken aan de familie Doria. Die Doria’s waren enthousiaste kunstverzamelaars. Het resultaat? De Galleria Doria Pamphilj, een rijkelijk versierde kunstgalerij in historische vertrekken waar meer dan 400 waardevolle werken van beroemde kunstenaars tentoongesteld worden. Kunstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Lees hier alles over je bezoek aan het Palazzo Doria Pamphilj + bestel je tickets hier op voorhand.

Inhoud artikel

 1. Woordje geschiedenis van Galleria Doria Pamphilj

Palazzo Doria Pamphilj, een prachtig stadspaleis dat een lange geschiedenis met zich meedraagt

Ooit was het de eigendom van de invloedrijke familie Pamphilj. Het bekendste lid van die familie is de paus Innocentius X. Het enorme paleis in Rome werd generatie na generatie doorgegeven tot er plots geen rechtstreekse erfgenamen meer waren. De toenmalige paus, Clemens XIII, besliste om het stadspaleis en de andere eigendommen van de familie Pamphilj te schenken aan de familie Doria.

De familie Doria woonde oorspronkelijk in Genua, maar verhuisde door de schenking naar het stadspaleis in Rome. Vanaf toen kreeg het stadspaleis de dubbele naam Doria Pamphilj. De Doria’s waren grote kunstliefhebbers. De familie verzamelde een ongelofelijke kunstcollectie bijeen met werken van de grootste namen uit de kunstwereld. Het hele stadspaleis werd volgehangen met al die wonderlijke schilderijen.

Vandaag worden gedeeltes van het stadspaleis nog steeds bewoond door diezelfde familie. De rest van het paleis is - gelukkig voor ons - opengesteld van het publiek. Je kan al die kunstwerken en de rijkelijk gedecoreerde zalen nu zelf bewonderen.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het Palazzo Doria Pamphilj online op voorhand.

 1. Bewonder de kunstwerken in Galleria Doria Pamphilj

Kunstliefhebbers mogen de Galleria Doria Pamphilj, het gedeelte van het palazzo waar de meer dan 400 kunstwerken tentoongesteld worden, absoluut niet overslaan. Elke muur in het stadspaleis hangt helemaal vol met prachtige schilderijen en er staan ook heel wat standbeelden verspreid over het paleis. Hier kan je meesterwerken bewonderen van enkele van de grootste namen uit de Europese kunstgeschiedenis. Vooral Italiaanse kunstenaars zijn er vertegenwoordigd. Je ziet schilderijen van onder andere Rafaël, Caravaggio, Titiaan en Tintoretto.

Het beroemdste werk is echter van de Spaanse meesterschilder Velázquez. Hij schilderde het portret van paus Innocentius X dat voor verschillende schilders als hét voorbeeldportret diende. Daarnaast kan je hier nog schilderijen bewonderen van Memling, Pieter Brueghel de Oude, Jan Brueghel en Metsys.

 1. Het Palazzo Doria Pamphilj

Niet alleen de kunstwerken, maar ook het stadspaleis zelf is indrukwekkend. De plafondgewelven werden aangekleed met fresco’s en intrinsiek goudwerk. Het hoogtepunt is de spiegelzaal, waar de tijd lijkt te zijn stilgestaan.

Het grote voordeel van de Galleria Doria Pamphilj is dat er niet al te veel toeristen komen. Je kan hier al die kunst dus in rust en stilte bewonderen, zeker als je buiten het toeristische hoogseizoen komt. En dat maakt een bezoekje extra bijzonder.

 1. Praktische info voor je bezoek aan Galleria Doria Pamphilj

 • Het Palazzo Doria Pamphilj bevindt zich in de Via del Corso 305. Het ligt zo ongeveer tussen het Pantheon en de Trevifontein, midden in het toeristische hart van Rome dus.
 • Je kan het stadspaleis makkelijk te voet bereiken.
 • Kom je met de metro? Dan zijn de dichtste haltes Colosseo of Barberini.
 • Openingsuren: De Galleria Doria Pamphilj is elke dag open van 10u tot 19u.
 • Op vrijdag, zaterdag en zondag is het paleis een uurtje langer open.
 • Mocht je tickets aan de kassa aankopen, houd er dan rekening mee dat de ticketbalie anderhalf uur voor sluitingstijd sluit.
Mis niets tijdens je bezoek aan deze prachtige stad met onze reisgids Rome.
 1. Waar tickets kopen voor Galleria Doria Pamphilj?

Je kan je tickets voor een bezoek aan de Galleria Doria Pamphilj vooraf online kopen. Daarbij zit een audiogids in het Italiaans, Engels of het Frans inbegrepen. Leuk weetje: de oorspronkelijke audiogids werd ingesproken door Jonathan Doria Pamphilj. Hij vertelt het verhaal van zijn familie terwijl hij je meeneemt door de paleisgangen. Een leuke extra voor tijdens je bezoek.

Wil je de Galleria Doria Pamphilj in al haar pracht en praal ervaren? Dan kan je ook tickets boeken voor een opera in dit stadspaleis. Je wordt dan eerst rondgeleid door een professionele gids en krijgt daarna enkele operastukjes te horen in een mooie zaal. Boek je tickets voor een opera in het Palazzo Doria Pamphilj.

TIP: Wil je graag naast de prachtige kunstcollectie van Galleria Doria Pamphilj ook de ondergrondse archeologische opgraving uit de keizertijd van Trevi fontein bewonderen. Bestel je combiticket voor het Galleria Doria Pamphilj en Trevi-fontein.

 1. Wat is de ligging van Galleria Doria Pamphilj op de kaart?

 1. Waar overnachten in Rome? Onze favoriete adresjes

Op citytrip naar Rome, maar waar moet je nu overnachten? We maakten een compleet overzicht van de leukste adres per prijscategorie en per wijk in Rome. Zo kan je alvast kiezen en jezelf oriënteren.

Word je graag wakker met uitzicht op het Colosseum of met zondagse mis van de Paus op de achtergrond, ontdek hier de verblijven en hotels in Rome per wijk. Wie liever in een budgetvriendelijk verblijf overnacht, vind hier onze favoriete jeugdherbergen in Rome vinden.

 • Verblijf in Regola in het prachtige 17de-eeuwse gebouw van Domus Ester. Dit gasthuis biedt klassiek-ingerichte kamers aan. Meer info en boeken.
 • Ondanks de ligging vlakbij het Vaticaan zijn er mooie budgetaccommodaties te vinden in de wijk. Verblijf bijvoorbeeld bij de B&B Few Steps from St. Peter. Deze klassieke B&B ligt op zo’n 10 minuten wandelen van de Vaticaanse Musea en biedt kamers met airconditioning en tv aan. Meer info en boeken.
 • Het 9Hotel Cesari ligt tussen de Trevifontein en het Pantheon. Dit 3-sterrenhotel is een mooie combinatie van antiek met modern, en biedt kamers met airconditioning, een flatscreen-tv en een Nespresso-apparaat op enkele kamers. Het hotel pakt uit met haar dakterras, waar kan je genieten van uitzicht op de omgeving. Meer info en boeken.
 • Wil je overnachten in het historisch hart van Rome? Dan moet je zeker het Campitelli Fascinating Apartment overwegen. Het appartement heeft een huiselijke sfeer, maar ook een unieke uitstraling. Elke kamer heeft zo zijn eigen fascinerend aspect. Meer info en boeken
 1. Download ook je gratis stadswandeling Rome

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Rome. Ideaal om Rome volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Rome? Koop onze reisgids Rome met 3 stadswandelingen langs 81 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Rome en ga op pad!

Rome

Gratis reisgids Rome downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?