De crypte van de Kapucijnen in Rome bezoeken? Info + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

De crypte van de Kapucijnen in Rome bezoeken? Info + tickets

6 april 2022 in Rome0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan de crypte van de Kapucijnen in Rome + waar tickets kopen?

De crypte van de Kapucijnen is een van de bijzonderste plekken in Rome. Hier geen Romeinse overblijfselen of rijkelijk versierde stadspaleizen, maar wel een grote crypte vol menselijke botten. De crypte vormde een soort begraafplaats voor de Kapucijnen vanaf 1631. Wanneer je er binnenwandelt, zie je de botten van duizenden gelovigen op een creatieve manier aan de muren bevestigd. Een plek die indruk maakt.

Lees hier alles over je bezoek aan de crypte van de Kapucijnen in Rome + bestel je tickets voor de crypte van de Kapucijnen online op voorhand.

Inhoud artikel

 1. De Kapucijnen: een christelijke orde

Wie zijn de Kapucijnen eigenlijk? De Kapucijnen vormen een christelijke orde die zich in 1525 afscheurde van de bekendere Franciscanen. Ze vonden dat de Franciscanen de essentie van het christendom verloren hadden en wilden hun geloof op een andere, eenvoudigere manier beleven. Ze droegen een lange tuniek met een opvallende kap, daarvan is de naam kapucijn afgeleid.

TICKETS: Wil je graag deze crypte bezoeken? Bestel je tickets voor de Kapucijner crypte in Rome online op voorhand en vermijd wachtrijen.

 1. De opvallende crypte van de Kapucijnen

Het opvallendste overblijfsel van de Kapucijnen in Rome is zonder twijfel deze crypte. De plek werd gebouwd tussen 1626 en 1631 in opdracht van paus Urbanus VIII. Hij staat ook bekend voor het stadspaleis Palazzo Barberini. De broer van de paus was een kapucijner.

 • Meteen nadat de bouw van de crypte voltooid was, werden resten van de Kapucijnen opgegraven en aangebracht aan de muren van de grafkelder.
 • Steeds meer Kapucijnen wilden daarna ook op deze manier hun laatste rustplaats vinden.
 • In totaal kan je hier vandaag de resten zien van zo’n 3600 Kapucijner broeders.
 • Hun lichamen werden eerst zonder kist in de grond begraven en lagen dan 30 jaar te ontbinden vooraleer ze terug opgegraven werden.
 • De overgebleven botten vulden dan de crypte. Er werden hier broeders begraven tot 1870.
 1. De crypte van de Kapucijnen bezoeken

Wanneer je de crypte van de Kapucijnen binnenwandelt, kom je eerst terecht in een klein museum. Daar leer je over de orde van de Kapucijnen en hoe de crypte precies tot stand gekomen is. Er hangt ook een schilderij van de geprezen Caravaggio. Verder in de kerk zal je misschien het schilderij van Guido Reni herkennen.

In totaal bestaat de crypte uit vijf verschillende kapellen

 • Elke kapel focust op een bepaalde soort botten.
 • Eerst is er de crypte van de verrijzenis waar verschillende soorten botten hangen.
 • Daarna zijn er de crypte van de schedels, de bekkens, de been- en dijbeenderen en die van de drie skeletten.
 • Tot slot is er ook nog een gewone kapel met een altaar.

In de laatste kapel hangt een spreuk die indruk maakt. Er staat ‘Quello che voi siete noi eravamo, quello che noi siamo voi sarete’. Dat kan vrij vertaald worden als ‘Wat jij nu bent, waren wij ooit, wat wij nu zijn, zal jij ooit worden.’ Het moest de Kapucijnen doen herinneren aan de vergankelijkheid van het leven.

Bestel je tickets voor de Kapucijner Crypte

 1. Bereikbaarheid en openingsuren van de crypte van de Kapucijnen

 • De crypte van de Kapucijnen bevindt zich in de Via Vittorio Veneto 27.
 • Je bereikt de crypte na een korte wandeling vanaf de Trevi-fontein en het gebouw bevindt zich vlakbij het Palazzo Barberini, waarin een kunstmuseum gevestigd is.
 • Kom je met de metro? Dan stap je af bij de halte Barberini.
 • Openingsuren: De crypte van de Kapucijnen is elke dag open van 9u tot 19u. De ticketbalie sluit een half uur voor sluitingstijd.

Waar ligt de crypte van de Kapucijnen op de kaart?

 1. Waar tickets kopen voor de crypte van de Kapucijnen?

 • Je kan de tickets voor de crypte zowel ter plekke aan de ticketbalie kopen.
 • Wil je meer halen uit je bezoek aan de crypte van de Kapucijnen? Dan raden we je aan om samen met een gids te gaan. Je krijgt dan een rondleiding van een uurtje door de crypte. Zo begrijp je beter wat je ziet en leer je heel wat bij.
 • Boek je tour door de crypte van de Kapucijnen hier vooraf online.
 1. Download ook je gratis stadswandeling Rome

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Rome. Ideaal om Rome volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Rome? Koop onze reisgids Rome met 3 stadswandelingen langs 81 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Rome en ga op pad!

Rome

Gratis reisgids Rome downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?