Wat zijn de beste outfits voor je volgende stedentrip?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wat zijn de beste outfits voor je volgende stedentrip?

15 maart 2022 in Reisinfo0 reacties

Stedentrips zijn de ideale gelegenheden om er even kort tussenuit te gaan. Zonder heel veel geld uit te geven, kun je toch heerlijk even uit de dagelijkse sleur ontsnappen en prachtige nieuwe locaties bezoeken in een ander land. Er is alleen één probleem bij zulke korte stedentrips: welke outfit(s) moet je aan? Als je maar een paar dagen in een stad bent, wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en kan het dus zijn dat je verschillende outfits op één dag nodig hebt.

Het is alleen niet zo fijn als je daardoor steeds terug moet naar je hotel om je om te kleden. Geen enkel probleem: ’s ochtends naar een museum, ’s middags naar het strand en ’s avonds uit eten kunnen prima in één outfit worden gecombineerd. Wij hebben 3 outfits op een rijtje gezet die je comfortabel de hele dag kunt dragen zonder de hele tijd langs je verblijf te moeten.

Inhoud artikel

Outfit #1: de outfit die zowel in de binnenstad als op het strand thuishoort

Veel mooie steden liggen dicht bij het strand: Barcelona, Venetië, Valencia, maar ook Dublin en Edinburgh liggen vlak aan het water. Vooral bij zomerse stedentrips is het zonde om deze prachtige stranden over te slaan. ‘s Middags even uitwaaien aan zee na een warme ochtend in de binnenstad is echt heerlijk. En als je jouw mooie badpak al onder je kleding draagt, hoef je ook niet tussendoor terug naar je verblijfplaats om je om te kleden. Sterker nog, als je een heel mooi, bijpassend badpak hebt, hoef je deze niet eens te verbergen. Prachtige badpakken kunnen namelijk prima als top worden gedragen tijdens hete zomerdagen in de stad. Een fijne korte broek, bijvoorbeeld een korte jeans, eronder en klaar is je stijlvolle, multifunctionele outfit.

Outfit #2: de outfit die tot diep in de nacht kan worden gedragen

Veel geliefde vakantiesteden hebben ook een bruisend nachtleven: in Boedapest, Berlijn, Londen en natuurlijk Amsterdam is het ook tot in de kleine uurtjes echt genieten. Daar wil je natuurlijk niets van missen als je daar op vakantie bent. Een prachtig zwart jurkje of een poloshirt met nette pantalon is dan jouw perfecte outfit waarmee je in één keer van het museum naar de club door kan gaan.

Kies een luchtig materiaal voor het jurkje voor overdag en neem een leuk vestje mee voor ’s avonds als het wat afkoelt. Je outfit kan zo de hele dag door zonder onverwachte tussenstops bij je hotel. Ook voor het poloshirt en pantalon voor heren geldt dat een luchtige stof heel fijn is voor de broeierige stad overdag en dat een stijlvol jasje ’s avonds beschermt tegen frisse zomeravonden.

Outfit #3: de outfit waar klassiek en sportief elkaar ontmoeten

Wil je graag veel zien en veel wandelen tijdens je volgende stedentrip? Een sportieve outfit met goede sneakers is dan een heel goed idee. Let bij je sportieve schoenen er wel op dat je tenen genoeg ruimte hebben om een beetje te kunnen bewegen. Te krappe schoenen kunnen namelijk zorgen voor blessures en blaren, dat is het laatste wat je wilt tijdens je vakantie. Ga je naar een populaire toeristische attractie op je reis? Zorg er dan voor dat je een schoen aan hebt met een klein hakje of dikke zool van ongeveer 2 centimeter.

Door dit kleine hakje staan je bekken een beetje gekanteld en kun je langer comfortabel in de rij staan. Combineer je sportieve schoenen verder met een nette korte broek en een mooie blouse. De combinatie van sportief en chique zorgt voor een prachtige outfit die je de hele dag comfortabel aan kan houden. Stijlvol en comfortabel de hele dag door een mooie stad lopen, wie wil dat nu niet?

Outfits maken de stedentrip

Het slim combineren van verschillende kledingstukken kan ervoor zorgen dat je de hele dag door kunt gaan zonder langs je hotel of Airbnb te moeten om je om te kleden. Een badpak met een korte broek is ideaal voor een middagje uitwaaien aan het strand na de hitte van de oude binnenstad.

En sportieve schoenen in combinatie met nette pantalons zorgen voor een chique look zonder dat het loopcomfort verloren gaat. Kortom: goede combinaties maken de volgende stedentrip tot een waar succes zonder een bomvolle koffer mee te hoeven slepen. De volgende stedentrip zal met deze kledingtips zeker een waar succes worden.

Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Valencia?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Valencia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Download je gratis stadswandeling Valencia ga zelf op ontdekking. Zin in nog meer Valencia? Koop onze volledige reisgids Valencia met een uitgewerkte rondreis die je langs meer dan 125 bezienswaardigheden brengt. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis reisgids Valencia.

Murcia Valencia rondreis

Gratis reisgids Valencia downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?